Kto gdzie sie dostal?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |
Witam,
zaczynam nowy temat.Piszcie gdzie sie dostaliscie (a gdzie nie,tez mzoecie pisac).
NA UJ zapadly juz decyzje.Mnie NIE przyjeli :( ..szkoda,ale moze na AP,we wrocku lub wawie sie powiedzie..
Pozdrawiam goraco!
Na WSSM w Łodzi, w prawdzie szkoła prywatna ale w Wa-wie nie miałam szans sie dostać na UW. Uczę się języka sama i to od niedawna :)
Hola Kitty. Mnie też nie przyjęli na UJ. :(( W poniedziałek mam egzamin w Poznaniu na UAM, tam osoby które zdawały hiszpański na maturze mają lepszy przelicznik punktów, więc powinno być łatwiej.
Saludos
Hola,
mnie tez nie przyjeli na UJ,ale nie zdziwilam sie:/ jestem na liscie rezerwowej,ale i tak na nic nie licze. jutro jade na UW a w poniedzialek na UAM.STRES...:/
powodzena wszystkim!!
Ja zdawałam na filologię portugalską na UJ, ale cóż. Nie wyjszło ;D
Mówi się trudno i żyje dalej :) Będziemy próbować za rok na hiszpański :)
ja tez niestety nie dostalam sie na UJ na hiszpanski:( nawet nie wiem ile punktow mi braklo, maja mi wyslac poczta uzasadnienie:/
licze na AP - ostatnia deska ratunku :)
No właśnie. ja z tego co wiem to to, że na hiszpańskim był niższy próg punktowy. Mogłam próbować tam, ale trudno no ;)
Też czekam na ten list. Może za rok doleci... ;)
Kitty, Twój temat zamienił się w "Kto się nie dostał na UJ?" :P
Nie, no żartuje, oczywiście... ja o UJ nie powiem nic, bo tam w ogóle nie składałam :P W ogóle z nim są straszne przekrety, ludzie mówią (ale ciiicho)

No na UW zobaczymy jutro (15lipca-wyniki, podobno)
a Na UAM w poniedziałek 18 lipca. Catalinka, tym razem mnie nie przeocz :P
hehe
Hej... A czy ktoś z Was zdawał w ogóle no NKJO w Bydgoszczy??? I czy ktoś się tam w ogóle dostal??? Pytam, bo jestem ciekawy czy chociaż ktos z forumowiczów może powiedzieć z ulgą, że się dostał ...
Ech..co za niesprawiedliwosc panuje na tym ziemskim padole :( ..odrzucili mnie juz z 3 uczelni-AP(myslalam,ze 97% z podst hiszp do sporo a jednak nie za bardzo),UJ i UW...co za kleska!Czekam na wroclaw,tam od poczatku najbardziej chcialam sie dostac..
A u Was?Jakies nowosci?Przyjecia?Odmowy?

Pozdrawiam :(
mnie na romańską na AP też nie przyjęli, a miałam 95%... a ile trzeba było mieć z matury żeby się dostać? P.S. Uczelnia ustaliła beznadziejne kryterium..
Nie wiem jaki byl prog,bo oni ustalili chyba liczbe miejsc: 64.Ja bylam 120 albo 121..ech..trudno a co do kryterium to jest bardzo mylne.Myslalam ze sie dostane ,bo poziom podstawowy..mysle sobie:"co to jest?!dam rade".Mogli zrobic podzial zeby zdawaly osobty tylko z hiszpanskim i juz byloby latwiej,albo chociaz podniesc prog ze osoby z rozszerz. maja inna punktacje..cokolwiek!
na AP na hiszpanski przyjęli wszystkich ze 100 z podstawy, a co do kryterium to wogóle szkoda komentarza!! ja tez liczylam, ze sie tam dostane...ale niestety
Hej! Co prawda nie jestem jeszcze maturzystą, ale już mnie dolinuje to, że Wy z tak doskonałymi wynikami się (jeszcze) nigdzie nie dostaliście ... Kurcze jak nie Wy to kto się tam dostał!?!?!? Czy ludzie są na prawdę tacy zdolni, że z każdej rozszerzonej mają po 100%!?!?! Bo to, że niektórzy mają jakieś znajomości to jest jasne jak słońce... no ale to są przecież nieliczne przypadki!!! Eh ... szkoda gadać :/
Hej kitty widze, że tez czekasz na wyniki we wrocku. podobni już w piątek maja być. a na milsze czekanie dobra ( w miare) wiadomość: w tym roku jest "tylko" 14 osób na miejsce co zw porównaniu z zeszłorocznymi 20 wydaje się super wiadomością. Może niedługo bedziemy koleżankami ze studiów...
A wie ktoś jak przeliczają punkty na UAM na fil.hiszpańską? Bo niby jest tam na ich stronce podane, ale ja nie rozumiem: Polski biorą podst i rozszerzony czy tylko jedną część (i którą?) a hiszpański? Tylko rozszerzoną? Czy w ogóle biorą pod uwagę hiszpański ustny (bo polski pewnie nie?)
Aha i czy ktoś z Was wie kiedy będą wyniki na UAM i czy będą na jakiejś webstronce?
Max, niestety taka jest ta chora-polska-rzeczywistość-uniwersytecka. Ja tego po prostu nie rozumiem. Jak można się nie dostac z takimi wynikami....:( Podam przykład (abstrahując od hiszpańskiego): chodziłąm do jednego z najlepszych liceów w mieście i to takim, gdzie jest nie aż tak dużo "kujonów" ile ludzi na serio inteligentnych (mówię bardzo poważnie). I bardzo duża ilośc się nigdzie nie dostała!!! pomimo b.dobrych wynikow z "nowej matury". Np. u mnie w klasie na 34 osoby dostało się 9 i to tylko 4 z nich na wymarzony kierunek (reszta na tzw. "awaryjne"). Ja tego nie moge pojąć.... Ale albo przelicznik starych i nowych matur jest nie w porzadku (starych maturzystów na UMK dostało się na niektóre kierunki dużo więcej niż nowych) albo to jakaś powrszechna korupcja. Hay que untar una mano siempre en este país, por Dios! Cońo, cúando eso se cambiará por fin? :/
ja tez sie nie dostalam na AP na hiszpanski:(:(, to jest chore kryterium!!! jak mozna patzrec tylko na podstawowy poziom.. ?! ciekawe ile z tych osob co sie dostaly mialo ode mnie mniej z rozszerzonej....
no i wyladowalam na "awaryjnej" uczelni, szkoda gadac, poprawiam mature na wiosne i probuje za rok :D nie ma sie co zalamywac !
hej, ja też złożyłam papiery na UWr. Jeśli ktoś chciałby pogadać trochę o uczelni, wynikach etc. a także poznać potencjalną koleżankę ;) ze studiów to zapraszam:D mój nr [gg] .
A co powiecie na to... uzyskałam z egzaminu na hiszpański na AP 99/100pkt... i nie dostałam się.. Jeden punkt. Złozyłam odwołanie, nie wiem jakie są szanse ale ciągle mam nadzieję. pozdrawiam
Ciekawe co zrobią z tymi, którzy nie złożą papierów do nich - na AP- bo już się zdecydowali na inne uczelnie. Może przyślą Ci list, że jednak Cię chcą?3mam kciuki!!!
Wrrr...ile mozna czekac na te wyniki?!?!Czekam na decyzje z Wroclawia i sie doczekac nie moge-za kazdym razem gdy otwieram strone rejestracyjna serce mi wali jak mlot!Mogliby juz nas nie meczyc..Bedzie slabo,jesli po takim czekaniu dowiem sie ze mnie nie chca..Im wczesniej sie dowiemy tym wczesniej bedzie mozna sie odwolywac,jesli bedzie to konieczne por supuesto! :) STRASZNIE MNIE TO MECZY :(
ja czekam na wyniki z WSZMiJO w katowicach ( słynny gallus :/ ) i ciagle przesuwaja terminy ;/ "terminy sa ruchome" jak to babki w dziekance powiedzialy :/ i 29 ma zapasc decyzja a 1 sierpnia dadza odpowiedz :| masakra!!!!!!! wakacji nie idzie zaplanowac ani nic :/ boshe jaka beznadzieja :/
Dzwonilam do wrocka,dzisiaj jak na razie sa wyniki na fil.hiszp magisterskie uzupelniajace ale moze beda tez na dzienne licencjackie.Jakby ktos akurat na nie trafil,prosze o info na forum :) Pozdrawiam i trzymam za NAS kciuki :)
ja tez czekam na wrocław i juz dzisaj miało być wszystko jasne a tu nic. ja tez jeż nie moge wytrzymać :\!!! wątpie żeby już dzisiaj zamieścili wyniki a pewnie w weekend tez nic nie zrobią i bedziemy musieli czekać do poniedziełku. ILE MOŻNA!!! POzdrawiam wszystkich zniecierpliwionych i życze żeby opłacało się czekać :)
Właśnie dowiedziałmam się ze przyjęli mnie do wrocka. az sie popłakałam ze szczęścia :))) bo to przecież jedna z najbardziej obleganych filologii i nie miałam wielkich nadzieji, że zostane przyjęta. Tera przedemną kupe pracy bo mój hiszpański jest baardzo słaby ale co tam. Jastem gotowa na ciężką prace ;))). ALE SUPER!
Ja też właśnie odwiedziłam stronkę www.kandydat.uni.wroc.pl po raz nie wiem już który, ale warto było:D! Dostałam się :]! Wszystkich, którzy też się cieszą i tą radością chcą się podzielić z innymi, zapraszam na gg. Podaję jeszcze raz mój numer: 7075489. Chętnie poznam osoby, które (daj Boże) będę potem spotykać na uczelni przez najbliższe 5 wspaniałych (oby;)) lat :D.
:D:D:D Dostalam sie do wroclawia na upragniona filologie hiszp. :) 7 na liscie -tak sie ciesze :):) Teraz zaczne nowe zycie i bede robic z pasja to co lubie !! Pozdrawiam !!
a jakie mieliście kryterium na Wrocławski? Ile osób przyjmują i czy rzeczywiście było 14 osób na miejsce?
WROCLAW:Czy ktos ma juz zaklepane miejsce w akademiku?Bo ja chyba przynajmniej przez pierwszy semestr bede mieszkac wlasnie w akademiku..potem zawsze sie kogos dobierze do mieszkania np.2 osobowego.Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe