Jakie są przedmioty na I roku hispanistyki???

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym się dowiedzieć jakie są przedmioty na pierwszym roku filologii hiszpańskiej. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co i jak??
halooo... czy jest tu ktos kto studiuje hispanistyke i moglby mi powiedziec jakie sa przedmioty na I roku????????? bardzo prosze o informacje.
Na I roku jest:
hiszpanski
literatura
gramatyka opisowa .
historia Hiszp.
jezykoznawstwo
literaturoznawstwo
drugi jezyk romanski
...albo drugi jezyk nieromanski, jak np. na usiu drugim jezykiem jest rosyjski :)
ja bede studiowac w WSZMiJO w katowicach i wiem,ze drugim jezykiem bede miala j.angielski , natomiast hiszpanski zaczne od zera. wiec czy w takim przypadku bede miala do czytania literature hiszpanska juz na pierwszym roku skoro dopieero zaczne nauke tego jezyka???
to pewnie bedziesz miala jezykoznastwo, praktyczna nauke jezyka hiszp i gramatyke
Dzieki za info :)
ja mam na 1. roku na UWr jeszcze łacinę (2h/tydzień), a drugi język romański (w moim przypadku portugalski) dochodzi dopiero na 2. roku. Jest jeszcze taki przedmiot, który się nazywa "wiedza o Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej :).
aha i jeszcze jest obowiązek chodzenia na zajęcia z jeszcze jednego języka (kilka do wyboru, w tym włoski:)), poziom podstawowy. No a potem zaliczenie:)
pozdrawiam
hmm zaczynam sie juz bac tych zaleczen ;)
Temat przeniesiony do archwium.