UAM. Do ludzi dobrej woli ;)

Temat przeniesiony do archwium.
Wiatm, chciałabym zadać pytanie ludziom, którzy sa związani z Wydz. Neofilologii, albo i nie są, ale się orientują :) Nie uczyłam się hiszpańskiego i porywam się na rozszerzony ustny i pisemny angielski na maturze. Chcę zdawać na filologię hiszpańską. Nie będę już nawet pytać, czy mam szansę, bo po ilości ludzi, ktorzy umieją hiszpański (skąd was tylu?!) lepiej nie pytać -zaraz jakiś życzliwy mnie podbuduje...;)
Spytam wiec tylko: Czy Instytut Filologii Romanskiej organizuje jakieś kursy przygotwawcze? Nie wiem -do egzaminu wstępnego, testu predyspozycji (takie chyba w wawie są?), albo do matury? Tylko nie z hiszpana, bo wiadomo, ze nagle się nie zacznę uczyć...Dowiedziałm się, ze pownie są - tak jak i na innych kierunkach. Sekretariat oczywiscie mnie olał. Jak miło na tych wydziałach :> Juz sie zastanawiam jak to wyglada "na żywo". Chyba tam linczują (?)
Odezwijcie się Kochani i pocieszcie sierotę co juz naprawdę ledwo dycha. Dzięki Wam z góry Dobrzy Ludzie :) Całuję i czekam.
Hola,
jestem świeżo upieczoną studentka UAM na wydz. fil.hiszpanskiej i z tego,co mi wiadomo nie ma zadnych kursów (przynajmniej nie bylo do tej pory).Dla ludzi z nowa matura jest tylko rozmowa kwalifikacyjna w jezyku polskim.Biora pod uwage wyniki maturki z jezykow (w tym tez polski).Nie przejmuj sie,ze nie znasz hiszpanskiego bo masz takie same szanse na dostanie sie na studia,co ci z hiszpanskim.
Dowiedz sie wszystich szczegolow dotyczacych rekrutacji ze stronki UAMu. Pozdrawiam!
poza tym, nie przejmuj się paniami z sekretariatu, one już maja taki sposób bycia.... trzeba się przyzwyczaić :P
mam pytanie: teraz robie mature, w czerwcu wyjezdzam do hiszpanii. chcialabym tam uczyc sie na akademii muzycznej. w polsce skonczylam z wyroznieniem mzyczna pierwszego stopnia. teraz ucze sie intensywnie hiszpanskiego w szkole jezykowej profi-lingua. czy mam predyspozycje do studiowania w hiszpanii??
niby muzyka na calym swiecie taka sama jest: te same nuty, okreslenia, instrumenty. prosze o odpowiedz
Dzieki dziewczyny, to pocieszajace. Ja naprawdę strasznie przeżywam, bo..no bo...chyba każdy przeżywa maturę i to, czy się gdzieś dostanie... :)
A z tego co słyszałam, mało kto(i to mówiono o UAMie!) dostaje się bez kursów, bo taką politykę prowadzi uczelnia. Tylko chyba najwyraźniej tego kierunku to nie dotyczy. Mogłybyście podać swoje gg, chciałabym spytać o parę rzeczy. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam cieplutko =)

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa