portugalistyka na ujocie

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim!wiem ze to moze nie odpowiednie miejsce ale chcialbym poznac opinie osob studujacych portugalistyke na mojej ukochanej uczelnii jak wam sie studiuje?fajna kadra?jestescie zadowoleni? jaki jest jezyk wykladowy?stypendia za granice tylko do portugalii czy tez do brazylii?(strasznie chcialbym tam pojechac eh.. moze kiedys sie uda)itp a i jeszcze jedno pytanko tak do osob studiujacych dwa kierunki(ale tylko filologiczne bo te pozostale to nie sa studia))jak sobie z tym radzicie i czy mozna to w ogole jakos pogodzic?jesli znalazlaby sie chociaz jedna osobka ktora studiuje portugalistyke to bardzo prosze o kontakt(moj e-mail [email] tak na marginesie(ale nie obrazajcie sie prosze!)to uwazam ze hiszpanski to po prostu niepoprawny portugalski hehe trzymajcie sie cieplo ciao!!!!
A jęz.polski to taki nieudany czeski?? hheh dobre , powiedz to jakiemuś Polakowi.Nawaisem mówiąc mnie sie bardziej podona w Hiszpanii , Portugalia ma dla mnie urok spokojnej,leniwej prowincji ot miejsce na końcu świata....
>a i jeszcze jedno pytanko tak do osob studiujacych dwa
>kierunki(ale tylko filologiczne bo te pozostale to nie sa studia))

a to ciekawe, oswiec mnie w takim razie, co robi 90%studentow w Polsce