Masters/Studia Uzupelniajace Mgr w Hiszpanii??!

Temat przeniesiony do archwium.
!Hola!

Wlasnie dzis odkrylam te strone, i mam nadzieje ze ktos mi pomoze/poradzi =)
Bardzo chcialabym studiowac w Hiszp, ALE szukam programu Masters, poniewaz mam juz BA (licencjat). Spedzilam sporo czasu na stronach poszczegolnych uniwersytetow, np.Granady, Madrytu, Santiago itp, ale szczerze, to sie troche pogubilam. Wiekszosc opisuje studia i proces rekrutacji na primero ciclo, czyli licencjat.
Czy ktos z Was wyjechal moze do Hiszpanii wlasnie na studia Mgr uzupelniajace??? I jesli tak, to jak wygladala rekrutacja? Czy tez trzeba pisac selectividad? Jak wygladal proces tlumaczenia dyplomu licencjata (moj jest z USA), czy to sie robi w Polsce, czy mozna sobie ten dokument przetlumaczyc w Hiszp?? Czy ich studia uzupelniajace trwaja 2 lata, tak jak w Pl, czy moze tylko rok?
Dajcie prosze znac jesli macie jakies info!!!

!Muchisimas gracias!

Besos
Hej
masters trwaja w hiszpanii przewaznie rok, te trudniejesze 2 lata, zalezy co chcesz studiowac, najtansze kosztuja 6.000 euro. Te lepsze w madrycie o wiele wiecej, musisz uwaznie czytac wymagania gdyz czasem nie jest konieczna homologacja dyplomu ( ta trwa prawie rok), ale wylacznie tlumaczenie dyplomu, zalezy od wymagan kazdej uczelni.
Dzieki za info! Szkoda ze az tyle kasy, a nie jak studia licencjackie okolo 1000/rok.
Robilas moze mgr w Hiszp? Jesli tak, to na jakies uczlni? Tyle ich jest, ze juz sama nie wiem..
Mam bardzo podobny problem. Tj. wlasnie koncze B.A. z iberystyki w Kanadzie i wracam na stale do Polski. Chcialabym wiedziec, czy istnieje jakakolwiek mozliwosc ukonczenia studiow magisterskich uzupelniajacych w Warszawie?
A co do pytanie Rayo - studiowalam przez rok w Hiszpanii i z tego co sie orientuje, nie ma czegos takiego jak Master's po prostu z iberystyki, no chyba ze chcesz zrobic homologacje, czego nie polecam ze wzgledu na ogromna przepasc pomiedzy poziomami nauczania w Stanach (czy w Kanadzie, bez urazy!) a w Hiszpanii.
Wejdz za to na strone Universidad de Salamanca, maja tam kilka ciekawie brzmiacych propozycji, np. - uwaga - master's en lengua y cultura espanola para profesores de ee.uu y canada. Tylko tryb jest dosc nietypowy, tj. program obejmuje 560 godzin rozbitych na dwa letnie intensywne kursy po 5 tygodni. No i nie wiem, czy nie trzeba juz pracowac jako nauczyciel hiszpanskiego w community college, zeby sie dostac. Cena wynosi 5000 euro, wiec naprawde niezbyt wygorowana w porownaniu z innymi master's. Zycze powodzenia!
Mala,

Z research ktore zrobilam o studiach mgr uzupl w Pl, to jest sporo uczelni ktore oferuje 2-letnie studia. Zalezy co cie interesuje -- UW ma uzpl mgr z latin america studies, i wiele innych majors. SGH i inne uczelnie tez. koszt smieszmy w porownaniu do oplat w USA czy w Kanadzie. Tylko nie przegap deadlines--na wiekszosac programow rozpoczynajacych sie jesienia, papiery trzeba zlozyc w czerwcu. wiekszosc informacji jest na stronach poszczegolnych uczelni.
A co do Hiszp -- na jakiej uczlni studiowalas? Ja konczylam international studies/poli sci (w usa), wiec szukalam masters w tej dziedzinie. zadna ze szkol do ktorych wyslalam maila (w Madrycie i Granadzie) nie odpisaly...typico de espana, no? ;)
saludos
hej, minęło już sporo czasu od twojego wpisu :), ale może jeszcze jeszcze tu zaglądasz :). przewertowałam dziesiatki stron i nic :(. czy udało ci się coś znaleźć w hiszpanii? będę wdzięczna za kazde info. dzięki i pozdrwiam.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa