**STUDENCIE UJ _ PYTANIE DO CIEBIE ODE MNIE! ;-)**

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Proszę o pomoc STUDENTÓW FILOLOGII HISZPAŃSKIEJ NA U J. Mam nadzieję na otrzymanie kilku WAŻNYCH dla mnie odpowiedzi i rad:

a) ILE ??? Tj. jaki był próg procentowy w ubiegłym roku? To por supuesto do tzw. nowych maturzystów. Chodzi o mature z języka obcego i polskiego.

b) JAK ??? Jak wyglądaja studia, zajęcia, wykładowcy, atmosfera ...? Czy zaczynając studia bez znajomości hiszpańskiego jest szansa "przeżyć" pierwszą sesję?

Mile widziane wszelkie inne uwagi i spostrzeżenia ;-) Wiem, że te pytania są powielieniem innych postów, ale wszytskie "inn eposty" tego typu zostały jak na razie bez odpowiedzi. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej. Bo na pewno nie jestem jedyną osobą, która chciałaby się czegoś na ten temat dowiedzieć. Choć lepiej, żeby tych osób było jak najmniej, to się będzie łatwiej dostać ;-)

POZDRAWIAM WSZYTSKICH
dołączam sie do pytania. i od siebie zapytuję: w jaki sposób obliczano pkt z matury, tzn. co brano pod uwage - tylko rozszerzony poziom, czy obydwa? przeliczano te procenty na jakies jeszcze procenty, czy liczyli jak leci na swiadectwie??
odezwijta sie ludzie z UJ, por favor:D
pzdr
Juz myślałam, że jakaś odpowiedź wreszcie... ;-) Ale fajnie, że napisalaś :-)

Co do tego przeliczania... No teraz rekrutacja będzie wyglądać troche inaczej, bo nie ma juz testu z lektur. Na anglistyce brano pod uwagę tylko poziom rozszerzony z angielskiego i polskiego. Do sumy wliczano cały wynik z angielskiego [czyli max. 100 pkt (%)] i połowę uzyskanych procentów z polskiego (tj. max 50 pkt), a więc w sumie 150 pkt do zdobycia. Myślę, że moze to w tym roku na hiszpańskiej wyglądać podobnie.

Składasz jeszcze na inne kierunki? Pozdrawiam, bądźmy w kontakcie :-)
o jejciu :( szkoda, ze nie biora calosci z polskiego, a polowy z ang.
co do innych kierunkow, to ja juz studiuje (jestem na I roku), ale zachcialo mi sie hiszpanskiego;) zobacze, moze na AP tez zloze papiery... a Ty gdzies na cos jeszcze probujesz?
Tak? Fajnie :) A co studiujesz?
Ja złożę jeszcze na angielską i słowiańską, ale hiszpańska to marzenie :)
Z tym liczeniem punktów to tylko takie moje spekulacje (na podstawie zeszłorocznej rekrutacji na anglistykę), nie wiem, jak to bedą sumować. A ile masz punktów z tych przedmiotów? Porównam swoje szanse ;)
Pozdrawiam! :)
moj kierunek jest mą słodką tajemnicą;)
a co do pkt.
pol:
p-89%
r-95%
ang:
p-98%
r-81%
od razu widac, ze wolalabym opcje z calosciowym polskim;)
eh, no zobaczymy. napisalam wczoraj do sekretariatu IFR z pytaniem, w jaki sposob beda te pkt obliczac. Zobaczymy, moze odpowiedza - oczywiscie dam znac, jak sie czegos dowiem
pzdr:)
No myślę, że odpowiedzą, mnie już na jedno czy dwa pytanka odpowiedzieli :)
No ładne masz te wyniki, ładne.. :))
To ja sie zabieram czym prędzej do nauki - jeszcze tylko tydzień! :((
A potem - się zobaczy..
Pozdrawiam!
Ps. Ciekawe cóż to jest za kierunek tajemniczy.. ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka