praca w alicante-wakacje!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Jade w wakacje do Alicante na kurs jezykowy, chcialabym jednak pozniej zostac i jeszcze podszkolic w praktyce - znalezc prace itp. Jak myslicie znajde na miejscu? HIszpanski moj jest ...taki sobie, chociaz po tym kursie pewnie sie poprawi, natomiast angielski perfect. Co mi radzicie? szukac teraz? czy tam sie rozgladac? a moze ktos tam byl i wie co i jak? bede baaardzo wdzieczna!! :**
Dobrze że znasz angielski perfekt bo przyda Ci się on w Alicane z pewnością bardziej niż hiszpański-w Alicante w okresie letnim musisz się bardzo starać żeby napotkać Hiszpana-są tam sami Anglicy, Amerykanie i Australijczycy, w barach, klubach, dyskotekach, knajpach pracują też anglojęzyczni, takze hiszpański nie jest tam tak naprawdę niezbędny.
Pozdrawiam
Iza :)
Dziekuje Ci za info, to nie mam co liczyc na improve hiszpanski w praktyce? Czytalam na forum ze trodno tam znalezc prace, tez o tym slyszalas?
ja jade na wakacjach do pracy do Alicante i nic takeigo nei slyszalem, zeby tam byl ociezko ze znalezieniem pracy, wrecz przeciwnie....un saludo
Czesc jak chcesz to możemy się spotkać w Alicante, ja co prawda pracę już mam tam zapewnioną, ale zawsze warto jest mieć znajomych, do których będziesz mogła się również odezwać po polsku. Wiem coś o tym, bo w zeszłym roku pracowałam w okolicach Alicante, w oddziale austriackiej firmy, w związku z czym prawie wszyscy mówili tam po niemiecku, po miesiącu miałam serdecznie dość tego języka, marzyłam o swobodnym wyrażeniu swoich emocji w języku polskim. Niestety jak na złość nie spotkałam nikogo z Polski i strasznie z tego powodu cierpiałam. Jeśli więc tam jesteś lub będziesz - daj znać, postaram Ci się także jakoś pomóc. Pozdrawiam Agata. Mój priv. e-mail to: [email]
Hej.ciezko jest z praca w Alicante?Chcialabym wyjechac do Hiszpanii na dluzej i szukam pracy.Nie chcialabym wujechac w ciemno.Czy moze wiesz gdzie mozna "uderzyc".Znam dobrze niemiecki i angielski a hiszpanskiego sie ucze.A co to byla za firma ta austriacka?czy moze potrzebuja kogos z niemieckim?
Za tydz. wujeżdżam do Alicante moim celem jest znalezienie tam pracy, jednak nie znaam hiszpańskiego jedynie angielski ale też nie w zaawansoawnym stponiu. Mam problem ze znalezieniem taniej kwatery :(( w hotelach są tak wysokie ceny nie na kieszeń studencką . Mam prośbę czy możecie polecić mi jakieś tanie miejsce do noclegu? Będę wam bardzo wdzięczna. Pzdr. buyć może do zobaczenia ;)
A jak sie przedstawiaja zarobki w tym regionie i jak jest z pracą ??
Sylwia! Jaka kwote chcesz przeznaczyc na mieszkanie w ALC i w jakim terminie zamierzasz tu byc? Moze sprobuje Ci pomoc... Pozdrawiam Agata
Ups, dopiero teraz widze, ze sie spoznilam o jakis roczek chyba ;) zignoruj moj wpis zatem ;)
czesc agata
z tego co przeczztalam widze ze mieszkasz w alikante ja tu tez zjechalam z rodzina i zaczynam dopiero uczyc sie hiszpanskiego i brakuje mi zeby do kogos sie odezwac i nawet pogadac opierdolach jesli miala bys ochote na pogaduszki i opowiedzienie mi troche o tym miejscy podaje mojego maila [email]
pozrawiam dorota
witaj agatko,
przeglądałam własnie forum i może mnie będziesz mogła pomóc? wybieram się do san juan pod alicante do pracy i ... chcialabym sie zorientowac ile kosztowałby mnie pokój dla dwóch osob..? chcę wziąć ze sobą kolezankę ale potrzebujemy jakiegos taniego mieszkania. I czy jesli się wynajmie jeden pokoj ale w 2 osoby to płaci się tez podwojnie? proszę o odpowiedź...edyta
Zarobki sa dosc niskie,ale jaka przygoda!!
Cześć!

Przeczytałam twój stary wpis na forum (o tym, że wybierasz się do Alicante). Nadal tam jesteś? Jeśli nie, to jak było? Może znasz tam kogoś, kto mógłby mi pomóc w znalezieniu pracy?... Jadę w sobotę kompletnie w ciemno...

Pozdrawiam,
Justyna
Cześć!

Przeczytałam twój wpis z zeszłego roku. Czy mieszkasz w Alicante albo znasz tam kogoś? Jadę w sobotę, kompletnie w ciemno.... Gdybyś mogła mi jakoś pomóc, dać kontakt do kogoś, kto potrzebuje pracowników? Mogę sprzątać, gotować, cokolwiek... Mam 20 lat, mówię dobrze po angielsku i trochę po hiszpańsku.

Pozdrawiam!
Justyna
Hej! Ktoś może szuka pokoju do wynajecia? Oferuję pomoc. Mieszkanie znajduje sie w samym centrum Alicante, 3 min od plazy, od klubów i od sklepów. Dość ciche miejsce, przy mało ruchliwej ulicy, obok mały park z fontanną :D Mieszkanie 4-pokokowe z salonem, zadbane. Sprawdzone miejsce. Cena rozsadna, jak dla mnie okazja! Pokój do wynajęcia od sierpnia, więc spieszcie się! Wszelkich informacji udzielam pod adresem [email] Magda
jestesmy tu trzy dni i narazie szukamy mieszkania a tobie udalo sie znalesc prace pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.