WYNIKI IBERYSTYKA UJ 31 LIPCA

Temat przeniesiony do archwium.
31 LIPCA SÁDNY DZIEN...

wpisujcie ile mieliscie punktow i czy sie dostaliscie. dzis jest 30 wiec wynikow jeszcze nie ma. ja WIERZE.... w UJ... :)
ja sie dostalam : )
mialam 179 pkt
jeju ale radocha!!!!!!!!!!!!!! : )
Ja się nie dostałam na filologię hiszpańską...
166 punktów...
Smutno...
mossia bardzo mi przykro.... jaki byl prog? i maxymalna ilosc pkt byla 200 czy ile?
Tak, 200. 100 z polskiego i 100 z języka obcego.
Łudziłam się, że może starczyć.. Trudno.
Idę na AP chyba.
ja tez sie nie dostalam. mam ogromny problem. zostac w szkocji - pracuje tu czy tez wracac na wieczorowe...
a masz szansę po roku przenieść się na dzienne? jeśli tak to wracaj :). może jest jeszcze szansa, że dostaniesz się jak inni zwolnią miejsca?

studia są ważne, zwłaszcza takie, które cię interesują. a podobno im póxniej je zaczynasz tym trudniej ci je dokończyć, choć pewnie w każdym przypadku jest inaczej.
ktos z Was moze mieszka w Krakowie?:D
moja i moich kolezanek statystyka:

progi:
hiszp 177 (4 facetow?)
wloska 169(1 facet)
rancsuka 162 (4 facetow)

osob z nowa matura bylo 1004, przyjeli jakies 97
mossia a od czego zalezy to chyba? dostalas sie tez na inne kierunki? jesli tak to na jakie? tak z ciekawosci pytam:) no i chociaz sie nie znamy licze ze spotkamy sie na ap! no i oczywiscie ja tez sie nie dostalam na ujot.ehh://
Dostałam się na francuską UJ i na słowiańską o profilu chorwackim też UJ.
Ale chyba jednak AP.
A jak Ty myślisz - co wybrać? ;)
Ehh, OGROMNA konkurencja na te hiszpanska UJ.. :(
do bycia 5 facetem brakuje mi 5 punktów :/, i podejrzewam, że mam nikłe szanse na przyjęcie echh cholera, a już się cieszyłem z wyników, no ale nic, przyjdę we wrześniu i sprawdzę czy jakieś miejsce się dla mnie nie zostało ;)

(a w ogóle to jest po prostu tak, że nie piszemy żadnych odwołań ani nic? po prostu trzeba przyjśćtam we wrześniu?)

A teraz apel do tych co się dostali: ludzie kochani nie bądźcie tacy, dajcie też postudiować innym, pojedźcie za granice na rok, do wojska na pracy, zrezygnujcie z hiszpańskiego na UJ :P a tak naprawde to wam po prostu zazdroszcze :)
ja mysle ze ap :) jesli hiszpanski jest Twoja pasja i lubisz sie go uczyc..moze nie na uczelni twoich marzen,ale przynajmniej masz szanse studiowac to co chcialas.
francuski na uj..zawsze to jednak UJ niby lepiej,uczylas sie francuskiego?
a chorwacki ja bym od razu odrzucila..no chyba ze bylaby to moja jedyna opcja.

na uj drugi kierunek wybralam wloska i co prawda sie nie dostalam,ale gdyby jednak mi sie udalo i mialabym wybierac miedzy wloska na uj a hiszp na ap to wybralabym ap. no. tyle mojego zdania:) pozdrawiam!
Jesli dobrze rozumiem , to te 1004 osoby , to są kandydaci z 3 filologii razem : francuskiej , włoskiej i hiszpańskiej? To w takim razie przyjęto te 97 osób razem na te wszystkie 3 kierunki czy tylko na romanistykę?
sadze, ze na wszystkie razem, bo limit np. na hiszpanska byl w tym roku 30.
pzdr:)
Orientujecie sie moze jak jest punktowana hiszpanska matura ??
(nie polska matura z jezyka hiszpanskiego, tylko lengua, literatura, geografia, historia, arte de Espana)
W sumie nie chce studiowac hiszpanskiego, bo po mojej wykladowce to wlasciwie to samo:P, ale mysle tak w odwolaniu na przyszly rok, jakbym sie na skandynawystyke nie dostala
A jeszcze jedno pytanko - wie ktos moze czy aktualne jest ze maturzysta z tytulem bachillerato omija dwa pierwsze lata na filologii hiszpanskiej ('wskakuje' od razu na trzeci)??
Interesuja mnie odpowiedzi dotyczace nie tylko UJ, moze byc AP czy jakas inna uczelnia w Krakowie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka