Iberystyka na Uniwersytecie Wrocławskim

Temat przeniesiony do archwium.
Czy jest tu ktoś studiujący iberystykę na UWr? Jak jest tam z poziomem nauki, ilością tzw. niepotrzebnych przedmiotów ;), wykładowcami, atmosferą itede. Czy dużo osób odpada po 1 roku? Ciekawi mnie absolutnie wszystko :))
czy ktoś ze starą maturą sie dostał na iberystyke na uwr, jakie mieliście oceny, mnie jakies bzdury wychodzą z obliczen
Hej no ja mialam 6,6,4 tyle ze nie znac hiszpanski nic a nic ( choc tego nie wymagano) a na 40 przyjętych mogło byc góra 5 ze starą matura( takie proporcje uchwalono wczesniej) -- wyszstko jasne, dla nas jest za malo miejsc
hola!!!
czy ktoś wybiera się może od tego roku akademickiego( to już za kikla dni;) ) na filologię hiszpańską we Wrocławiu do WSF???? jeśli tak to piszcie!!!!!!:):):)

pozdrawiam!!!!!!!!!
hey jestem w II klasie lo.. chce sie dostac na uniw. we Wroclawiu na iberystyke.. co musze zdawac na maturze? ak ja musze zdac? co mi zapewni przyjecie? bo nie wiem od czego sie zabrac.. prosze pomozcie mi..
W tym roku podczas rekrutacji brano pod uwagę 3 przedmioty maturalne, zdawane na poziomie rozszerzonym: rn- j. polski- ilość uzyskanych punktów mnożona przez 0,7,rn- j. obcy (hiszpański- ilość punktów mnożona przez 1, angielski albo niemiecki- il. punktów mnożona przez 0,9), rn- dowolny(np. historia, matematyka itd.)- il. punktów mnożona przez 0,5.rnMaksymalny wynik punktowy to 220, ale przyjmowano od 166. Najlepiej skupić się na języku, gdyż właśnie matura z tego przedmiotu zapewnia największą ilość punktów, poza tym żeby rozpocząć studia na tym kierunku nie trzeba znać języka hiszpańskiego. rnpzdr.
a czy na tej wroclawskiej iberystyce (tzn filologia romanska; profil hiszpanski) mozna studiowac wieczorowo lub zaocznie?rnOdp please!:-)
Temat przeniesiony do archwium.