rekrutacja na Uniwersytet Wrocławski

Temat przeniesiony do archwium.
Planuję w tym roku się tam wybrać na filologię romańską, profil hiszpański, a nie mogę znaleźć na stronie uniwersytetu żadnych informacji na temat rekretuacji,a interesuje mnie wszystko, co z nią związane. Wiecie coś na ten temat? A może Wy tez się tam wybieracie? :) pozdrawiam
hejka!
jeśli dobrze zrozumiałam to w tym roku zdajesz maturę, tak? zasad rekrutacji na przyszły rok na stronie uniwerku jeszcze nie ma, a strona instytutu filologii romańskiej od jakiegoś czasu jest w przebudowie - www.ifr.uni.wroc.pl
mogę tylko powiedziec jak było w tym roku - brano pod uwagę rozszerzony język polski, rozszerzony hiszpański lub inny obcy i jeden przedmiot rozszerzony do wyboru. Każdy z tych przedmiotów ma swój przelicznik punktowy, który sie sumuje i to jest Twój wynik. Aha, hiszpański ma przelicznik 1,0 a inny język 0,9. Chętnych było około 160, przyjęto 45 osób, z tego co wiem, mnie też, a maturę pisałam z niemieckiego, więc to nieprawda ze bez hiszp z matury nie ma się szans, i oczywiście zostanie utworzona grupa podstawowa;)

pozdrawiam serdzecznie,mam nadzieję że na coś się przydałam i ze wymagania nie zmienią sie za bardzo w tym roku
A ile miałaś % z maturrrki?
Jaki był próg?
hej!
na tej stronie www.ifr.uni.wroc.pl jest taka informacja, próg dla filologii hiszpańskiej wyniósł 166.5 ale to było przed drugim naborem, więc pewnie się zmniejszył, bo dużo osób składało do wrocka, poznania i krakowa, więc rezygnowali z wrocka, gdy dostali się gdzie indziej;]
ja miałam 78% z niemieckiego, 86% z historii i 88% z polskiego,wszystko rozsz, punktów rekrutacyjnych wyszło 174,8 a na koncie na UWr napisano mi, że jestem 15 na liście przyjętych, więc się cieszę bardzo

pozdrawiam;]
drugiego naboru nie ma jedynie przyjma brakujaca liczbe do 40 osob zawyczaj to sa 4 lub 6 osob - aby dostac sie tutaj trzeba miec bdb wyniki bo jest to popularna filologia jesli interesuja ciebie aktualne wymagania na rekrutacje w 2007 to zapraszam do dzialu rekrutacja na www.uni.wroc.pl tam sa wszystkie informacje
ogolnie teraz limity beda wygladac filologia francuska 80 os a flilogia hiszpanska 40 os aha nazewnictwo zostalo zmienione w koncu brzmia nazwy normalnie
Czyżby "starosty" jak się dumnie nazywasz i to AŻ na drugim roku studiów nie zdążyli jeszcze nauczyć interpunkcji? Proponuję zawrócić do szkoły podstawowej. Aż mi skóra cierpnie na myśl o tym, jakim będziesz filologiem po ukończeniu studiów.
nie zwaracam uwagi na takie rzeczy, w tym wypadku jesli chodzi o moja edukacje to nie masz co sie martwic tylko powstrzymac sie od komentarzy - nie rozumiem takich ludzi, ja tylko staram sie poinformowac bo chyba lepiej wiem i wiecej od wiekszosci kandydatow; a ty w taki sposob zachowujesz brak mi slow i specjalnie nie bede uzywac interpunkcji bo mi sie nie chce.
co do mojego dyplomu to juz nie twoj problem!
ps drogi przedmowco na nastepny raz powstrzymaj sie od takich uwag bo chyba mam prawo do swobodnego wypowiadania sie; ciekaw jestem gdybys tak zwracal uwage w kazdym przypadku to chyba trzeba byloby wyslac wiekszosc filologow i innych do szkoly podstawowej!
Temat przeniesiony do archwium.