studium,policealna lub cokolwiek innego....

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!! Dzis pisalem mature probna z angielskiego roz. Stwierdzilem ze nie ma sensu meczyc sie w maju z roz bo jest bardzo trudna nie jestem przygotowany do niej na tyle by zdac. Bardzo chcialem isc na studia hiszpanskiego od podstaw ale z angielskim podstawowym nigdzie sie nie dostane!! NIESTETY:(((( A chcialem sie zapytac czy jest jakies gdzies studium jezykowe gdzie nie jest wymagana matura rozszerzona, lub jakas szkola policealna tylko mnie caly czas interesuje ten hizspanski, w ogole romanistyka i arabistyka... Wiem mam bardzo wygorowane marzenia nie do spelnienia w moim przypadku! Ale bardzo prosze o informacje czy cos takiego gdzies istnieje....
Czy nikt nie może mi pomoc?? Nie ma żadnych takich szkół...
Hej! Ja nic nie wiem na temat takich szkol ale moze jeszcze dasz sobie szanse.Do matury jest jednak niewiele czasu ale zawsze to cos. Mozna sie tam jeszcze troche poduczyc.Mnie tez interesuje hiszpanski wiec sprobuje jakos napisac ten roz angielski chociaz po roku echh mam spore zaleglosci:(
probuj zawsze to lepsza uczelnia bedzie. trzymaj sie
Dzięki za pocieszenie ale wiem że jest to nierealne, poniewaz uczac się angielskiego przez ostatnie 4 lata w szkole sredniej powtarzałem każdego roku alfabet bo trafiłem na taka klase która z jezyka obce wie dosłownie 0=ZERO, uczyłem sie prywatnie ale to jest jednak za mało (prywatną naukę zacząłem w tamtym roku) a ludzie którzy zdja angielski rozszerzony mają styczność z tym językiem non stop i ucza się go od dziecka, i są na wiele większym poziomie, a po czwartkowym egzaminie wiem że przez te 5 miesiecy niestety nie dorównam tym osobom, daltego postanowiłem jednak zdawać podstawowy...ale w tym momencie nie mam perspektyw na życie po szkole sredniej...na sudia się nie dostane, a do "łopaty" nie mam zamiaru iść bo to nei jest praca dla mnie...pozostaje mi jedynie wojsko gdzie nie widze siebie i jest w ogole dla mnie to wielkim koszmarem.Szukam takich szkół i nic....:(((( Kurcze sorry za takie kazanie , ale wzięło mnie na żale a i tez jestem zdenerwowany troch zaistniałą sytuacją....Pozdrawiam czytających i tych którzy postraja sie odpowiedziec na moje pytanie dotycząće szkół...:)
HEJKA. JA SKONCZYLAM STUDIUM TURYSTYCZNE NA KTORYM MIALAM 2 JEZYKI ANGIELSKI I HISZPANSKI. I TE 2 LATA DUZO MI DALO. WIEC MOZE WYBIERZ SOBIE JAKIS KIERUNEK STUDIUM I TAM SIE POUCZYSZ NP. HISZPANSKIEGO. JA POLECAM TEB.... WWW.TEB.PL... POZDRAWIAM
mathias przecież są jeszcze studia zaoczne i prywatne na które łatwiej się jest dostać
Łatwiej ale mając sporą kase w kieszeni... Niestety taka prawda, myslisz ze bym nie poszedł na prywatną uczelnie gdzie pewnie bym sie dostał?? Pewnie ze bym poszedł ale nie posiadam tylu pieniedzy jakie tam wymagają:P
jasne rozumię ale studia zaoczne kosztują 2000 na semestr i możesz pracować i opłacać sobie czesne.
ale też dostać prace od tak, to graniczy z cudem...Bardzo trudno jest dostać prace w dzisiejszych czasach, a pewnie bym musiał studiować w innym mieście nicz moje poniewaz u mnie nie ma takich studiów, a zeby gdzies dostac prace trzeba miec znajomości ....i tak sie koło zamyka ani na zaoczne czy prywatne ani na dzienne ani do pracy.....:((((((( Jejku co za kraj;/;/;/;/;/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia