Filologia iberyjska WSSP zaoczne

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |
witam, mam pytanie - czy ktoś studiuje na WSSP w Lublinie? A może wiecie cos o tej szkole? Interesuje mnie filologia iberyjska w trybie zaocznym. Czy ktoś sie tam wybiera??
pozdrawiam
a bylas na stronie?
nie studiuje ale z tego co slyszalam to struktura jest podobna do studiow na umcs;] nawet ta sama kadra sie przewija w odywdu placówkach:)
na stronie byłam..., ale chciałbym dowiedzieć sie czegoś wiecej..
a nie wiesz kiedy utworzyli tam ten kierunek? bo szukalam juz wczesniej czegos takiego, ale nigdy o tym nie slyszalam.. az do tej pory
jakies dwa lata temu na pewno, bo pamietam jeszcze ogloszenia i reklamy w autobusach:) a moze wczesniej, tego nie jestem w stanie okreslic:)
A czy wie ktoś jakie sa warunki przyjecia na studia? wiem, ze jest 40 miejsc... czy trzeba znać hiszpański i portugalski czy sa też grupy, które zaczynaja nauke od podstaw?
musza byc od podstaw, a to nie bylo gdzies napisane na stronie??:)
hehe...no wlasnie nie ma tam takich informacji, a przynajmniej ja nie widze :PP
a czemu jestes nastawiona na ta skzole??
Jeszcze do niedawna myslalam ze pojde do WSSM w Łodzi. Ale po odkryciu WSSP nie jestem juz tego taka pewna. Głównie dlatego, że do Lublina mam bliżej, lepsze polączenie,i znajomych. Na WSSP jest to filologia iberyjska, czyli hiszpanski i portugalski za jednym zamachem, natomiast w Łodzi f. hiszpańska i nie ma lektoratu z portugalskiego, co najwyzej włoski...
Tak wiec jak na razie wiecej "za" jest po stronie WSSP.
Gratuluję "odkrycia" WSSP ;)
A jednak nie myliłam się - Lublin. Szkoda, że nie spotkamy się w Łodzi, ale z drugiej strony może tym razem ja się do Ciebie zgłoszę o opinię, bo i ja bym miała bliżej do Lublina.
Tak czy inaczej, powodzenia.
Besos
jutro sa targi edukacyjne na ktore sie wybieram, jak bys miala ( jakbyscie mialby) jakies pytania, co mam sprawdzic sie dowiedziec nt tej uczelni to smialo:)
pozdrawiam :)
hehe...nie mylilas sie maya,... dzieki za te info o lublinie...troszke poszukalam i znalazla sie WSSP :)...pozdrawiam :)
No i??
Spóźniłam się z zajrzeniem tutaj :(
Jak było na targach?
na targach nie bylo zbytnio nic ciekawego:) bylo sporo prywatnych szkol, ale tej szkoly nie. tego samego dnia byly tez dni otwarte umcs i tam bylo ciekawiej:) mam info nt iberystyki tam, jakby ktos chetny, pytal o szczegoly:)
pozdrawiam:)
Bardzo bym prosiła o te info na temat iberystyki na UMCS. Bardzo bardzo.
Czy to prawda, ze kandydaci ze starą maturą muszą zdawać język francuski a u tych z nową liczy się egzmin z jakiegokolwiek języka nowożytnego?????To co, jedni muszą znć francuski a drudzy nie? Czy tylko dlatego, ze się wcześniej urodziłam i zdawałam starą maturę nie mam szans na studiowanie iberystyki na UMCSie?
Załamka.
Zapomniałam poda maila, na którey prosiłabym wysłąc info o iberystyce na UMCS .
[email]
Anette64>> pisałam o tym w innym wątku:)

http://www.hiszpanski.ang.pl/wybiera_sie_ktos_do_WSSP_P_do_Lublina_9179.html

prosze bardzo:)
Mam pytanie, pewnie nie trafilam w temat, ale licze na zyczliwosc ludzi, ktorzy mnie uswiadomia na temat dwoch szkol:P Co sadzicie o studiowaniu filologi hiszpanskiej w Poznaniu w WSJOi w Wroclawiu w WSF? proslabym o opinie i jak najwiecej info;) z gory gracias:)
a tak w ogole to do kiedy mozna skladac dokumenty do WSSPP?czy lepiej teraz ?np w tym tygodniu?
Im szybciej złożysz, tym możesz być pewniejsza, że nie usłyszysz: "nie ma już miejsc":) Ja dla pewności złożyłem papierki w ubiegłym tygodniu... Ale myślę, że dopuki ludzie nie dostaną maturalnych świadectw to miejsc raczej nie zabraknie.
A wybierasz sie do WSSP na dzienne czy zaoczne? pozdrawiam
wiesz co wolalabym dzienne bo ciezko jest studiowac filologie zaocznie .........
wiele osob to potwierdza, w takim razie postaram sie zalatwic to do piatku :)thx
serio mówicie z tymi papierami?bo ja myślałam ze gdzieś koło sierpnia się rozejrze:)))
topsecret, na tyle na ile ci moge pomóc to powiem że ta szkoła w poznaniu jest dobra mi wzbudziła moje zaufanie, sama nawet bym składała tam papiery gdyby nie to, że jest tak daleko, a co do tej z wrocławia to nie znam, nie wiem, nie moge nic powiedziec:)
Ja idę na zaoczne ;)
Ja już złożyłem, bo miałem pewność, że chce na to iść. Więc nie czekałem:)
Hm.. wolałabym poczekac aż do wyników z matury chociaz, a ile jest tam miejsc? wie ktoś?
Miejsc jest 40, na dziennych i na zaocznych. A przynajmniej tak jest napisane na stronie WSSP :)
hej, wiesz co, ja również wybieram sie na zaoczne do WSSP. W piatek byłam w tej szkole i martwi mnie tylko 1 sprawa - że nie bedzie wystarczającej liczby podań, aby nauka na zaocznych ruszyła. Było tak w tym roku, zajęcia odbywają się tylko na dziennych, na zaoczne było za mało chętnych. Mam nadzieje, że w tym roku bedzie inaczej, pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Kultura i obyczaje