i jak samopoczucie po wynikach z matury???

Temat przeniesiony do archwium.
ja mam mieszane napewno pozegnalam sie z Krakowem:(szkoda a Wam jak poszlo??pzd
hmm widze ze dosc szybko powstal nowy temat o wynikach:) hmm uwazam ze nie ma rewelacji, jednak cieszy mnie fakt, ze mam lepiej niz na probnej.. niestety wydaje mi sie ze moge sie pozegnac z hispanistyka gdziekolwiek na dziennych... jest zbyt wysoki prog
Nie martwcie się, kandydaci, nie jest łatwo się dostać, ale da się.
A jak chcecie tu na forum zrobuić rozenanie - to piszcie wyniki i uczelnie.
no bez kitu :(ciezko bedzie ale zawsze pozostaja w ostatecznosci prywatne :)moze tam nas wezma :)
na prywatne niestety nie mam kasy, więc tylko publiczne mi zostały, ale z moim wynikiem też może być ciężko. :/
dobra!! bede perwsza odwazna i napisze wyniki, rzeczywiscie zeby miec rozeznanie trzeba sie przelamac i napisac. Od razu mowie, nie sa to wyniki wspaniale- polski rozsz 62%, ang rozsz 60%, hiszp rozsz 63%. Lepiej niz na probnej ale wcaz za malo. Na hispanistyke na UAM jest tylko 30 miejsc, mysle ze powinni pomyslec o otwarciu dwoch klas, gdyz jest naprawde duzy popyt... coz, zobaczymy co z tego bedzie, moze akurat? kto to wie co bedzie?:D:PP trzeba zyc dalej, rzeczywiscie zawsze mozna isc na rok do prywatnej potem np zdac jakis certyfikat i sprobowac za rok na dzienne;) pozdrawiam wszystkich zalamanych i tych, ktorym pozostalo choc odrobine nadziei tak jak mi;) pamietajcie nadzieja zawsze umiera ostatnia!!
jeszcze jedno, wie ktos moze kiedy beda znane wyniki na UAM na hispanistyce?? szukam szukam i nie moge znalezc, wydawalo mi sie ze bylo to gdzies napisane ale chyba nie:P prosze o szybkie info, z gory thx:*
Ja widze po swych wynikach, ze płonne nadzieje o filologii hiszpańskiej na UJ nie są znowu wcale takie płonne.... 98% rozszerzony polski i 92% rozszerzony angielski ;D chciałabym sie tam dostać
jaaa.. jak patrze na wasze wyniki to mi humor psujecie:P powaznie, nawet sie dzisiaj cieszylam jak wyszlam z pokoju dyrektorki, a tu noz w plecy, jestescie tacy... dobrzy:P:) gratuluje:) jakbysmy sie jednak kiedys spotkali na hispanistyce to byloby super;)
oj... myślałam, że z moim ang rozsz 91% i pol rozsz 90% mam szanse, ale jak widze takie wyniki jak 98 i 92 to już mi nie jest tak do śmiechu :( a bardzo chcialam na UJ :/ no coż, zostaje liczyć na jakąś Dobrą Wróżkę / Matkę Chrzestną :]
E no, przecież 91 i 90 to jest świetny wynik!! Ja myślałam, ze dane mi bedzie iść na AP fil. ang, a tu dzis takie zaskoczenie z tym polskim!! spodziewałam sie ok 70% ;) w tamtym roku ponoć od 176 pkt przyjmowali ;)
mam taką maleńką, cichą nadzieję, że może sie jakimś cudem zobaczymy w październiku na uczelni :) mialam też skladac papiery na AP, tylko ten egzamin wstepny mnie odstraszył, tak samo jak na UW :/ ale złożyłam też na UŚ i bede sie rejestrować do Wrocka. Poza iberystyką mierzę też w anglistykę, chociaż z mniejszą ochotą ;)
wiecie co, zaskoczyliście mnie troche z tymi wynikami. ja mam 50 z polskiego rozszerzonego i u mnie większość tak ma, co lepsi, albo anwet najlepsi to ok60% z polaka, a tu prosze 91, 98 ...
nie wiem, czy wy jesteście tacy super, czy ja taka słaba.... ?? .....
btw, to tylko polski tak, ang rozsz 80% (zwaliłam), hiszpański rozszerzony 89% no i wos, który i tak mi nie jest do niczego potrzebny - 72%
na żadną filologię się nie wybieram;) to tak dla pocieszenia:) a na moją lingwistykę i tak raczej się nie dostanę... eh...;)
nefretete, gratuluję takiego wyniku, jestem pod wrażeniem, mało z krzesła nie spadłam (serio)

pozdrawiam wszystkich;)
Heheh, dzieki, jak ja zobaczyłam swój wynik z polskiego to myślałam, ze może źle widzę, oślepłam czy co.... a tu taka radocha jak nigdy w życiu :))))
Och, chciałabym ten UJ, jeno ja słowa po hiszpańsku nie umiem, mam nadzieje ze bedzie grupa od podstaw utworzona

iwiona - gratuluje tak wysokiego wyniku z hiszpańskiego!!
Gratuluję wszystkim bardzo dobrych wyników. Ja też składam na filologię hiszpańską na UJ. Mam wyniki podobne do Waszych - angol 95, polski 90. Mam nadzieję, że się załapię:> i zobaczymy się w październiku!!:)Jednak trzeba poczekać do końca rekrutacji. Składam jeszcze na iberystykę do Wrocławia. Pozdrawiam!
Iwiona, na co zamierzasz składać dokumenty?
Saszka> napisałam że na lingwistyke (na uw, bo tylko tam jest opcja z hiszpańskim;) ) no i jeszcze na UMCS na iberystyke złożyłam papiery, ale z moim polskim nie mam szans;]
dzieki;) cały rok poświęciłam na naukę hiszp i są efekty (uboczne też - np ang...) ale na mój kierunek to chyba będzie trochę za mało.dostałam się już do krakowa, więc jak coś to mam jakieś wyjście...
a co do UJ - myślę że masz duże szanse się tam dostać, a grupy są 2 - jedną średniozaawansowana a druga od podstaw ;) zatem życzę powodzenia :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka