WSSM studia

Temat przeniesiony do archwium.
Kto juz złożył papiery na WSSM!? Ciekaw jestem ile osob sie wybiera na filologie hiszpańską właśnie tam!! A jeśli jesteście z dalsza a nie z Łodzi to czy znaleźliscie już mieszkanie??
fajnie że ktokolwiek odpowiedział...:( al cóż..}
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wie ktoś jaki jest 2 język na filologii hiszpańskiej na WSSM??
Nikt nie odpowiedział bo WSSM jest szkołą gdzie papiery składa się zazwyczaj około września ;) A i mieszkanko najłatwiej załatwić na miejscu :) Pozdro
a jeśli chodzi o język to jest angielski, francuski, rosyjski i teraz uruchomili arabski. Pic polega na tym, że są to tylko pojedyncze lektoraty, więc wiele Ci to nie da....
jak to tylko godzina?? Nie strasz mnie....Zawziąłem sie na tą szkołe wiec myślę że źle nie bedzie.... a bardzo chcialem uczyc sie jeszcze 2 jezyka a tu mnie straszysz:(
Chciałabym tylko straszyć ;) wejdź na tę stronkę,
http://www.wssm.edu.pl/index.php?m=33&pm=57
tam są do pobrania plany dla studentów filologii, przestudiuj sobie któryś z nich. Raz w tygodniu zajęcia 1,5 godzinne... :(
Witam :) Ja się tam wybieram jutro złożyć papiery, są jeszcze jacyś chętni albo już tam studiujący? :) Chętnie się zgadam, bo mam kilka pytań :)
Hey!
Ja rowniez sie tam wybieram na hiszpanski, ale papiery skladam dopiero na poczatku wrzesnia. Bede poczatkujaca jesli chodzi o jezyk, ale podobno tak mozna:P. Chetnie poznam osoby juz tam studiujace, lub wybierajace sie w tym roku na studia:))))
[email]
Achaaaaa, bo bym zapomniala, czy mozecie polecic mi jakies fajne lekturki dla poczatkujacych do nauki hiszpanskiego??? Bo podrecznikow jest naprawde wiele, a nie wszystkie nadaja sie do samodzielnej nauki:/
Pozdrawiam cieplutko;)
Polecam Ci PONS "Hiszpański w 1 miesiąc" Właśnie ciągle go studiuję i jest bardzo fajny jest właśnie stworzony do samodzielnej nauki!!!

P.S Czyli od Października zaczynamy studia?? :) Pozdrawiam
Dzieki serdeczne!!! Postaram sie ja jak najszybciej nabyc:) Mam nadzieje, ze zdaze sie jeszcze jako tako przygotowac, bo z hiszpnskiego znam poki co prakt biorac tylko kilka slowek/wyrazow w stylu, "Hola","hasta manjana" itp;( a jeszcze mam teraz kursik prawka i urocza teorie drogowa na glowie....streeessssss......

ps. Mam nadzieje, ze nie tylko zaczynamy, ale i ladnie je skonczymy:)
pozdrowionka
Hola wszystkim!!!
Chcialam sie zapytać osob kompetentnych (chetnie obecnych studentow wssm) czy ja przypadkiem się nie porywam z motyka na słońce z ta całą iberystyka:]
Niby pisze na stronce WSSM, że studia te nie wymagają znajomości języka hiszpańskiego, ale czy ja z moja dosłownie zerowa wiedzą, dam sobie tam rade? Niech mnie proszę ktoś pocieszy, bo rozpoczęcie roku tuż, tuż, a ja już nie zdążę sie odpowiednio przygotować (praca, inne zajęcia itp)..........

Będę wdzięczna za jakikolwiek reply:)
hej ciakwi mnie ile osob zlozylo papiery na wssm Łódx? czy może ktoś się orientuje ile osob bedzie w grupie?? Pozdrawiam i prosze o odpowiedz przyszych studentow:P
To ja mogę pocieszyć ;)
Spokojnie, dasz sobie radę z pewnością. Przecież nie tylko Ty zaczniesz naukę języka od zera, w końcu po to stworzono grupę początkujacą i zaawansowaną :) Będzie dobrze ;)
Pozdrawiam.
czy tam sa jeszcze wolne miejsca ? i slyszalem ze tam sa tez zajecia w piatki jak bede pracowal to niezawsze bym sie mogl wyrobic i czy mozna je oposzczac bez jakis wiekszych problemow ?
zlozylam tam papiery bo nie dostalam sie na filologie hiszp na UŁ.. wrrrr... Potem do mnie zadzwonili i okazalo sie ze jestem przyjęta, ale na filologię angielską (tak skladalam tak na wszelki wypadek).... No i mialam dylemat... kocham hiszpański, ale skoro dostałam się na uniwerek to glupio bylo z tego zrezygnować. No i jednak ide na anglistykę... Cieszę się i nie cieszę jednocześnie... ehhh... nie dogodzisz człowiekowi......
szczerze dziwie ci sie... jeśli bardzo chciałaś isć na hiszpański to moglas isc na WSSM..a widzę że bardziej zadecydowała u Ciebie nazwa szkoły... nie jakies tam WSSM tylko UŁ.... Na angielski dostałem sie na AP ale wolałem hiszpański i uczenie sie go od podstaw wiec poszedłem do WSSM!! Zadecydowało serce:D Pozdrawiam
A ja zdecydowanie popieram wybór UL, nie macie pojecia jakie przeboje zaczynaja sie na WSSM przy okazji obrony i odbioru dyplomu, cisze sie niesamowicie ze koncze z ta uczelnia!!! Pozdro
Za pocieszenie dziękuję, póki co zrobiłam sobie trzy rozdziały w książce Ponsa:) to już coś:] A redhocjo, moja mila, o co chodzi z tymi przebojami? Jeszcze nie złożyłam papierów, w poniedziałek sie szykuje, a tu taki negatyw na zachętę;(((

Pozdrowienia od nieco zaniepokojonej przyszłej kandydatki wssm...
Niestety przez całe wakacje nie mogłam odebrać swojego dyplomu ponieważ Pan Rektor wybrał się na urlop i nie było komu nam ich podpisać. W czerwcu musiałam za szkołę zapłacić ponad tysiąc złotych ponieważ trzeba było uiścic opłatę za dwa miesiące z góry (czerwiec i lipiec) oraz opłatę za obronę 300 zł (!!) gdyż inaczej nie zostałabym dopuszczona do egzaminu. Pomijając fakt, że w lipcu juz nic wspólnego z WSSM nie miałam, ponieważ obroniłam się na początku czerwca a płacić trzeba... Co do naukowego poziomu uczelni, to jest ok, jeśli natomiast chodzi o traktowanie studentów to niestety jest to wyciąganie tyle kasy ile się tylko da. Nie mam słów. Pozdrawiam
zadzwon na infolinie konsumencką [tel]moze ci powiedza czy musisz placic , czasem wystarczy ich postraszyc sprawa w sadzie itp

mam pytanko co do zaocznych , chce tu studiowac ale niewiem czy dam rade w piatki byc a slyszalem ze i wtedy sa zajecia bodajze od 16 , czy mozna jakos sie dogadac aby chodzic na jakies inne grupy dodatkowo w soboty zamiast w piatki ?
Ja bym na to nie liczyła. Część wykładowców faktycznie nie wymaga ale są przynajmniej dwie takie osoby, które sprawdzają obecność jak w podstawówce. Mój kolega też nie mógł być trzy dni na zjeździe, wiec po prostu nie przychodził. Wszystko pozaliczał ale niestety niektórzy się przyczepiają. Wszystko zależy od tego jakie to będą zajęcia i z kim. Ja w piątki zaczynałam o 15tej, a teraz wiem że zaczynają nawet o 17tej. Pozdro.
A czy ktos wybiera sie od pazdziernika na dzienne na stos. miedzynar. do wssm??:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka