studenci iberystyki UW

Temat przeniesiony do archwium.
HEJ!Chciałabym nawiązać kontakt ze studentami iberystyki na Uniwersytecie Warszawskim. Marzę o tych studiach i chciałabym wiedziec jak one wyglądają. Może ktoś mi coś o nich opowie? Mój mail to [email] Pozdro)
czesc, ja wlasnie koncze iberystyke na UW. Ja tak jak Ty tez marzylam o iberysytce, ale wtedy interesowal mnie tylko hiszpanski. Jednak te studia, to nie tylko jezyk (to nie fliologia, tylko kulturoznawstwo, teraz bodaj ma to sie zmienic..) ale tez ogolna wiedza o krajach hispanojezycznych, historia, geografia i prede wszytkim obszerna literuatura. Takze jesli jestes zafascynowana w 100 % to polecam.
aha: no i ogromny plus, wracajac do jezykow, kontynujesz angielski ( lub francuski, do wyboru) i masz 2 lata portugalskiego, a jak Ci i tego malo to dochodzi tez katalonski, baskijski badz galicyjski.
suerte!
a jest mozliwosc wyjechania na Sokratesa czy Erasmusa??i jakie sa mozliweosci pracy po iberystycze(poza nauczyaniem w szkole jako nauczyiuciel,bo to nei na moja cierpliwosc ani ambicje..)
wiesz, mozliwosc jest zawsze, ale jest malo miejsc ( u mnie bylo okolo 11 )a w sekcji portugalskiej jescze mniej.Najwieksza popularnoscia sie cieszy Madryt i Barcelona, w koncu to najwieksze miasta. Duzo osob wyjechalo tez do Santiago de Compostela. Mozliwosci pracy sa bardzo rozmaite i niekoniecznie zwiazane z iberystyka.pozdr
Hej!dziękuję bardzo za informacje!

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia