filologia angielska z hiszpańską

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, ostatnio dowiedziałem się, że można studiować jeden kierunek studiów z dwoma językami, np. iberystyka z japonistyką. Orientujecie się może, czy jest taki kierunek jak anglistyka z iberystyką????? Co wtedy musiałbym zdawać na maturze. Bo hiszpański raczej nie koniecznie, tym bardziej, że studia iberystyczne zaczyna się nauką j. hiszpańskiego od podstaw, a angielski trzeba znać na poziomie co najmniej średniozaawansowanym. Gdzie mógłbym to studiować?????
Studiuje w Londynie infornmatyke z hispanistyka,tutaj nie ma problemu zeby polaczyc dwa jezyki.Jest taki kierunek Modern languages i na nim mozesz laczyc dowolnie dwa jezyki.Nie wiem tylko czy myslisz o studiowaniu w Polsce czy inne kraje tez wchodza w gre.Pozdrawiam!
Nooo, najlepiej wbić na forum i niech inni sie potrudzą wpisywaniem w googla i szukaniem...
Hej,
taka opcja jest na przyklad w WSF we Wroclawiu... Nazywa sie to 'studia dwujezyczne' i faktycznie hiszpanski nauczany jest od podstaw.
W każdym przypadku nauczanie drugiego języka jest na poziomie co najmniej średnio zaawansowanym? To znaczy, że nie znając dobrze języka hiszpańskiego a chcąc się go uczyć trzeba iść na fil. hiszpańską (z ang.)gdzie (jako głównego) uczą od podstaw? A na filologii angielskiej ( z hiszp.) angielskiego uczą od podstaw a hiszpańskiego od średnio zaawansowanego poziomu?
Zapomniałam dopisać, że moja odpowiedź dotyczy postu miss.taken ( przepraszam jeśli źle napisałam Twój nick)i szkoły WSF. :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego