hiszpańsk na AP

Temat przeniesiony do archwium.
hej:) kto sie wybiera na hiszpanski na AP?? na jakim poziomie angielski zdawaliscie??bo od tego roku jest chyba inny przelicznik??pozdrawiam:)
ja się zastanawiałam nad tym kierunkiem, ale z moją marną podstawą raczej nie będę miała zbyt wielkich szans, żeby się dostać...:) a jeśli chodzi o wymagania to w tym roku wynik z matury rozsz mnożony jest przez 1,5.
eee moze sie dostaniesz:) a na ile liczysz z angola??:>
mogę liczyć co najwyżej na 94%:/ wiadomo że czasami warto spróbować,ale niestety nie jestem zbytnią optymistką...:) a mam rozumieć, że Ty chcesz tam złożyć papiery? i jak tam po maturze z ang???
a no chcialam tam skladac, ale cos mi sie nie wydaje,zebym miala zbytnio szanse:/ chyba zloze na cos pewniejszego:)
Chyba ja ;) A zdawałam rozszerzony angielski.
Ciekawe ile w tym roku będzie osób na miejsce...
Witam wszystkich obecnych studentów filologii hiszpańskiej! Czy mogłaby jakaś dobra duszyczka napisać mi dokładny plan zajęć na pierwszy i drugi semestr na pierwszym roku? Mam pewne plany co do Waszej wspaniałej uczelni, ale najpierw muszę to wiedzieć. Pozdrawiam i z góry dziękuję! :)
jak zwykle pewnie za duzo:P a gdzie jeszcze skladacie papierki??:)
a jeśli można zapytać to ile się spodziewasz dostać pkt z ang rozszerz??
Ale chodzi ci o plan studiów czyli jakie przedmioty i ile godzin w tyg, czy o harmonogram zajęc na każy dzień tyg?
Przepraszam, że nie sprecyzowałam. :) Chodzi mi o przedmioty jakie macie na pierwszym roku i ile godzin.
I semestr:
PNJH 10 x 1,5 h
Gramatyka opisowa 1,5 h
Filozofia(wykład) 1,5 h
WF 1,5 h
Łacina 1,5 h
Informatyka 1,5 h co 2 tyg

II semestr:
PNJH 6 x 1,5 h
Gramatyka opisowa 1,5 h
WF 1,5 h
Turystyka(wykład) 1,5 h
Wstęp do literaturoznawstwa(wykład) 1,5 h
Teoria przekładu(wykład) 1,5 h co 2 tyg
Psycholingwistyka(wykład) 1,5 h
Kultura obszaru językowego 1,5 h
Komunikacja językowa 1,5 h

Takie przedmioty ma obecny 1. rok, od października dla nowego 1. roku może się co nieco pozmieniać.
Bardzo Ci dziękuję. :)
Ja się wybieram, ale jestem w trochę innej sytuacji, mianowicie mam Starą Maturę. Wie ktoś może coś o rozmowie kwalifikacyjnej w j. obcym? Czy ktoś się wybiera ze "starszaków"? ^^
a ktos moglbyrozszrzyc skrot AP? bo wybieram sie w przyszlym roku na hiszpanski i szukam uczelni
Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narowodowej w Krakowie.
Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka