Iberystyka rok 2009/2010

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,
uwielbiam hiszpański, uczę się od 2 lat w liceum, a ostatnio także intensywnie na własną rękę i moim marzeniem jest iberystyka w na uniwerku we Wrocławiu. Czy ktoś także wybiera się za rok (niekoniecznie do Wrocka) ?

Mam jeszcze pytanie do obecnych studentów z Uwr, co zdawaliście na maturze i ile mieliście punktów, jak wam się podobają studia, jakie macie dalej plany?

Pozdrowionka dla wszystkich iberomanek i iberomanów, ze wszystkich roczników :)
jestem z Gdyni i tez wybieram sie do wroclawia....praktycznie na kazdy uniwerek gdzie jest iberystyka/filologia hiszpanskka tylko martwi mnie to co tu czytam. 3eba zdawac rozszerz. polski i j obcy.. i niekoniecznie hiszpanski...a ja na rozszerzenia chyba nie jestem gotowa..;)
Witam
Jestem z Gdyni .Mam pytanie czy ktoś z was wie czy filologia hiszpańska na PWSH w gdyni jeszcze jest?
cześć, ja też z Gdyni - podobno jest jeszcze, też byłam zainteresowana, ale znajomi filolodzy mi odradzili, podobno poziom kiepski, a nauczyciele z łapanki.
Witam! Ja do niedawna także wybiarałam się na iberystykę na UWr, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi studentów filologii (nie tylko hiszpańaskiej) można dojść do wniosku, że same studia mogą okazać się stratą czasu, a niestety potem pojawiają się także problemy ze znalezieniem pracy. Chodzi mi teraz po głowie WSF i studia dwujęzyczne (j. angielski plus hiszpański). Także jestem w niezłej kropce... Za rok matura, a ja nie wiem na pewno, co chcę studiować;) Ale na razie żyję zgodnie z zasadą "Pomyślimy jutro" - podejście trochę głupie i naiwne, ale jutro już na pewno o tym poważnie pomyślę;) Acha, no i oczywiście pozdrawiam wszystkich, którzy są nastawieni na Wrocław! ;]
jama zamiar sie wybrac na iberystyke na UMCS
o ile mnie zechcą;)
a dlaczego niby strata czasu?
z tego co widać na języki panuje moda(tzn na ich nauke) i wile osob szuka nauczycieli chociazby hiszpanskiego
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Studia językowe