studia w Madrycie

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie

Jestem zainteresowana studiami w Madrycie, ale nie moge znalezc odpowiednich informacji na ten temat. Chcialabym studiowac filologie angielska, w specjalizacji tłumaczeniowej. Nie znam na tyle hiszp. zeby czytac bez problemu informatory, ciagle sie ucze. Problem jest w tym, ze juz teraz musze podjac decycje. Czy mozecie podac mi uczelnie w Madrycie, ktore prowadza kierunek filologii angielskiej. Zupelnie sie nie orientuje i uwierzcie, ze jest bardzo ciezko nie znajac hiszpanskiego. Jestem w Madrycie od trzech miesiecy i musze podjac decyzje czy chce tu studiowac. Czytalam na forum, ze istnieja egzaminy wstepne. Czy to znaczy, ze nie biora pod uwage mojej matury polskiej? Moze jest kto studiuje anglistyke w Madrycie i moglby podzielic sie wrazeniami? Bede bardzo wdzieczna, bardzo mi zalezy. Pozdrawiam.
aa i dlaczego piszecie na forum ze anglistyka w Hiszpanii jest strasznym wyborem? Zle jest?
Filologia jest między innymi na Universidad Complutense de Madrid, ale weź pod uwagę, że będziesz miała również przedmioty po hiszpańsku.
Tu:
http://www.ucm.es/info/fing1/
jest strona wydziału, po hiszpańsku niestety.

A dlaczego nikt nie poleca tego kierunku w Hiszpanii? Hmmm... kiedy byłam w Hiszpanii chodziłam na angielski prowadzony przez nauczyciela, który mówił "du ju ESpik ESpanisz". Nauczyciel ten prowadził zajęcia na kierunku, który miał przygotowywać do nauczania... języka angielskiego :)
Może trochę nie związane z tematem ale ostatnio słyszałam jak Hiszpanie mówią CIA to też wesoło się zrobiło. Nie powiedzą siajej tylko po prostu cia. A jeszcze lepiej brzmiało nazwisko "Kapuściński" :) Niezapomniane przeżycie :)
A my jak mówimy? U-ES-A, czy JU-ES-EJ?
Nazwiska tak samo - dopóki chodzi o angielskie jest ok, ale wystarczy włączyć radio i posłuchać: nasi dziennikarze wykładają się już na francuskich :) Chyba tylko w BBC pracują jeszcze ludzie, którzy potrafią i chcą zapytać kogoś jak przeczytać poprawnie "Wałęsa" i "Angela Merkel".
W Hiszpanii chyba... nie chcą. Bo jak się czasem "wypsknie" to i kubiCa potrafią powiedzieć :)
Temat rzeka. I niedobrze, bo poziom nauczania angielskiego (i nie tylko) w Hiszpanii jest duuużo za niski.
Może i my również nie mówimy wszystkiego perfect, ale mimo wszystko CIA tak...śmiesznie zabrzmiało. Jeszcze Ce-ene-ene też mi przypadło do gustu. Ledwo co zrozumiałam o co mu chodzi ;)
czemu wy tak bardzo chcecie studjowac w hiszpani? ja bym za cholere tu nie chciala studjowac.... ;/
Bo to już tak jest, że jedni chcą jednych rzeczy a inni innych :)
I dzięki temu na świecie jest ciekawiej.
PS: studIować w HiszpaniI
Hej, tez planuje zaczac studia w Madrycie, ale dowiedzialam sie ze wymagaja (ale nie wszedzie) egz DELE. Jestem w Hiszpani od 3miesiecy i dopiero sie ucze hiszpanskiego. W przyszlym roku chce sie przeniesc do Madrytu i isc na specjalne kursy przygotowywujace do tego egz. Jesli chcesz odezwij sie na [gg]
Jak chcesz studiować w Madrycie to Cię pocieszę, nie musisz zdawać egzaminu :)
Aqui como solo hay polacos podeis decir lo que os d'e la gana sobre los espanoles y "lo bajo que es el nivel en todo". Y yo me pregunto, donde narices han estado estas chicas? Habreis conocido al espanol equivocado. Si el nivel de la educacion en Espana fuese tan bajo y el de Polonia tan alto, no estaria Polonia donde esta. Y hablo en todos los sentidos.
HOLA!
Mam pytanie czy ktoś studiuje stosunki międzynarodowe lub handel zagraniczny w Hiszpani? gdzie?
Arqi, Por desgracia esta comprobado, que nivel de los estudios en España es más bajo, que en los países del este europeo. Y no hay vuelta de hoja.
hej! dopisze sie do tematu:) ja planuje jednak studiowac w Alicante. Moi rodzice tu mieszkaja. i po maturze wyjezdzam do nich. planuje isc na kurs hiszpanskiego i potem na studia i mam pytanie czy matura polska (przetlumaczona na hiszp) liczy sie na tych studiach w znacznym stopniu czy nie zwracaja az tak mocno szczegolnej uwagi? bo zastanawiam sie czy moze, aby sie dostac nie powinnam zdawac trzeciego przedmiotu na rozszerzeniu? czy moze podstawa (geografii) wystarczy? a jak to jest z tym dyplomem umiejętnosci poslugiwania sie hiszpanskim w Alicante? potrzebny we wszystkich szkolach? aa i ja planuje uczyc sie nie po ang tylko hiszp:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia