WSSM iberystyka 2009! kto sie wybiera?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |
hej wszystkim ;P
jak z temacie- kto startuje od pazdziernika?
w*
Pues... yo :-)))
Kto na dzienne a kto na zaoczne? Ja na zaoczne, mam nadzieję, że wystarczy chętnych aby je otworzyć. Złożyliście już papiery? Ja dopiero zamierzam we wrześniu
ja już złożyłam, ale na dzienne. Z tego co wiem na zaoczne jest już prawie 30 osób, na dzienne było 12. ale byłam pare dni temu ;)
Ja również składałem na dzienne, jako jeden z pierwszych...
Pewnie do października liczba wzrośnie :)
I ja, ja ! xD

Opinie o szkole są genialne, więc mam nadzieję, że sam proces studiowania też taki będzie ;]

A wy z przypadku czy z pasji na tym kierunku?

Byłem dziś w dziekanacie, jest nas póki co około 15 osób.
W moim przypadku nie ma mowy o przypadku, czysta pasja :))

W takim razie, do zobaczenia w październiku.
No to dokładnie tak, jak ja ;)
Iść tam z przypadku to czysty bezsens ;)
A do jakiej grupy celujesz? Podstawowej czy zaawansowanej? ;>
Jeśli tylko ją utworzą, to zaawansowaną - szkoda stracić ten zapas wiedzy jaki już się posiada.
No to na pewno, aczkolwiek Ci z rozszerzonej okazują się mieć później braki. Wiadomo, że rozszerzona grupa ma ciężej, więcej materiałów itp, ale nie zwraca się uwagi już na podstawowe sprawy, a to kiedyś niestety wyjdzie ;]

Osobiście także mam nadzieję, że się utworzy, a i poziom nie będzie przesadzony. Zawsze można się bez problemu między grupami przenosić.
Zgadza się. Niemniej jednak wszystko zależy od samowoli. Są tacy, którzy uczą się jezyka przez 3-4 lata, ich poziom powinien być już dalece zaawansowany, a jest wręcz odwrotnie, oraz tacy, którzy nie marnują czasu, ani okoliczności na dokształcanie się. Co do zaległości, te zawsze można uzupełnić i myślę, że nie ma szkoły, która nauczyłaby wszystkiego. Są tacy, którzy kończą filologie i pomimo ogromnego zaagnażowania nadal mają jakieś braki - tylko życie jest w stanie nam to udowodnić i pomóc w wypełnienu luk :)

Jeśli zaś chodzi o grupy, to wiem z doświadczenia, że zawsze pierwsze miesiące służą do tego, by mniej więcej wyrównać poziom, tak bywa w liceum i na studiach jest to samo. Wszystko zależy od rozpiętości wiedzy poszczególnych osób i poziomu materiału serwowanego przez uczelnię.
Nie wierzę w wyrównanie poziomów między grupami. Grupa podstawowa nigdy nie dogoni grupy rozszerzonej na pewnych płaszczyznach, co jest dosyć smutne, ale prawdziwe, gdyż znam osoby, które tam studiują. Oczywiście znów rzucam ogólnikami, bo tak jak powiedziałeś wszystko zależy od własnego nakładu pracy ;)

A z którego liceum jest kolega? Może do VI LO ? ;>
Miałem na myśli wyrównanie poziomu między studentami wewnątrz grupy, a nie między grupami. Najwidoczniej źle się wyraziłem :)

Nie jestem z Łodzi.
A no chyba, że tak. W takim razie zgadzam się oczywiście :)

A masz zapewnione mieszkanie, czy na WSSM'owski akademik reflektujesz? ;>
Jestem na etapie poszukiwań (na razie biernych, do czynnych przejdę we wrześniu). Nie składałem podania do akademika.
czyli co widzimy się już niedługo ^^ ;) ?
Noooo ! Dokładnie ^^ Oczywiście inne kierunki już mają plany zajęć, a filologia nie ! Co za życie !
Jeszcze się nim zdążymy nacieszyć :D
W to nie wątpię xD Ale wiesz, sam fakt ;]

No to rozumiem, że dnia 1 października o godzinie 11:00 się widzimy ^^
Ja nie jestem z Łodzi, więc zjadę na 5-ego, kiedy rozpoczynają się zajęcia dydatktyczne. Inauguracje to nie dla mnie :)
jakie burżujstwo ;D !
no ale przynajmniej będziesz mieć kilka dni wakacji więcej;)
Hehe szczerze... wydaje mi się, że burżujstwo to zobaczysz na inauguracji :) Ale to tylko moje zdanie.
wszystko wyjdzie w praniu ;)
a wiecie może dlaczego nie ma planów dla nas jeszcze?
Dzwoniłem wczoraj do dziekanatu, ale nikt nic jeszcze nie wie.
To skoro już rozmawiamy o planie itd., orientujecie się jak to jest z tym portugalskim? Osobiście byłbym za zamianą drugiego języka jaki zaznaczaliśmy podczas wypełniania formularzu właśnie na portugalski, jednak nie wiem czy trzeba będzie gdzieś iść to załatwić, czy też wszystkim studentom filologii hiszpańskiej zostanie on automatycznie nadpisany?
mi ten portugalski w ogóle nie pasuje i jestem zaskoczona, że teraz to wyszło..
albo ja byłam niedoinformowana (możliwe:P)
ja wpisałam francuski bo jest mi potrzebny
Lektoraty o ile wiem są dopiero od drugiego półrocza. Ja nie wybrałem żadnego języka wypełniając ten formularz. Pani w dziekanacie powiedziała, że i tak później będziemy sobie to wybierać i zatwierdzać. Też jestem napalony na portugalski ^^
Takie buty... Może to i lepiej, że od II semestru. Zawsze będzie czas, żeby na lewo się czegoś douczyć :)
Zatem pozostaje nam już tylko czekać na plan i pierwszy dzień zajęć.
to co narazie jesteśmy w trójkę xP?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |