Witam,
Czy ktoś się wybiera na ten kierunek we Wro nie mając licencjatu z fil. hiszpańskiej ani DELE?
Czy są tutaj może jacyś studenci tych studiów, którzy mogliby wypowiedzieć się, jaki jest poziom i jak oceniają ogólnie studia, czy warto w nie inwestować? Chcę się nauczyć solidnie języka i jestem przy tym pasjonatką wszystkiego, co z nim związane.
Jeśli znalazłby się ktoś, kto pisał w tamtym roku test kompetencji językowych proszę o opinie, jaki jest poziom trudności i czego można się spodziewać? Egzamin jest w całości pisemny, czy też ustny...? Mniej więcej na poziomie DELE Intermedio? Czy dużo było kandydatów, którzy go pisali i jak jest oceniany? Rządzi zasada, że na zaoczne przyjmują prawie wszystkich czy raczej jest przesiew?
Kończę obecnie inne studia humanistyczne i niedawno dowiedziałam się, że jest możliwość robienia mgr z fil. hiszp. nawet jeśli nie się licencjatu z tego języka. Mój aktualny poziom to B2, uczę się języka 4 lata, byłam na stypendium w Hiszpanii, które bardzo dużo mi dało językowo. Mam certyfikat z hiszpańskiego uniwerku o skończeniu kursu na poziomie B2, mój profesor z Hiszpanii twierdził, iż jest to poziom Dele Intermedio, ale wątpię, żeby taki dokument mógł być uznany przy rekrutacji na te studia...?
Z góry dzięki za wszystkie pomocne odpowiedzi!!!
Saludos!