magister w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie,

Czytam często to forum, ale dopiero teraz postanowilam napisac, poniewaz jestem ciekawa jak to jest z tym studiowaniem w Hiszpanii.
Czytałam wiele na ten temat, ale uwazam że raczej każda sprawa powinna zostac indywidualnie "rozpatrzona".
Mianowicie, studiuje stosunki międzynarodowe, z specjalnościa euroturystyka(zostało mi jeszcze 1,5 roku). Po licencjacie chciałabym studiowac w Hiszpanii, cos związanego z turystyką lub z biznesem w turystyce lub zarzadzanie w turystyce. Widziałam tez miedzynarodowe zarzadzanie turystyką.
Moze pytanie jest ogólne: czy jest to możliwe? Czasem mam wątpliwości, no bo jak to?
Widziałam ze sa również w Barcelonie uczelnie miedzynarodowe tzn. studia w jezyku angielskim. Oczywiscie odplatnie.

Bylabym bardzo wdzięczna za info.

Pozdrawiam serdecznie.

Margareta.
Ja studiuje obecnie w Barcelonie i ogóle jestem z tych co dali się nabrać na studia prowadzone w języku angielski...po pierwsze kataloński - bo w nim prowadzone jest 80% zajęć a po drugie hiszpański, ale to zależy od chęci prowadzącego bo nie zawsze idzie na rękę. Ogólnie jest tak, że tutaj studia master są o wiele bardziej wymagające niż w Polsce i znajomość chociażby hiszpańskiego na poziomie zaawansowanym jest niezbędna. Jednak życzę powodzenia bo Katalonia to super tereny i fantastyczna mieszanka ludzi z całego swiata.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego