erasmus Leon

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Właśnie złożyłam dokumenty do wyjazdu z erasmusa na studia do Leonu. Wyjazd planuję za rok w semestrze letnim. Wybiera się ktoś jeszcze w tym czasie? I przede wszystkim, czy już ktoś był i może się podzielić wrażeniami? Na stronie uczelni znalazłam tylko opinie anglistów i w dodatku sprzed paru lat, więc mam nadzieję że tutaj się dowiem czegoś :)
hej. ja właśnie jestem na erasmusie w leonie:) jeśli chodzi o jakiekolwiek informacje to chętnie się podzielę... na razie mogę powiedzieć jedno i najważniejsze POLECAM;d
Hej! Świetnie, że się ktoś odezwał :) No to teraz zasypię Cię pytaniami... :D Jak uczelnia i zaliczenia? W jakim stopniu pokrywają Ci się zajęcia z uczelni w Polsce? Chodzisz na jakieś dodatkowe zajęcia, tzn takie których tu nie miałaś? Gdzie mieszkasz (są problemy ze znalezieniem mieszkania blisko uczelni)? Do kiedy będziesz? Bo planujemy z koleżankami pojechać, najprawdopodobniej do Leon, ale dopiero we wrześniu. Ale gdybyś jeszcze została to fantastycznie byłoby się spotkać :) W ogóle to skąd jesteś i z jakiej uczelni wyjechałaś na erasmusa? Wybacz taką ilość pytań, ale jest tyle rzeczy, których chcę się dowiedzieć :) Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe :)

Besos
nie szkodzi, trudno tylko zapamietac taka ilosc pytan i nie wiem czy na wszystkie tutaj odpowiem. jakby co moj mail: [email]
po pierwsze to chyba studiujemy na tej samej uczelni. ath?
jesli chodzi o leon to na erasmusa w sam raz:) uczelnia spoko, chociaz nie za bardzo sie docenia tutaj humanistow. zaliczenia. to sie okaze w czerwcu po egzaminach - w sumie chyba zalezy jakie przedmioty wybierasz. hmm. przedmioty mam tutaj 3 + kurs hiszpanskiego co zalicza mi w polsce 6 przedmiotow.. z mieszkaniem raczej nie bylo problemow, chociaz trafilam na nie w sumie przez przypadek. akademik odpada... w hiszpanii zostaje najpozniej do polowy sierpnia, ale biletu powrotnego jeszcze nie zarezerwowalam;)
w razie pytan zawsze mozesz napisac maila:)
pozdrawiam.
Siema!

Ja tez sie dostalem na erasmusa w Leon :) W przyszłym semestrze tam bede jechał, tylko niew iem czy na semestr czy na rok ;)
cześć, mam pytanko, czy na studiach uczycie się do hiszpańskiego też katalońskiego, galisyjskiego itp.? I czy wiecie może czy te języki w hiszpanii bardzo się różnią?
Z dumą oświadczam że zostałam oficjalnie przyjęta na erasmusa :)
Gregor a Ty skąd jesteś? Mam nadzieję że uda Ci się zostać na rok ;)
Nie wiem jak na innych uczelniach ale na ATH uczymy się tylko hiszpańskiego bez dodatkowych dialektów.
Marleb ;) ja jestem z olsztyna, moze podaj miala albo odezwij sie na mojego [email] to moze jakos wymienimy info xD
Bo mnie tez interesuje jaki kierunek studiujesz ; ) bo ja Gospodarkę Przestrzenną i z tego co widzę mogę miec problem z learning agreement, ale już nad tym pracuję ;)
Hola a todos!

Ja też jadę do León. Studiuję filologie hiszpańska więc ścisłowcem to nie jestem :) Jade na razie na 1 semestr we wrzesniu, a potem moze bede probowac przedluzac, sie zobaczy :P
A mam pytanie co do kursu z hiszpańskiego, który organizuje tam szkoła, pisze że rozpoczyna się 3 tygodnie przed rozpoczęciem zajęć, ale nie bardzo kumam co mam zrobić by w nim uczestniczyc. Ktoś wie i jest chętny by podzielić się wedzą?

pozdrawiam
Ja byłbym chętny aby sie podzielić ale sam nie wiem do końca... chyba trzeba wysłać do nich maila alby sie dowiedziec co i jak...
W ogóle to widzę że będziemy na tym samym semestrze ;D Fajnie ;)
tez sie ciesze :) szkoda tylko, ze na roznych kierunkach, ale zawsze zostaja wspolne imprezki :D
czesc!
ja również jadę do Leonu na wymianę studencką w ramach erasmusa. jestem studentką filologii hiszpańskiej... obecnie szukam i prównuje ceny wynajmu mieszkania. czy jest ktoś chętny, kto chciałby wynajmować wspólnie mieszkanie? ponieważ myślę, że chociaż z jednym polakiem zawsze będzie raźniej :) czekam na jakąkolwiek odpowiedź.
hey,
ja tez bede chciala wynajac mieszkanie, ale bede sie tym martwic jak zalicze sesje, bo wiadomo , sie nie zaliczy, to ... nawet tak nie mysle :D
a powiedzcie mi prosze, co z tym kursem od 1 wrzesnia? bo w meilu dostalam odp. ze jak beda odsylac mi papiery to wysla mi formularz na ow kours, a dzis papiery dostalam i tylko byl tam dokument od nich iz mnie przyjeli oraz dodali mi kalendarz akademicki. wiec o co kaman z tym?

Ola
[email]

pees. a z jakiego miasta jestes?
ja ogólnie jestem z łodzi, ale studiuje w poznaniu :) ja jestem bardzo zainteresowana jakims mieszkaniem, wiec czekam na jakies info od ciebie :) a co studiujesz?
ahhh... sorry juz przeczytalam ze studiujesz filologie hiszpanska, wiec milo, bo ja rowniez ;))
co do mieszkania bede sie martwic jak zalicze cala sesje, a ostatni egzamin mam 18 czerwca :)
a odesłali Ci już papiery?
a no i zapomnialam sie spytac jakie przedmioty sobie wybralas :) moze akurat te same ;p
oOo, dziewczyny z fililogii ;D Jak coś to będę mógł na korki liczyć ;> :D ? bo ja to bardziej techinczy kierunek ;D
a sa jakies szanse, ze nie zaliczysz? chyba nie, skoro jedziesz na erasmusa :) ja papierow jeszcze nie wyslalam, bo dopiero tydzien temu dowiedzialam sie, ze jade... ale zamierzam zrobic to w tym tyg. wiec przedmiotow rowniez jeszcze nie wybralam, ale mozesz napisac jakie ty wybralas? :) a jeszcze odnosnie tych papierow...to wysylalas na poczatku samo to solicitud? czy od razu te zdjecia, kopie paszportu i inne rzeczy o ktore jeszcze prosza?
nie wiem jeszcze z jakiego miasta jestes?
a co do zaliczen, to o PNJH sie raczej nie boje, ale juz oblalam lacine wiec juz mam jedna poprawke, ale mam o tyle dobra sytuacje, ze poprawiam ja jutro! chociaz czy to dobrze to akurat nie wiem :P
jestem z Bytomia, a studiuje na Usiu.
jesli chodzi o papiery to wyslalam im tam z ich strony te solicitud, a potem poczta juz cala reszte czyli wydrukowane solicitud, przerozne ksera, zdjecia no i moja szkolna histore z usia, czyli caly 1 semestr :P a dostalam od nich meila co do tego kursu, i odpisali, co bym sie nie martwila bo do miesiaca bede otrzymywac info. czyli mysle ze po 15 kiedy konczy sie termin wysylania papierow :)
a przedmioty, które wybralam to jak dobrze pamietam, literatura, gramatyka, j. rosyjski i hiszpanski czy jakos tak :P
jakby co podam Ci swoj meil: [email]

a Gregor, a Ty skoro "techniczny" masz wydział w León czy w Ponferrad? :D
No ja wydział techniczny ale kierunek już tak troche mniej bo studiuję Gospodarkę przestrzenną. Ale przedmioty szukałem w Leon i w sumie już znalazłem :)
hola! i jak tam idą Wam przygotowania do wyjazdu? skladacie papiery na ten kurs przed semestrem?

Ola
no ja papiery złożyłem nawet juz w leon jestem : ) teraz jestem na etapie szukania miaszkania :)
i jak się León podoba?:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia