f. hiszpańska na UWroc.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
jestem tegoroczną maturzystką. Chciałabym studiować filologię hiszpańską na Uniwersytecie Wrocławskim. Niestety nie miałam w szkole hiszpańskiego (niemiecki...grr... niestety ;p), dlatego na maturze zdaję angielski, dodatkowo jeszcze polski, historię. Wszystko na p. rozszerzonym. Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś udzielić informacji, jakie mam szansę żeby się tam dostać. Jakie mniej więcej powinnam mieć wyniki z matury? Od ilu punktów przyjmowano w tamtym roku? Czy mam szansę studiować tam znając hiszpański na bardzo bardzo podstawowym poziomie? I w ogóle czy warto? ... :)
Liczę na odzew. :)
Hej! :)

Szanse masz już dość duże, bo zdajesz wszystkie trzy przedmioty na poziomie rozsz, a dla niego są oczywiście najkorzystniejsze przeliczniki :) W zeszłym roku próg w I turze wynosił 172,8, w II turze ok. 167 punktów. Nie pamiętam dokładnie poszczególnych wag dla przedmiotów (jak ktoś pamięta to niech wrzuci, sama jestem ciekawa :D), ale to wychodziło ok. 80% z każdej maturki :) Ale na to, że progi się nie zmienią nie daję oczywiście żadnej gwarancji :P

Czy masz szanse studiować znając tylko podstawy hiszpańskiego? Pewnie! Na filologi hiszpańskiej na UWr jest zawsze grupa realizująca hiszpański nawet od kompletnego zera :)

A czy warto? Warto :)

Pozdro i powodzenia na maturze! :]
Ollayka, dzieki za pomoc! :)
Hej, kandydaci na iberystykę na UWr!
Dziś wyniki matury. ;p Jak Wam poszło? Ile macie łącznie pkt?
Ja 175,8. Jak myślicie, wystarczy żeby się dostać?

Jeśli chodzi o UAM to tu sprawa punktów przedstawia się znacznie gorzej - 65,8 pkt. ;(
Heeej :)
Myślę, że do Wrocławia dostaniesz się spokojnie, najwyżej w II turze.
Ja punktów zebrałam ponad 200, ile dokładnie nie powiem, bo nieładnie jest się tak chwalić :D Także... do zobaczenia w październiku ;-)
I jak tam dżii i inni kandydaci do Wrocka? Dostaliście się? :) Ja taaaak! :D
(długo nam Uniwerek kazał wczoraj czekać na wyniki... :P)
Witajcie,
Również się dostałam :)
Proponuję utrzymywać kontakt w tym miejscu, gdyż na pewno się spotkamy w październiku.
Pozdrawiam wszystkich
ja też się dostałam i teraz mam dylemat - wrocław czy warszawa :(
hej:) Ja zdaję mature w przyszlym roku i chcialam tez isc na na filologie hiszpanska do Wroclawia. Moglby mi ktos powiedziec od ile przyjmowli w tym roku?? zamierzam zdawac na maturze rozszerzony hiszpanski i geografie. Jakie mam szanse dostania sie? Ile musialabym miec min. z hiszpana??
pozdr:) z gory dzieki za informacje:)
proszę napiszcie jaki był w tym roku próg na filologię hiszpańską na uniwerku we Wrocławiu!
Tylko, że właśnie tego nie wiadomo :) Filologia hiszpańska nie zamieściła żadnej listy z wynikami, wszystko odbywało się raczej przy użyciu indywidualnych kont w systemie rekrutacji. Ja w każdym razie na info o progu się nie natknęłam.

Proponuję zadzwonić do instytutu, Panie są bardzo miłe, na pewno odpowiedzą ;)

@moniczka826: i co w końcu wybrałaś? :)

@maggie992: z rozsz hiszpańskim będziesz miała ogromne szanse, o ile zdasz też dobrze rozsz polski, powodzenia! :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Programy do nauki języków