Filologia hiszpańska na UP w krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, zamierzam startować na fil.hiszpańska na U.pedagogiczny 2011/2012 . Są tu moze oprócz mnie takie osoby,.Jak z Waszym hiszpańskim?, ktoś sie cos juz uczy , czy na studiach bedziecie poznawać ten język.:D:D
Pozdrawiam:)
Ja rozważam...ale biorę pod uwagę tylko wieczorowe ;-)
a moglabys mi powiedziec co trzeba i na jakich poziomach zdawac na maturze zeby sie dostac, Justaman??
ja oczywsicie startuje na dzienne.Jesli chodzi o wymagania to język nowożytny( ang,niem, francuski i inne) na poz rozsz.Pozdrawiam Gosiakkk :)
dzieki rowniez pozdrawiam:)
Cześć, ja też zastanawiam się nad studiami dziennymi na AP na wydziale filologii hiszpańskiej. Nie wiecie może jaki jest próg punktowy?
progi są takie jak na różnych filologiach , z 90% z matury rozsz z języka
Witam Was ;)
Ja też zamierzam studiować na UP filologie hiszpańską ;)) Hiszpańskiego uczę się od 2 miesięcy i skończyłam już poziom A1 a od przyszłego tygodnia zaczynam A2, zamierzam zdawać go na maturze ale tylko na poziomie podstawowym i rozszerzony angielski. Tak mi się marzy UP i mam nadzieję, że się dostanę. Jeżeli nie hiszpański to druga opcja to włoski ;))
Witaj kasiaa2701 , jesli sie dostaniesz bedziesz miała fajnie gdyz juz coś bedziesz widzieć z hiszpańskiego.Ja dopiero zaczne za miesiąc nauke, ale i tak teraz najważniejsza jest matura z angilka:P.To przypuszczam że na drugim roku przy wybieraniu 2 języka wybierzesz włoski , bo nie wiem czy wiesz że do wyboru bedzie włoski,francuski lub portugalski.Ja zdecydowanie wybieram portugalski:).Powodzenia w nauce i być moze zobaczymy sie za rok na zajęciach:))
Teraz pozostaje mi przyłożyć się do angielskiego ;)) Jeżeli się dostanę i przeżyje ten I rok to na II zdecydowanie wybieram włoski ;d Dziękuję i też mam nadzieję, że zobaczymy się w przyszłym roku ;d
Witam :)
Moim marzeniem jest dostac się na UP na filolgie hiszpanska na studia dzienne : )
Na maturze zdaje podstawowy angielski... ale licze na okolo 90 procent...
Myslicie, ze mam szanse? na Up podobno nie jest tak trudno sie dostaC...
"Wynik egzaminu maturalnego z języka
obcego nowoŜytnego (angielskiego,
francuskiego, hiszpańskiego, niemieckiego
lub włoskiego) (poziom podstawowy lub
rozszerzony – część pisemna)."
wiadomo, ze Ci z rozszrzonym maja wieksze szanse ale mysle ze bedzie dobrze :)
Oj ewelina , chyba p.podstawowy to może być za mało, podkreślam MOZE. Oczywiscie życze Ci abys sie dostała, powodzenia:)
Witam ;) Dobrze że znalazłam nareszcie normalne forum gdzie mogę kogos o coś zapytać! ;)
Więc mam takie pytanie.. narazie jestem w 1 liceum i uczę się od 4 miesięcy j.hiszpańskiego i planuję kontynuować naukę przez 3 lata i zdawać maturę z hiszpańskiego. Jeszcze wcześnie żeby myśleć o studiach, ale chcę mniej więcej dowiedzieć się pare rzeczy. Podkreślam że nie wyobrażam sobie innego życia niż w Hiszpanii dlatego zamierzam tam wyjechać. Chciałbym studiować w Hiszpanii, ale nigdzie niestety w internecie nie mogę znaleźć żadnych uczelni (ofc w j.hiszpańskim) i także nwm jakie są kryteria itp. Ale narazie zastanawiam się na filologią hiszpańską, ale nie mam pojęcia co trzeba zdawać na maturze aby dostać się i czy na filologi hiszpańskiej uczy się tylko jęz. hiszpańskiego?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa