Witam was wszystkich bardzo serdecznie :) Zdaję sobie sprawę z tego, że zakładam setny temat o podobnym tytule w tym dziale ale jako, że każdy problem jest w pewnym stopniu indywidualny to postanowiłam jednak zaryzykować :)
A więc jestem zainteresowana wieczorowymi studiami licencjackimi w Poznaniu i będę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat, tym bardziej, że strona UAMu bardziej skomplikowana już nie mogłaby być ;) . Wydaje mi się, że nie powinno być trudno się dostać na tego typu studia ale czy aby na pewno? (ileś razy w życiu już się pomyliłam, więc wolę dmuchać na zimne:)). W tamtym roku brałam udział w rekrutacji na innej uczelni gdzie owa rekrutacja była bardziej przykrywką bo i tak przyjmowali wszystkich, którzy się do niej zgłosili i mam wrażenie, że w tym przypadku jest tak samo.
Czy wyniki rekrutacji są dopiero po ostatecznym terminie składania dokumentów (20.09.11) czy jest możliwość wcześniejszego przyjęcia na jakichś warunkach 'poza kolejką'?
Wyniki mojej matury nie są wybitne ale bardzo zadowalające, mam zdany rozszerzony hiszpański na 80% (podstawowy na 100), podstawowy włoski na 100, podstawowy polski na 85 i angielski na ponad 70 - nie wiem jakie są progi na takich wieczorowych studiach... Czy według was mogę mieć 'pewność' (albo choć niemal pewność), że zostanę przyjęta?
Znajomi proponują mi spróbować ominąć rekrutację i starać się o przyjęcie na podstawie tego, iż w ubiegłym roku studiowałam na UAB w Barcelonie analogiczny kierunek (język i literaturę katalońską + język i literaturę hiszpańską - musiałam zrezygnować ze względów głównie finansowych) - znacie może taki przypadek? I czy na studiach wieczorowych jest jakakolwiek możliwość ominięcia rekrutacji?
Bardzo mi zależy na tym aby się dostać akurat na tą uczelnię więc będę baaardzo, bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki, szczególnie jeśli ktoś ma osobiste doświadczenie właśnie z tego typu studiami, dość oryginalnymi!!
Muchaas gracias !!