hiszpański zaocznie- Krakow

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa języka hiszpańskiego w Krakowie,zaocznie?
Już nie chodzi mi dokładnie o kierunek filologiczny,ale ogólnie, np chce studiować turystykę czy kulturoznawstwo itp i chodzi mi o język obcy- jaką mam pewność że w mojej grupie będzie nim język hiszpański?Czy są takie uczelnie w Krakowie które mi to zagwarantują? Albo inaczej- na których uczelniach najczęściej można się spotkać z tym językiem?Bo nie ukrywam że chcę studiować ale nie chciałbym mieć angielskiego czy innego języka,w tym temacie jestem zdeterminowany na Hiszpański!Może być od podstaw bądź dla średnio zaawansowanych,wszystko jedno,byle ten język!Zaocznie!
czekam na odpowiedź i z góry GRACIAS
A nie łaska wejść na stronę konkretnej uczelni i sprawdzić program studiów ?
tak właśnie robiłem jak piszesz, problem polega na tym że jak wchodzę na dany kierunek i obserwuje przedmioty czy plany zajęc to wszędzie mam napisane "język obcy" ewentualnie " język angielski". Właściwie jest mi obojętne co będę studiował,może byc nawet metalurgia byleby tym językiem obcym był hiszpański a to pewno zależy od tego czy będzie akurat tylu chętnych by taka grupa hiszpańska się utworzyła.. Nie miałbym problemu gdybym mógł iśc na studia dzienne lub wieczorowe ( np UJ ma filologie hiszpanska,ale tylko dziennie i wieczorowo,zaocznie już nie),wtedy idę na filologie i problem byłby z głowy. Ale niestety praca mi na to nie pozwala.
Stąd moje pytanie właśnie: czy spotkaliście się w Krakowie z językiem hiszpańskim na jakiś zupełnie "odjechanych" kierunkach?
Z tego co wiem to na większości zaocznych/wieczorowych/niestacjonarnych możesz sobie wybrać lektorat. I to jest własnie ten "język obcy" . Wystarczy jeden telefon lub wizyta w dziekanacie i dowiesz się wiecej.
edytowany przez argazedon: 24 sie 2011