IBERYSTYKA - CO I JAK ???

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym zacząć studia na kierunku iberystyka ale tu mam parę pytań
1. Nic a nic nie umiem z j. hiszpańskiego, więc czy da się ogranąć ten język w ciągu tych paru lat na studiach? I czy w ogóle przyjmują osoby które będą uczyły się od podstaw?
2. Trzeba mieć perfekcyjnie opanowany j. angielski? Jestem z ang. na średnim poziomie można powiedzieć więc niezbyt dobrze..
3. Trudno jest później z pracą? Gdzie ewentualnie można się zahaczyć?
4. W jakim mieście najepiej studiować?
a wie ktoś czy ciężko jest się dostać na filologię hiszpanską na UJ?
W bydgoszcz NKJO przyjmują na specjalnosc hiszpanski od podstaw. I masz po tym dyplom nauczyciela. Fajna sprawa :) pozdrawiam
Cytat: karu87
W bydgoszcz NKJO przyjmują na specjalnosc hiszpanski od podstaw. I masz po tym dyplom nauczyciela. Fajna sprawa :) pozdrawiam

Jeszcze trzeba się tam dostać :/
To chyba bez problemów raczej bo chetnych malo tym bardziej ze zrobili rok od podstaw :) To o czyms swiadczy.:)
Jeszcze Wawa prywatnie, ale rozsadna cena

http://hispanicasvarsovia.wordpress.com/
Ja studiuję na SWPS w Warszawie. Jest tam Iberystyka 4-letnia dla tych, którzy nie znają języka. Ja jestem ze studiów bardzo zadowolona :)
Ja studiuję w Łodzi, hiszpańskiego nie znałam w ogóle,a na początku II roku rozumiem już bez problemu wykłady po hiszpańsku. Angielski nie musi być perfect,ale jednak bez matury rozszerzonej na ten kierunek trudno się dostać, chyba że z innego języka. Ja ang miałam zaliczony na 98% z matury rozsz, ale są osoby,które nawet NIE MIALY angielskiego w liceum,a dały sobie radę - ang to tylko zajęcia 2x w tygodniu + ewentualnie jedne wykłady, które też da się ogarnąć (mówię to na podstawie tego,co mówiły osoby słabsze z angielskiego) : ) ogólnie to tak: nie ma się co zniechęcać,popatrzyć gdzie są najlepsze progi punktowe i iść i się nie przejmować!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia