KPSW Bydgoszcz

Temat przeniesiony do archwium.
witam,
czy ktoś studiuje na kPSW B-szcz filologię hiszpańska, ponieważ wybieram się i chciałąbym się podpytać o szczegóły.
Ja tam nie studiuję, ale słyszałem dość dobre opinie o KPSW więc jak chcesz tam iść to idź, mają stypendia zajęcia są w nowym budynku, dziekanat też O.K a lektorat jest z angielskiego. Pozdrawiam.
Dzięki Patryk, a nie wiesz czasami jak radę dają sobie osoby, które nie mialy wcześniej kontaktu z j. hiszpańskim??
Też szukam informacji na temat tej uczelni! jaki tam poziom ? itp ? ;)
Hej. Nie wiem jak z osobami, które nigdy nie uczyły się hiszpańskiego ale są przeważnie II grupy i w grupie podstawowej nauka jest od podst. tj. od nauki alfabetu, trzeba się tylko systematycznie uczyć bo później wchodzą różne odmiany czasy przeszłe; tryb subjuntivo itp. Dodatkowo są przedmioty związane z literaturą hiszpańską i iberoamerykańską gdzie trzeba czytać lektury (na początkowych semestrach po polsku). Pozdrawiam!
A nie lepiej isc do NKJO i miec zajęcia za darmo i do tego dyplom nauczyciela?? Poziom bardzo dobry bo sama ukonczylam ta szkolę. Same plusy w porównaniu z KPSW.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka