UMCS Lublin

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich :-) Jestem tegorocznym maturzystą, jeżeli się dostnę, to chciałbym studiować filologię iberyjską. Na maturze pisałem polski rozsz. i angielski podst. Przeglądam sobie fora oraz szukam informacji na stronach umcs. Mało konkretów. Czy może ktoś mi powiedzieć, bez ściemy, czy z ilością punktów około 220 ( 2x70 - za polski + 80 - angielski - na takie wyniki mniej więcej liczę ) mam szansę się dostać? Noi jeszcze pytanie do studentów: nie znam hiszpańskiego, ale ambitny ze mnie człowiek. Czy ciężko jest bez znajomości hiszpana? Z góry dzięki za odpowiedzi, i proszę nie odsyłajcie mnie do starszych tematów, przeczytałem wszystkie :-)
Pozdrawiam
Radziłabym Ci złożyć dodatkowo papiery na filologie hiszpańską ze specjalizacją lub (jeżeli jesteś zainteresowany też portugalskim) na filologię portugalską ze specjalizacją. Na te dwa kierunki jest się dostać dużo łatwiej(a przynajmniej tak było w tamtym roku), poziom języka jest wyższy niż na podwójnej iberystyce(hiszpański z portugalskim) no i jest na pewno łatwiej, bo nie uczysz się dwóch języków od zera, a tylko jednego. Większość ludzi, którzy wybierają się na iberystykę zaczyna z zerową znajomością tych języków, jest dużo nauki, nie ma co się oszukiwać, ale jest to bardzo fajny kierunek.
tylko że w tym roku nie ma takiej możliwości. to są specjalizacje, które można wybrać dopiero później.
Witam. Ja również jestem tegoroczną maturzystką i też wybieram się na iberystyke na UMCSie. Interesuje mnie głównie język portugalski. Na maturze zdawałam polski i angielski rozszerzony. Czy bardzo trudno dostać się na iberystyke? Jakie mniej więcej były w tamtym roku progi punktowe?
hej. tez jestem zainteresowana tą uczelnią i dołaczam sie do pytania jesli ktos wie jaki był próg w ubiegłym roku..a czy jesli zdawalam mature z hiszpanskiego poziom rozszerzony ma to jakies znaczenie przy rekrutacji? jaką specjalizacje wybieracie jesli sie dostaniecie?
Witam. Również tak jak poprzednicy jestem zainteresowana filologią hiszpańską na UMCSie. Chciałabym się dowiedzieć o tzw progi na ten kierunek.Czy jest się trudno dostać? Na maturze zdawałam rozszerzony język angielski i podstawowy język polski. Mam nadzieje ,że jakiś student filologi hiszpańskiej się nad nami zlituje i odpowie nam na nurtujące nas pytania :D Pozdrawiam serdecznie ;)
mysle,ze chyba nigdy sie nie dowiemy ;p i przekonamy sie juz niedlugo czy sie dostalismy czy nie
Kucze, mam nadzieje,że jednak w tym roku bedzie troche niższy poziom i się dostaniemy. Chociaż nie wiem czy z tak słabo zdaną matura jest tu czego szukać.No ale nic, przekonamy sie 11 lipca :)
No to pochwalcie się wynikami, dla porównania :)
mi matura z hiszpanskiego nie poszła jakos za dobrze,chociaz duzo sie uczyłam.....
hiszp podst 64% rozszerz 44% na ktore uczylam sie sama (widzialam,ze rozsz w lublinie liczą razy 2) :))
Myslalam, ze w tym roku matura z hiszpanskiego byla latwa...
Pierwszy raz NIKT nie pytal na forum o rozwiazania...sprawdzenie...ani NIC...
A tu prosze...nie jestes pierwsza, ktora jest rozczarowana wynikami...
Co sie stalo? Jak to bylo? O co chodzi?
Nie wiem dlaczego taka była. Ale na podstawie sluchanka nie była taka latwa , sama moja nauczycielka to powiedziała. co dopiero rozszerzenie. tematy wypracowań nawet łatwe były dla mnie. tekst ze zrozumieniem dosyc podchwytliwy. rozszerzenie zdałam pewnie dzieki wypracowaniu,bo w zadaniach musiałam szczelać;/ Jak robiłam arkusze z poprzednich lat zadania były o wiele latwiejsze, tak mi sie wydaje.
Aaaa.... No wlasnie...Wlasnie plikow nie sluchalam....
No oko - gramatyka byla latwiejsza w tym roku...niestety...(lo siento...)
W poprzednich latach nawet byly niescislosci....- powiedzmy... ;-)
Dobra...
Odezwe sie w temacie ...jak znajde czassssss.....
Ale chetnie do tej pory poczytam uwagi na temat trudosci tegorocznej Matury...
Pzdr, Una...
Witam czy studia na UMCS Lublin są płatne ?
Niby czemu miałyby być płatne? Jeśli składasz na uczelnię publiczną na studia dzienne stacjonarne, to są to studia bezpłatne.
Bo niektóre uczelnie są płatne więc chciałam się upewnić. Bo też chce iść na filologie hiszpańską i szukam dobrej uczelni. I bardzo spodobała mi się ta uczelnia ponieważ jest tu język hiszpański z dziennikarstwem lub turystyką, lub stosunkami europejskimi. Mam jeszcze takie pytanie ciężko jest tu się dostać?
Witam:) Dzisiaj były wyniki... I jak dostał się ktoś z tego forum? Ja się zastanawiam nad UMCS a Łodzią i być może Poznaniem. Ktoś orientuje się gdzie najlepiej studiować?

Pozdrawiam Bea
witam a jaki prog punktowy w tym roku ?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego