Hola!
Włąsnie skończyłam 1 rok na WSF we Wrocławiu, więc mogę pdozialić się informacjami. Studiuję zaocznie.
1. Nauka zaczyna się od podstaw, jednak są różne grupy. W mojej grupie wszysyc byliśmy początkującymi, dużo osób odpadło w trakcie, ale najwytrwalsi zostali. W innych grupach wygląda to trochę inaczej, jest tam więcej osób, kóre kontynują naukę i nie odpadło ich tak dużo.
2. Na pierwszym roku zajęcia w sob są często do ok. 20 - zwłąszcza w I semestrze, ponieważ jest więcej przedmiotów niż w 2. W neidziele do ok. 14-15. Plan zalezy od grupy. Kiedy zapisujesz się do grupy plan już jest podany więc można dobrać sobie. Część zajęć (wykłady) jest dostępna w elearningu i odbywały się one w sobote rano i w neidziele po zajęciach. Więc można było sobie znacząco skrócić pobyt na uczelni.
3. Od drugiego roku na specjalności nauczycielskiej można studiować język + język, wówczas zajęcia odbywają się również w piątki po południu.
4. Na pierwszym roku po hiszpańsku są ćwiczenia, mocno wspomagane jezykiem polskim na sprawnościach, komunikacja jest po hiszpańsku z native speakerem, gramatyka po polsku. wykłądy po polsku z elementami (nazwami) po hiszpańsku. Na kulturze i historii Hiszpanii oglądaliśmy filmy po hiszpansku, ale były one ilustracją do wykładu więc nikt się nie przejmował jak nie rozumiał.
5. Na pierwszym roku są takei zajęcia:
sprawnosci zintegrowane
gramatyka
komunikacja
łacina
fonetyka
wykłady:
psychologia
językoznawstwo
filozofia
Historia Ameryki Południowej
Kultura AP
Historia Hiszpanii
Kultura H
Z tego co zauważyłam z roku na rok delikatnie zmienia się rozkąłd tych zajęć, ale raczej to wypsiane są wszystkei na 1 roku.
W razie pytań psizcie chętnie odpowiem.
Pozdrawiam