Nkjo-Bydgoszcz-specjalizacja hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
W związku z tym że otrzymałem wyniki matury i rozważam wybranie bydgoskie nkjo jako moją przyszłą uczelnię to chciałbym zapytać o kilka kwestii i byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rady czy wskazówki ale do rzeczy ;)
Jeżeli chodzi o hiszpański to zacząłem się go uczyć w połowie marca tego roku,matury niestety z niego zdawałem,ale wiem że na nkjo nie jest to wymagane.Maturę myślę że zdałem nieźle 98% podstawowy angielski,92% rozszerzony angielski i ustny na 100%,polski trochę gorzej niestety ;/ 69% podstawowy polski i 75% ustny,zdałem też francuski rozszerzony na 67% ale w tym wypadku chyba nie ma to wielkiego znaczenia.Jeśli chodzi o mój hiszpański to przerobiłem i umiem korzystać z zakresu informacji zawartego w książce wyd .Edgard Gramatyka Hiszpańska,także wszystkie czasy,tryby i inne mam dość opanowane,trochę gorzej ze słownictwem,ale rozumiem co jest napisane w hiszpańskojęzycznych serwisach informacyjnych,czasami czatuję również po hiszpańsku ;).Moim marzeniem byłaby lingwistyka ang-hisz ale niestety nie mam możliwości studiować poza Bydgoszczą...Całą 3 klasę myślałem że pójdę na anglistykę,jednak moim koledzy radzą raczej iberystykę więc teraz biję się z myślami co robić ;/.Ogólnie moim marzeniem byłoby uczyć,lub tłumaczyć w tych dwóch językach ;)
Jeśli ktos mógłby mi coś doradzić,być może ktoś był w takiej sytuacji jak ja to bardzo proszę o wypowiedź,jakąkolwiek radę ...
Życzę miłych wakacji ;)
Pozdrawiam
Vaughn
edytowany przez Vaughn: 01 lip 2012
jak dla mnie moesz smialo sie wybrac do nkjo na hiszpasnki. pwinienes sobie smialo poradzic tymbardziej ze teraz zrobili rektutacje bez znajomoscia jezyka :)
a szkoła jak szkoła. Troche jak w liceum;/ czlowiek nie czuje sie jak na studiach tylko w liceum hehe ale ogolnie spoko. poziom ok duzo mozna sie nauczyc tylko uczyc sie systematycznie. Ale wychodzi sie ze szkoly jako b dobry nauczyciel:) pracy wiadmo po angielskim jednak wiecej pracy bo hiszpanski jednak sie rozkreca... jkbys cos chcial wiedziec to pytaj:) pozdrawiam