filologia hiszpańska na UAM

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Jestem w 2 LO i zastanawiam się od dłuższego czasu nad studiowaniem filologi hiszpanskiej na UAM. Czy mogłbys mi ktoś pomóc i powiedzieć ile puntów z matury należy uzyskać,aby móc się na takie studia dostac? Niestety nigdy nie uczyłam się tego języka, więc mature roszerzoną chcę zdawać z j.angielskiego i j.polskiego-ile procent z tych egzaminów dojrzałości powinnam uzyskać,aby dostać się na dzienne studia na tą filologię? :)
Buenos días! :D
Ja jestem teraz w III klasie LO. Także zastanawiam się nad studiowaniem filologii hiszpańskiej na UAM, języka uczę się dodatkowo dopiero od 3 miesięcy, więc nie będę zdawała go na maturze.
Z tego co wiem na UAM potrzebna jest matura z rozszerzonego polskiego i angielskiego... Byłabym także wdzięczna za jakieś informacje odnośnie progów punktowych :) Podejrzewam, że skoro liczą się tylko 2 przedmioty będą to wyniki powyżej 70-80%...

I - jeśli ktoś studiował tam, może też obecnie studiuje - niech podzieli się doświadczeniami :]
Ja studiowałam wieczorowo, jeśli interesują was moje wrażenia to chętnie się podzielę :)

»

Pomoc językowa - tłumaczenia