szkoła dwujęzyczna w katowicach - proszę o porade

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 69
To lepiej jest teraz, przynajmniej zdaje mi się, że mam większe szanse na dostanie się do tej szkoły.
ej ale to jest nie mozliwe! ja 151 puntkow (o ile dobrze pamietam) to mialam z testu gimn. i z ocen. moze to sie teraz jakos inaczej liczy! ja nie wiem. a chetnych to tak ponad 100 bylo a prrzyjeli 34. a i z tym testem kompetencji to jest brany pod uwage na rowni z punktami za oceny i test gimn. jeseliby go nie brali pod uwage to po co by go robili?

nie przejmujcie sie tymi punktami. jezeli po tescie kompetencji byliscie na liscie przyjetych i z testu gimn mieliscie ok 70 ptk to powinno byc ok:)
trzymam kciuki
Ania, wiec w tym roku z tym testem bylo tak, ze pisalo 110 osob, po tescie wybrali 70 osob ktore napisaly go najlepiej. Za test mozna bylo dostac maksymalnie 50 pkt, ktore doliczaja do pkt za egzamin gimnazjalny i oceny. I z tych 70 osob ktore zaliczyly test, do klasy przyjma trzydziesci pare z najwieksza liczba punktow a reszta odpada.... (?). Dzieki za kciuki, jutro wyniki:) :)
hej no i co, dostałsie ktos? albo jestescie w rezerwach?
No ja sie nie dostalam, tak jak sadzilam. A w rezerwach czy jestem to nie wiem. Gdzie to mozna sprawdzic? ja sprawdzalam wyniki w necie.
ja tez sie nie dostałam, ale tez tak podejrzewałam.... wejdz na tej stronce na ''moje dane'' i preferencje... tam pisze...
ps. chciałam napisac do Ciebie na gg ale nigdy nie mogłam cie złapac na dostepnym...
Też sie nie dostałam :(... i jestem zbyt daleko, aż tyle osób nie zrezygnuje z tej klasy... trudno pójda do innej szkoły
tez jestem za daleko bo na 13 miejscu.... jedna wielka porazka...
To i tak lepiej... ja na 16
mi się udało :) dostałam się do "hiszpańskiej" w II LO W Katowicach:P szalenie się cieszę:)
faraciara :) a z ciekawosci [jesli mozna wiedziec] ile miałas pkt? i ile z tego testu kompetencji?
153 + 32 pkt z testu kompetencji:)
ło jeee... to bardzo duzo ;] zycze powodzenia :) moja kolezanka, ktrórą chodziłam do podstawowki tez sie dostała... :P
mnie przyjdzie niestety uczyc sie na jakims kursie heh :P
Aniu chciałam Cie zapytać jak to jest z ksiązkami?? bo podobno mozliwości wypozyczenia nie ma:( a jest organmizowany jakiś kiermasz?? bo po podliczeeniu tych dosłownie paru ksiazek do klasy zerowej dość duzo kasy wychodzi:( byłabym wdzieczna za odpowiedz
dobra dpczytałam ze z zerowej nie masz:( ale na reszte mozez odpisac, bede wdzieczna:)
No i jak tam sie podoba w zerówce?:)
Hej:) a no narazie bardzo bardzo przyjemnie:) tylko czasem mnie przerażają piętrzące się ilości słówek:) ale jest super:) Ty chodzisz teraz do 1f??
Przerażającą ilość słówek to dopiero zobaczycie jak nauczyciele się rozkręcą :D Bo we wrześniu to was chyba za bardzo nie cisną.

Odpowiem za koleżankę, tak olaaaa1 chodzi do 1f ;). Ja z resztą też
nie strasz mnie:) a jak tam w 1szej?? jak jest na tych przedmiotach po hiszpańsku??
I tak zerówka jest w miarę lajtowa, więc cieszcie się, bo ten rok szybko minie.
A w 1? Ja tam jestem zadowolony. Obie Marie są bardzo fajne. Lekcje z nimi są całkiem ciekawe (szczególnie porównując do niektórych 'normalnych' przedmiotów typu fizyka czy geografia :/). A jak wy się dogadujecie z Marią Jesus? A jak klasa i ogólne wrażenia po pierwszych 3 tygodniach?
W III LO w Gdańsku do klasy "0" z j. hiszpanskim prog byl 95 pkt bez egzaminu uzdolnien kierunkowych (chociaz jest troche inna punktacja niz w Katowicach).
Serdecznie zapraszam
bardzo bardzo mi się podoba:D Maria jest świetna:D ma takie poczucie humoru że od razu wracaja chęci do życia:D akurat mi tak wypadło ze dwie pierwsze lekcje w zyciu miałam właśnie z nią:D nie da sie nie pokochać tego języka:D klasa tez świetna:) ciesze sie że tu trafiłam
no i naczyciele z hiszpańskiego wszycy są fajni:) tak sie milo chodzi:D i jak ma byc matematyka albop coś innego to tak się tęskni:)
No też tak miałem w zeszłym roku. Niestety teraz tych 'mniej przyjemnych przedmiotów' jest dużo więcej niż hiszpańskiego, więc cierpię i męczę się okrutnie ;)

A Maria Jesus ma najlepszy śmiech pod słońcem i potrafi się przez 10 minut śmiać z tego że narysowała krzywe kółko na tablicy :D Strasznie zakręcona jest.
no u nas narazie sie w akcenty wczuwa a potem z tego brechta:D ale fajna jest:D na razie komczę tu pisanie :) jak cos to na naszej chulecie mam chyba ten sam nick:) pozdrawiam:*
w tym roku w III LO Białystok próg był 126 pkt.
Maria jest fajna, tylko czasem nie mogę znieść setnego powtarzania całego zdania, gdy sądzi że jej nie rozumiemy, a chcemy żeby powtórzyła jedno słówko... Ale tak to jest urocza. Zresztą ta mała też jest sympatyczna.
A ten próg to do klasy hiszpanskiej czy tak ogólnie?
do klasy hiszpańskiej
A ty ile punktow mialas? A przy okazji wiesz moze, kiedy jest w tym roku test predyspozycji? :-)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 69

»

Szkoły językowe