praktyki w ambasadzie w Madrycie

Temat przeniesiony do archwium.
hej czy wiecie cos na temat mozliwosci robienia praktyk w ambasadzie w Madrycie? Chyba na tym forum kiedys czytalam, ze istenieje taka mozliwosc, ale ze sa bezplate;) nie wazne, gdyby ktos z was mial jakies informacjie co i jak to z gory wielkie dzieki
saludos monika
czytalam ostatnio cos na ten temat ale o wloszech... faktycznie praktyka jest bezplatna, najdluzej trwa rok, pracuje sie ok 8 godz dziennie. najprosciej zalatwis to na miejscu, chyba trzeba jakis list wyslac, nie wiem dokladnie
praktyki naprewno sa, zadzwon poporstu tam i ci powiedza, wiemz dobrego zrodla, znajoma byla i miala...oczywiscie bezplatne....
aaaa.. jakie studia trzeba skonczyc zey pracowac w ambasadzie?? (niekoniecznie w Madrycie)?? Pozdr
To powinny być studia humanistyczne, wszystko zalezy od tego co chcesz tam robic i na jakim stanowisku pracować. Ale plusem napewno są stosunki międzynarodowe, politologia, socjologia słyszeałam też, że coś typu dziennikarstwo (kierunki, nazwijmy to "prospołeczne")
zeby zostac pracownikiem MSZ (chyba ze chodzi ci o prace jako ogrodnik w ambasadzie) trzeba skonczyc akademie dyplomatyczna przy MSZ..w celu blizszych info. polecam strone: www.msz.gov.pl poszukaj a znajdziesz...
ja studiuje teraz anglistyke ale zamierzaj podjac 2 kierunek... chcialabym byc czyms w rodzaju moze tlumacza w ambasadzie? Myslicie ze stosunki miedzynarodowe to to co powinnam wybrac?
Dzieki za odpowiedz:-))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa