szukamy pracy w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Witamy
Dwoch fajnych chlopakow 26/27 lat szukamy pracy w hiszpanii czy moglby ktos nam pomoc? e-mail [email]
Czesc chlopaki!!! ja tez jestem w rozpaczy. Mozecie sie zapoznac z moja historia jestem troszeczke pod wami.Powiem wam szczerze ze tutaj chyba nikt sie do was nie odezwie, bo co oni moga nam na to poradzic... badzcie dobrej mysli (tak jak ja choc jest ciezko) i czekajcie moze cos pozytywnego sie wydarzy!! pozdrawiam
radze zamieszczac ogloszenia na forum hiszpanskim np na www.polonia-es.com...ja tam zmiescilam (ale juz w lutym chyba) no i mam prace:) w dodatu legalna:) i dla 3 osob:) wyjazd juz za 4 dni:)
Ciekaw jestem w jaki sposob legalna.. dzisiaj bylem w konsulacie ..i wiem ze aby pracowac tutaj legalnie trzba miec D.N.I..a zeby go zdobyc trzeba miec kontrakt.....ale zeby miec kontrakt..trzba mic D.N.I wiec nie wciskajcie ciemnoty ludzion..ze praca legalana.
Pozniej wiele osob napala sie na przyjazd tutaj ..i wierza ze znajda..spokojnie prace..nieludzcie sie.. alebo bedziecie zapie... na budowei..i nie wiadomo czy wam zaplaca...albo na czarno..gdzies.. bez zadnego zabezpieczenia ze zaplaca...
a swoja droga ten link..jest ok.. wiec mozna wpisywac ogloszenia
ja nie mam dni, mam za to kontrakt podobity przez ambasade bo jade na krocej niz 180 dni....wiec da sie to zalatwic....a hiszpanie sami nic nie wiedza o swoich przepisach...mnie chcialei zarudnic tak o, bo jestemy w UE...i sie nie zorietowali ze nielegealnie jestemy:)
Albo idziesz na Policje (wydzial obcokrajowcow) wyrabiasz sobie Tarajete Comunitario i potem mozesz zrobic tak zwany PRE-Kontrakt tzn firma wyraza chec Cie zatrudnienia i potem zmieniaja CI tarajete na pozwolenie z praca, wiem to z autopsji :)
Budowe to odradzam bo sie spocisz jak diabli a i moga nie zaplacic, lepiej powiesici wlasne anuncios najlepiej na sklepach (spytaj najpierw, bo to zalezy od miasta) Naprzykald wokol Madrytu mozesz znalezc prace w ...ogrodach okolo 8 euro za godzine, albo jak znasz angielski to tez dawaj lekcje angielskiego jak nie wladasz dosc dobrez castellano to dopisz angielski konwersacji (bierze sie od 8 € do 12 za godzine zalezy od Twojego poziomu i osoby uczacej sie :)
Powodzenia
Havoc albo masz papiery niemieckie,albo masz na mysli prace na mniej niz 6 miesiecy(chociaz ta wersja tez maloprawdopodobna), zgodnie z prawem hiszpanskim ,jesli nie masz pozwolenie na prace z ambasady Hiszpanii w Polsce ,nikt ci tu nie da tarjeta con permiso de trabajo ,tak po prostu zmieniajac ja z tarjeta de residencia,wszytsko musi byc z ambasady Hiszpanii w Polsce.jesli tobie tak po prostu zmienili tarjeta de residencia na tarjeta con permiso de trabajo to dlatego ze masz pozwolenie na prace bo jestes comunitariao sprzed 2004 roku. Inaczej niemozliwe.Nie wprowadzaj ludzi w blad.
Realidad en España
w WUP od jutra rekrutacja dla facetów na zbiór winogron :)
Cześć
Szukam pracy od 1 września w Hiszpanii. Znam troszkę języka, więc będzie mi łatwo się tam zaklimatyzować. Dokładne oferty proszę przesłać na [email]

Pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Szkoły językowe