socrates w barcelonie-mieszkanie

Temat przeniesiony do archwium.
halo,halo-poszukuje kogos kto mieszkal w barcelonie!!! we wrzesniu wyjezdzam na stypendium i szukam mieszkania lub pokoju do wynajecia.dodam,ze kiepsko mi to idzie-starszna drozyzna :( moze ktos ma namiary na jakas sensowna kwaterke albo chociaz podpowie gdzie szukac? a moze ktos z was tez sie wybiera/juz byl i udzieli mi kilku cennych rad.jesli cokolwiek w tej kwestii wiecie,piszcie :)
No niestety, Barcelona to jedno z najdrozszych (jak i nie najdrozsze) miasto w Hiszpanii. Bardzo trudno bedzie Ci znalezc mieszkanie w rozsadnej cenie. Dla przykladu ja studiuje w Murcii gdzie place za mieszkanie 120 euro, a moja kolezanka w Barcy 250... Roznica jest spora i to nie tylko w kwestii mieszkania, generalnie zycie w stolicy Katalonii tez jest sporo drozsze niz w innych regionach. Takze musisz nastawic sie na spore wydatki, bo grant Socratesowy na wiele nie wystarcza.
a wiesz moze jak ona sobie zalatwila mieszkanie-przez znajomych,internet,etc...?
hej mieszkalam w barcelonie 10miesiecy jako au pair i 1 wrzesnia wracam i bede szukac mieszkania (a raczej pokoju do wynajecia bo tak jak mowisz drozyzna). Moja rada to najlepiej wynajmij mieszkanie ze studentami, sproboj na stronie www.loquo.com tam znajdziesz ofety. Tez w miasteczku akademikim i na uczelni jest mnostwo ofert. ceny pokoju w mieszkaniu studenckim ok 200-250euro, za kawalerke placisz od 340 euro.
szukalam juz tam,ale nic specjalnego.malo ofert mieszkan dzielonych z innymi,a ja wlasnie takiego szukam.raz,ze taniej,a dwa wole mieszkac z kims,bo lubie towarzystwo.sama bym sie zanudzila:)a jak ty bedziesz szukac?
a tak w ogole to mam jeszcze jedno pytanko:moze znalazlabys chwile czasu juz tam na miejscu zeby mnie "oprowadzic".domyslam sie,ze jestes juz obcykana w komunikacji miejskiej,miejscach wartych zobaczenia etc...ja jeszcze nie bylam,wiec nawet nie wiem co poczne jak wyladuje :(
czesc madzikd, ja tez jade z moim chlopakiem we wrzesniu na studia do barcelony,my tez szukamy mieszkania, moze polaczymy sily,daj znac na : [email] napisz skad jestes w polsce,my z gdanska
hej ja tez jade do barcelony na socratesa ale dopiero na drugi semestr tj od lutego :) mam nadzieje ze bedziecie sie tu pokazywac, bedac juz w hiszpanii, a jak nie to prosze na priva!
Czy macie zamiar zostac na drugi semestr? Ja jade z kolezanka i oczywiscie tez jeszcze nic nie wiemy w kwestii mieszkania, no ale jeszcze pol roku ;) Jak cos znajdziecie w przystepnych cenach to bardzo prosze o jakis namiar, bo moze moglybysmy sie dolaczyc od lutego, albo jesli nie bedziecie zostawac na drugi semestr to wskoczyc na miejsce po was?
aha z krakowa jestem :)
pozdrawiam
na priva a adresu nie dalam :) [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka