Sevilla

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Witam serdecznie wszystkich na forum i zwracam sie z mala prosba.

Na wstepie pare zdan o sobie. Otóz jestem 29-letnia osoba, od 7 lat mieszkajaca w Niemczech, której tez od pewnego czasu chodzi po glowie przeprowadzka do Hiszpanii :) Nie mam jeszcze pojecia w którym kierunku mnie rzuci, to bedzie w duzym stopniu uzaleznione od pracy ..... Dodam, ze w Hiszpanii bylam juz pare razy, glównie w Katalonii (Barcelona+okolice+wybrzeza), gdzie mam znajomych, bylo super, ale mieszkac wolalabym jednak gdzie indziej .....
Jako ze mój jezyk jest na poziomie podstawowym (obecnie chodze na kurs w Niemczech), chcialabym go nieco podszlifowac w Hiszpanii i tak wlasnie pomyslalam sobie o Sewilli. Nigdy tam nie bylam, a podobno warto ….. No i jest tez dobrym punktem wypadowym jesli chodzi o zwidzanie. I tu pojawia moja prosba -- czy ktos z Was móglby polecic mi dobra szkole jezykowa w tym wlasnie miescie? Szukalam juz w necie, jest mnóstwo, ale nie chce wydac pieniedzy na cos bezsensownego ....
A tak w ogólnie pytajac, jak Wam sie zyje w Andaluzji??

Z góry dziekuje i serdecznie pozdrawiam,
Justyna.
sewilii co prawda dobrze nie znam ale Andaluzja jest piękna ludzie niezwykle ciepli i mili do cudzoziemcow dobrze nastawieni chociaż od kilku lat jeżdzą tu polki na zbior truskawek i to co one wyprawiają [piją na potęgę co 2 ma novio z Maroka albo jeszcze gorzej z Kamerunu lub Mali ]a w Polsce zostal mąz .dzieci .ale poza tym warto wybrac sie tam
hej, dzieki za odpowiedz! :)

wlasnie dlatego tam mnie ciagnie, bo podobno jest pieknie ...... ja pracuje w branzy turystycznej, wiec zdjec sie naogladalam i teraz sie nie moge doczekac ;))
nie wiem gdzie te polki od truskawek, ale chyba nie w samym miescie (bo chyba plantacji tam nie ma ...) wiesz, fakt, ze maja ciemnych facetów mnie wogóle nie przeraza, nie jestem rasistka i uwazam, ze wszedzie mozna spotkac wartosciowych ludzi (przeraza mnie raczej polska nietolerancja), chodzi raczej o te dziewczyny, które czesto przejawiaja zanik wszelkiej moralnosci ... w niemczech niestety z ta nasza polonia jest podobnie ....

serdecznie pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego,
justyna.
Hola Justyna!

Odezwij sie do mnie na priv. Chcialbym zamienic z Toba dwa slowa.
[email]

saludos