To bardzo dla mnie ważne!

Temat przeniesiony do archwium.
Moj znajomy pracuje w Polsce jako instruktor prawa jazdy i chcialbym sie dowiedzieć na jakiej zasadzie mógłby on pracowac w tym zawodzie w Hiszpanii. To bardzo dla mnie ważne, jakby ktoś wiedział proszę pisać, a jak nie to mógłby sie popytać. Bardzo prosze!!
z tego co wiem to w hiszpanii kursy prawa jazdy organizuje policja i tez policja egzaminuje. spedzialm w hiszpanii pol roku wiec troche sie w tym wszystkim orientuje. besos
kto ci to powiedzial?ja tu mieszkam i wiem ze kurs wyglada tak jak u nas owszem moze byc organizowany przez policje ale napewno prowadza cywilni jazdy odbywaja sie tak jak u as.mozesz tez chodzic na kurs organizowany przez urzad miasta ktory jest bezplatny i ra 12 mies.
Szkoly Nauki Jazdy sa w Hiszpanii PRYWATNE.
Inna sprawa kto placi za kursy i egzaminy...
Instruktorem moze zostac kazdy, kto zda egzamin Panstwowy, ktory sklada sie z paru etapow i organizowany jest dosc zadko (raz na dwa, trzy lata)
Jest kila wymogow, podobnie jak w Polsce...
Do drugiej fazy...(moim zdaniem) najlepiej zaspisac sie do jakiejs Akademii, maja "najlepsze wiadomosci" i doswiadczenie..., bo jak sie nie zda...
"Adios dos años"...
;-)
Nie wiem, jak i czy w ogole jest mozliwa homologacja uprawnien Instruktorskich z Polski...

« 

Życie, praca, nauka