praca w hiszpanii po hisp i angl

Temat przeniesiony do archwium.
witam! moj pierwszy post.
jakie szanse na prace w Hiszpanii mam po ukonczeniu filologii hiszoanskiej i angielskiej?? Potrzebuja tam nauczyciekli angola?
po ukoñczeniu filologii?? mozna zmywac naczynia,sprzatac domy etc.
jest dosc duzo native speakers w hiszpanii...
un saludo.
Jaką pracę można znaleźć po ukończeniu filologii hiszpańskiej? Interesuje mnie praca zarówno w Polsce jak i w Hiszp. Czy w Hiszp. zarobki są dobre?
Mam jeszcze jedno pytanie do maturzystów. Jeztem w II klasie LO. W przyszlym roku szkolnym zdaje mature i jestem ciekawa, czy moge zdawać same języki? oczywiście obowiązkowy polski, do tego angol, niemiecki i hiszpański. Czy taki zestaw jest dopuszczalny, czy muszę zdawać jakiś "normalny" przedmiot, taki jak np. geografię czy biologię? jeszcze jedno pytanie: Jakie przedmioty trzeba zdawac na maturze, aby dostać się na filologie hiszpanska lub angielską? czy historia jest konieczna?
Odpowiedzcie, proszę.... Buenas noches:-) :-) :-) :-) :-) !!!!!!!!!!!!
W Hiszpanii po filologii hiszpańskiej dużej możliwoścu nie masz. Praktycznie to znasz tylko język. Ze znajomością angola może będzie i trochę lepiej. Jesli chodzi o Polskę, to nie sądzę, żeby zapotzrbowanie na odoby ze znajomością hiszpańskiego były ogromne. Generalnie to nie jest to najlepsza sytuacja.
ja nie widze tego tak czarno jak icaro. moze w wiekszych miastach jest duzo native speakers (Madrid etc.) Ale mimo to bedac w Madrycie dawalam korki z angielskiego (mam poziom CAE). Teraz bede pracowac w zawodzie jako swiezo upieczona absolwentka. Znam tez osoby, ktore po filologii angielskiej pracowaly w szkolach jezykowych (Barcelona). To nie oznacza, ze jest tutaj latwo, mysle ze duzo zalezy od naszej determinacji i potrzeba tez troche szczescia.
powodzenia!!
hej, ja własnie skonczyłam fililogie romańską czyli znam dobrze język francuski,czy myslicie że mam szanse znależć legalna prace w Hiszpanii jako nauczyciel jezyka hiszpańskiego?no i jeśli tak to jak taka prace znaleźć?
tfu, oczywiscie chodzi mi o prace jako nauczyciel języka francuskiego ;)
Bierz pod uwagę, że pierwszeństwo mają Hiszpanie, nie polacy i jeśli będziesz z kimś się biła o to stanowisko to przegrałaś.
no nic, zobaczymy jak to będzie, do odważnych świat należy :)
Temat przeniesiony do archwium.