Universidad Politecnica de Valencia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Czy ktos z was byl na tym uniwersytecie w Hiszpanii? Chcialbym poznac kogos ktotam byl aby dowiedziec sie kilku waznych rzeczy.
Czekam na emaile:)

Pozdraiwam
Kapik

[email]
Moj chlopak skonczyl te uczelnie. Co chcesz wiedziec?
Ja moge tylko polecic, abys unikal fryzjera na terenie kampusu... :P
O to super:) Fryzjera bede zatem unikal:)
Chcualem dowiedziec sie odnoscie przedmiotow dla czwartego i piatego roku (cuatrimestre A - czyli semestr jesienny). Mianowicie chcoalbym iwedziec ktore za najciekawsze, ktorych lepiej unikac a ktore sa proste. Bylbym wdzieczny za taka informacje.. Moze Twoj chlopak moglby mailem mi to napisac?

Pozdrawiam
Kapiki

[email]
A co bedziesz studiowal?! Moj chlopak skonczyl 3 lata temu Ingeniería agronómica. Especialidad de Rurales. Nie ma wlasciwie dostepu do internetu, musisz zadawac pytania za moim posrednictwem. Jak sie czegos dowiem, to odpisze. Wielu jego kolegow studiowalo tam lub studiuje, a noz na Twoim kierunku. A jego tato wyklada :)
Podak kierunek i co mniej wiecej Cie interesuje. Rozumiem, ze jedziesz jako Erasmus i szukasz kilku ciekawych i latwych przedmiotow?

Mozesz zajrzec tez na:
www.upv.es

Ja jedynie zwiedzilam kampus, jedno laboratorium, ksiegarnie i (niestety) fryzjera. Zaraz obok jest jedne z kampusow Universidad de Valencia. Troche dalej dzielnia z fajnymi barami i drugi kampus uniwerku. Walencja-ardzo fajne miejsce dla studentow!!!
a wlasnie zapomniale mnapisac co bede studiowal;) Mianowicie jade do szkoły ETSIT (Escuela Tecnica superior de ingenieros de telecomunicación) .
Bardzo dobrze mnei zrozumialas:) Szukam ciekawych i latwych przedmiotów aby zobaczyc jak to jest studiowac po hsizpansku, poprawic moj jezyk ale zeby miec tez czas i mozliwosci aby pozwiedzac Walencje:) Jazeli jakis z kolegów Towjego chlopaka uczy sie na tym kierunku to bylbym bardzo wdziecnzy za informacje!! Najlepiej niech poda ciekawe i latwe w zlacizneiu przedmioty z lat 4 i 5 semestru jesiennego.

Pozdrawiam
Kapik
mozesz wejsc na strone www.upv.es i tam sprawdzic jekie sa przedmioty. ja polecam zajecia z Dabra Westall- to angielaski, ale zajęcia sa bardzo fajne i rozwojowe (no i łatwo można zebrać kilka punktów...) odbywają sie w ETSIA, ale mozesz wybrać dwa przedmioty w innej szkole niż twoja. powodzenia
Dzieki:)
Ja wiem ze na tej stornei sa przemdioty i nawet rozklad zajec.. ale mi chodzi o opinie studentów:) Bo na stornie nie jest napisane czy przedmiot jest ciekawy oraz czy polowa studentow z reguly oblewa:) A to sa takie zyciowe informacje:)

Pozdrawiam
Kapik
masz pecha, bo moj chlopak nie zna nikogo z twojego kierunkui, ale..
proponuje poprosic w DWZ o meile osob, ktore juz byly na stypendium w Walencji i u nich zasiegnac informacji. Mozesz takze skontaktowac sie z DWZ`tami innych uczelni i Relaciones Internacionales z Walencji.
Tak zrobil moj znajomy i przed wyjazdem na stypendium napisal do wszystkich, ktorzy wyjezdzali do jego miasta, nie tylko z jego kierunku. Dzieki temu ludzie z Wroclawia, Warszaw i Gdanska, studiujacy na roznych wydzialach mogli sie spotkac w Walencji :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe