wakacyjny kurs w Hiszpanii. które miasto polecacie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
Mam zamiar wybrać sie w wakacje na kurs do Hiszpanii. Mam jednak duzy problem z wyborem miejsca. Ogladałam dużo ofert, ale nie wiem, zdecydować sie na Malage, Walencje, Madryt, Barcelone? a może Majorka?? Nie mam pojecia. Byłabym wdzięczna za podpowiedź. Zastanawiam sie też czy w Barcelonie język nie bedzie różnił sie od tego którego ucze sie teraz ? z góry dziekuje za pomoc.
ja byłam w walencji, było suuuper :)
a z jaka firma? i jaki jest koszt takiego wyjazdu??
No ja osobiście polecam Salamankę. Cudowna miejscowość. Fajna szkoła. Czysty język. Byłam tam miesiąc, za który zapłaciłam ok. 680 euro. nie pamiętam dokładnie, ale do 700 się nie zblizyło. Cena to kurs, 4 godziny, 5x w tygodniu, +mieszkanie z innymi studentami ( 6 pokoi, 3 łazienki, kuchnia, salon, balkon, obok szkoły). Super sprawa. Bo masz kontakt z rówieśnikami praktycznie 24h, nikt CIę nie pilnuje, robisz co chcesz. Prawdziwe wakacje :D
salud :)
a ja bylam w barcelonie. najlepsze dotychczasowe wakacje w moim zyciu:) tylko maly mankament: tam praktycznie hiszpanow nie bylo;p za to szkole znalazlam naprawde tania (www.kingsbrookbcn.com)! atmosfera bardzo fajna, bo szkolka mala i wszyscy sie znali:) polecam!
a u rodziny ktos mieszkal?
ech...pojechałabym sobie na taki kurs..ale samej to mi sie nie chce ;) z drugiej strony to walalabym cos zarobić..hmm tengo un problema:)
zakręcik czyli rozumiem że polecasz barcelone? ja tez chce sie wybrać na kurs, ale myslałam tylko o barcelonie. myslisz że mimo tego "braku hiszpanów" powinnam tam sie wybrac?
i jeszcze 1 pytanko - ile w sumie kosztował twój kurs? razem z zakwaterowaniem? z tego co widziałam w barcelonie szkoły są raczej drogie ?
mimo braku hiszpanow... oczywiscie, ze polecam, chociazby ze wzgledu na piekno tego miasta! ja przez 2 tygodnie nie zdarzylam wszystkiego zobaczyc;) a hiszpanow troche jest, ale przede wszystkim pracuja, np. jaki barmani (ahh;p)

szkoly sa drogie i to bardzo, ale ja sie naszukalam i znalazlam tania i b. fajna:) co do kosztow (2 tygodnie, w złotowkach):
zakwaterowanie u rodziny, halfboard, pokoj 2-osobowy: 1280
kurs 15-godzinny: 760
samolot: 700
kolejny samolot, bo sie spoznilam 5 minut:]: 1000
przyjemnosci, zakupy itp.: 1200, choc 800 w zupelnosci wystarczy, jak masz wyzywienie
ja jeszcze mialam o tyle dobrze, ze mi lufthansa zgubila bagaz i wypracila 400 zl odszkodowania :) ale za to brak podstawowych srodkow czystosci nie byl zbyt przyjemny;) i te 400 zl dostalam dopiero w polsce...
a i bilet na komunikacje publiczna! ja najpierw kupowalam 10-przejazdowki, potem 5-dniowki... i mowie ci, lepiej kup bilet czasowy, bo taka 10-przejazdowka sie konczy po 2 dniach;p tylko niestety nie pamietam, ile kosztuja te bilety:/
Polecam wyłącznie SALAMANCE
ja też chce, ale koniecznie do barcelony. tylko z tego co wiem tam jest najdrożej jesli chodzi o kursy. a mam pytanie do tych co byli- jak jest w barcelonie z cenami żywnosci i innych rzeczy ubrań itp. też drożej?
Ja chyba też zdecyduje sie na Barcelone :) mam fajną, atrakcyjną oferte i mam nadzieje że wypali. a własnie jak to jest z tymi cenami?
jak macie jakies oferty to zapodajcie
prosze bardzo -
http://www.najezykach.pl/?action=ole_languages
według mnie bardzo ciekawa oferta, w sumie to oferta z tamtego roku, niedługo podadzą na rok 2006, ale ceny praktycznie sie nie zmieniły. dodatkowo jest jeszcze kurs półintensywny, jak dobrze pamietam za miesiąc 170 euro.
w każdym razie mi bardzo podoba sie ta oferta w Barcelonie, tylko zakwaterowania mogłyby byc tańsze :/
pozdrawiam :)
Barcelona jest chyba najdrozszym z hiszpanskim miast... no ale jak jedziesz na kurs na miesiac czy dwa to nie bedziesz kupowac duzo ubran... zreszta jak w kazdym innym miescie polecam wyprzedaze. Ja kupilam spodnie w H&M w Barcelonie za 6 euro... Jesli chodzi o zywnosc to nawet woda mineralna jest troche drozsza niz gdzie indziej, ale da sie przezyc :)
Ja wyrobilam sobie bilet miesieczny, wygladal jak karta do bankomatu ze zdjeciem. Z karta euro
Jesli kurs wakacyjny to tylko na Majorce! Mysle ze nie ma lepszego miejsca na spedzenie wakacji i nauke hiszpanskiego. Jestem tutaj au pair, chodze tez na kurs hiszp. co prawda po sezonie robi sie smutno i zimno, ale latem jest rewelacja, zycie nie jest wcale takie drogie, pokoj dla jednej osoby mozna wynajac na miesiac za 200€,mniej wiecej, na bilety nic nie wydasz bo miasto nie jest za wielkie, dasz rade na piechote, chyba ze na wycieczki,ale jeden przejazd jest za 1,10,wiec tez nie jakas straszna kwota.Mnostwo turystow z calego swiata, ale hiszpana tez gdzie nie gdzie mozna spatkac, polecam Majorke a raczej Palme-stolice wyspy,powodzenia!
Sara !! bardzo cie prosze mogłabys dac jakieś namiary czy cos...na ten kurs, szkołe. ile kosztuje taki kurs na majorce? jak nie do barcelony to na majorke :) pozdrawiam
A znacie jakies firmy ktore organizuja takie kursy nauki j.hiszpanskiego w ciagu roku?np. w lutym albo marcu?? i taki ktory trwa okolo 2 tygodni albo tydzien?? Jak tak to prosze dajcie znac. A moze jakies kursy do nauki na komputerze tez sa do ściagniecia z netu???
kursy trwaja cały rok, nie tylko w wakacje. przynajmniej te, które ja widziałam. ceny podają takze za 1 tydzień, czyli możesz sobie pojechac na tydzień a możesz na 2 miesiące, od ciebie to zalezy. poszukaj na tej stronce, jest sporo szkół i w rożnych miastach Hiszpanii
www.najezykach.pl
jeszcze raz bardzo prosze o informacje na temat Majorki, pozdrawiam :)
EVE dziekuje!!! A sa to tanie kursy?? Moze sa jakies firmy ktore maja najnizsze ceny??
tez bym prosiła o podanie namiarów na tą Majorke!!a macie cos na Majorke albo Madryt ale nie dla osób pełnoletnich!!brakuje mi troche-mało ale brakuje :( a tka bym chciała jechac
Ja polecam kursy oferowane przez uniwerystety, ktore odbywaja sie w Centro de idiomas danej uczelni.
pierwsze slysze, ze trzeba byc pelnoletnim na kursie...
Efunia, z tego co widziałam w wiekszości kursów dolna granica wiekowa grupy to 16 lat, więc raczej spokojnie
są też przeciez kursy dla dzieci :)
sara24 chce wybrac sie na wakacje do stolicy majorki i szukam informacji na ten temat. dokładniej... jakie są koszty wynajecia pokoju, ile płacisz za swój kurs?? czy możesz polecic jakąs nienajdroższą szkołę? byłabym bardzo wdzieczna. jak możesz podaj swój email, bardzo chciałabym sie z tobą skontaktować, saludo :)
Gdzie? W Barcelonie?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka