Mieszkanie --> Sevilla

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Pod koniec maja mam zamiar przeprowadzić sie z chłopakiem do Hiszpanii, do Sevilli, ale nie znam tam nikogo i nie wiem od czego zaczac poszukiwania pracy i mieszkania. Chcialabym wynajac jakies tanie malutkie mieszkanko razem z chlopakiem gdzies w Sevilli czy nawet w Huelvie no i oczywiscie znalezc jakas prace, ale zdaje sobie sprawe, ze niekoniecznie z tym drugim mi pomozecie, ale jakbyscie moze znali jakis sposob jak moglabym tu z Polski zalatwic sobie jakies mieszkanie tam lub moze mieszkacie w Sevilli albo w Huelvie i widzieliscie jakies ciekawe to prosze o pomoc, albo o podpowiedź jak szukać itd.

Z góry bardzo dziękuję!!

P.S A jakby jakimś cudem ktoś coś słyszał o pracy to także chętnie.

Moj nr gg to: 5251239 ewentualnie mozna na gg pisac, no albo tu na forum :)

Jeszcze raz - dzieki z góry
Nikt nic nie wie? :((
W Sevilli o prace nielatwo! Hiszp. obowiazkowy!
Pozdrawiam
Ja znam hiszpanski biegle.
jak znasz hiszpanski to co za problem???
++++++++++
nie wiem od czego zaczac poszukiwania pracy i mieszkania.
++++++++++++++
idziesz do agencji i wynajmujesz mieszkanie

600 € - Atico en Nervión 50 m2
PISO DE 120 METROS-750 €

480 € - Apartamento Zona Centro

do wyboru,do koloru.
a praca?? chodzisz i pytasz 1 dzieñ lub 6 miesiecy.
Jakiś czas temu też szukałem mieszkania w Sevilli. Wszystko zależy od budżetu jakim dysponujesz i czego konkretnie szukasz. W Sevilli (centrum -miasto) jest generalnie - drogo. Polecam poszukanie czegoś w BORMUJOS, TOMARES, ALJARAFE itp. Ceny zdecydowanie niższe a konumukacja z centrum sevilli jako taka. Ja zanlezłem mieszkanie przez znajomych, ale przez agencje jest duży wybór. Zobacz na www.fotocasa.es lub też polecam look&lind( mają dużo ciekawych ofert)
czesc wszystkim. jako ze jestem na razie zielona w tej materii to chcialabym zadac pytanie, moze ktos zna odpowiedz. w polowie czerwca mam zamiar wyjechac do Malagi na 3 miesiace do pracy.Ang-perfect, hiszpanski-srednio. czy z takimi umiejetnosciami jezykowymi dam sobie rade i czy w ogole tam jest trudno o prace???????rnplease help!!
Ang-perfect,
>hiszpanski-srednio. czy z takimi umiejetnosciami jezykowymi dam sobie
>rade i czy w ogole tam jest trudno o prace???????rnplease help!!

+++++++++++++++++++++++++++++++

dasz sobie rade; sa tu rosjanki,ukrainki pracujace cala noc i nie narzekaja wiec ty znajac jezyki zarobisz nawet wiecej.
pozdrawiam.

bah,dam ci nawet adres :)

Estark 92 Fuengirola (Malaga) lub El Selecta. buen ambiente,chicas agradables ,clientela fija
Hej Icaro,

zauwazylem, ze od pewnego czasu zaczynam lubic twoje posty. W koncu dajesz upust swojej uszczypliwosci i pokazujesz, ze jednak masz poczucie humoru. Kiedys wymienilismy kilka zadna, ale WTEDY byles (zdawalo mi sie) skonczonym zgrdem bez poczucia humoru, zadnego. A tu taka zmiana.... Podoba mi sie ta zdecydowanie lepsza strona Icara. Tylko tak dalej, bo rokujesz nadzieje na wiecej.

Ps. jakis email do Ciebie? Mam kilka pytan, ktorych nie chcialbym presentowac na publicznym forum. Jest taka opcja?
Temat przeniesiony do archwium.