Pytanie...

Temat przeniesiony do archwium.
Zamierzam od czerwca przeprowadzic sie do Huelvy i wynajac tam mieszkanie. Mieszkanie kosztuje 300E miesiecznie. Czy ktos kto juz mieszka w Hiszpanii moglby mi napisac jak do tych 300E wygladaja inne oplaty jeszcze? Mniej wiecej za co sie placi i ile co wynosi i ile mniej wiecej w sumie miesieczniebym musial placic. I jesczze moze jak ktos by wiedzial jak wygladaja sprawy papierkowe takiego wynajmu.

Bardzo bym prosil o pomoc!

Z gory dziekuje!
Mam nadzieje, ze to mieszkanie za 300e juz znalazles, bo to bardzo tanio, dodatkowe oplaty to prad, chyba taniej jak w Polsce no i comunidad - czyli ogolne oplaty czynszowe, zalezne od standardu bloku w ktorym masz mieszkac, wysokosc czynszow jest rozna. A jesli chodzi o papierkowe zalatwienie to zapewne wlasciciele tego mieszkania beda chcieli abys zaplacil za pare miesiecy z gory, a tu znowu zalezy od wyposazenia mieszkania. Normalnie placi sie za 2 m-ce z gory jesli mieszkanie jest umeblowane plus miesiac za wynajem wraz z czynszem, jesli mieszkanie mebli nie posiada to zwykle z gory placi sie za miesiac plus wynajem.
Pozdrawiam
Dziekuje!

A czy moglby mi ktos napisac sume, mniej wiecej ile kosztuja te oplaty?

Z gory dziekuje!
Czesc to znowu ja
Tak jak juz pisalam czynsz zalezy od standardu mieszkania, ja za czynsz place okolo 100 euro ale to mieszkanie z garazem, za prad (mam wszystko na prad, ale tez dwutaryfowe liczniki wiec pralke, zmywarke i bojler nastawiam w nocy) okolo 70 euro za dwa miesiace, za wode na dwie osoby to okolo 35 euro za trzy miesiace, potem telefon itd
Mozesz pytac, chetnie odpowiem
Hasta pronto
Czesc Czarownico;) ja mam takie pytanko do Ciebie jak wynajac tam mieszkanie znaczy w Hiszpani dokladnie chodzi mi o Lorett de mar ale sprawy papierkowe sa dokladnie takie same, czy znasz mzoe jakies stronki internetowe na ktore moglbym zajzec i np obejzec chaty zupelnie nie wiem na jakiej zasadzie to dziala. i jesli mozesz napisz mi jakie ceny pisalas ze 300 euro to bardzo tanio hmm pozdrawiam serdecznie jakbys mogla odpisac mi na meila to podskocze z radosci;) pozdro [email]
Za 300 euro mieszkania w lloret raczej nie znajdziesz.
Temat przeniesiony do archwium.