pod namiot - gdzie pojechac??

Temat przeniesiony do archwium.
Chce wybrac sie kolezankami na camping do Hiszpanii. Szukamy taniego, fajnego miejsca, jakiegos pola namiotowego. Znacie moze jakies ciekawe zakatki tego kraju?? dokad warto wybrac sie z namiotem?? Ile wziac ze soba euro na tygodniowy pobyt?? Jak hiszpanie traktuja zagranicznych turystow?? itp... Bede wdzieczna za kazda informacje na temat tanich wakacji w hiszpanii:)

moj e-mail:
anja_nl22.yahoo.pl
jakie okolice cie interesuja?? osobiscie polecam polnoc hiszpanii.
ile gotowki??ufff. nie wiem jakie macie wymagania,ale minimum 30-50 euro na dzieñ.rozbijaj namiot na dobrym kempingu i nie zostawiaj zadnych cennych rzeczy w srodku.
Hola!! nie mamy zadnego sprecyzowanego miejsca. Dlaczego polecasz polnoc hiszpanii?? Byles tam pod namiotem?? kurcze przeraziles mnie dzienna iloscia potrzebnych eurosow.... Mam zamiar na jakis tygodniowy pobyt przeznaczyc nie wiecej niz 200. W ostatecznosci pojedziemy stopem i rozbijemy sie w lesie:):)
Bo icaro jak zwykle sie nabija z ludzi. Z namiotem to lepiej na poludnie...
Kampingi sa dosc drogie, warto pomyslec o spaniu w hostalach i w pensiones. Jesli dobrze poszukasz mozesz znalezc pokoj za 9/12 euro. Lazienka na korytarzu ale na kampingu i tak nie ma lepszych warunkow...
Mozesz pomyslec tez o albergues, a wtedy za nocleg zaplacisz 6/0 euro z karta EURO
rowniez polecam poludnie Hiszp. Andaluzja jest piekna i b. roznorodna! mysle ze w hostelach i pensiones wydacie tyle samo co na kempingu (a zaoszczedzicie na czasie i energii noszenia i rozbijania namiotu). ceny noclegow sa b. rozne -- zalezy kiedy jedziecie.
polecam rowniez wybrzeze Algarve (Portugalia). mozecie np. pojezdzic po Andaluzji a potem autobusem np. z Sevilli pojechac do Port. -- tanio i niedaleko, a jak pienkie (np. w Lagos!!)
Mozecie podac mi jakies blizsze informacje o hostelach i pensiones?? Moze jakies linki do stronek?? Jakies konkretne miejsca, adresy??
Do hiszpanii wybieramy sie jakos w sierpniu lub wrzesniu. W gruncie rzeczy nie omawialysmy jeszcze w jaki sposob i gdzie dotrzemy ale wydaje mi sie ze najrozsadniejsza bedzie podroz pociagiem ( z Holandii bo tu mieszkamy)
Z gory dzieki za info:)
Moze najpierw ustalcie, gzdie chcecie pojchac a potem szukaj hoteli.
Polecam otworzyc google.es wpisac miejscowosc+hostal/pension....
Rozsadny pomysl:) Juz zdazylam na niego wpasc wczesniej... tylko widzisz kazda ma wlasny pomysl i miejsce:):). Ja na poczatek chcialabym zebrac jakies info, poczytac jak innym udaly sie takie wypady, gdzie tanio, fajnie i wogole.
Pozdrawiam
nie nabijam sie z nikogo!!! kazdy ma inne wymagania,a jesli chodzi o podane przez ciebie ceny...no coz,ja za 9 euro to nawet nie pojde obejrzec pokoju(ze strachu co zastane!!).a kempingi sa na dobrym poziomie,i cena jest bardzo przystepna(przyznaje ze ostatni raz bylem na kempingu sporo lat temu)
dlaczego polnoc(miedzy Santander e Irun)?? bo najmniej znana przez polakow i sadze ze bardziej atrakcyjna niz zmasyfikowane wybrzeze catalunia.
Chodzilo mi o to, zebys podala choc region lub dwa, ktory masz ochote zwiedzic, bo jesli wyliczyc piekne miejsca do zwiedzania, to sa rozsiane po calym polwyspie i potrzeba 3 lat, by wszystko zwiedzic :)rnAlbo zebys chociaz podala czy interesuje Cie folklor/ duze miasta/przyroda/styl romaski/mudejar/mozarabe...rnJesli sie okreslisz latwiej bedzie Ci doradzic.rnrnTak icaro, polnoc jest piekna, ale nie najodpowiedniejsza na podrozowanie z namiotem. Dlatego myslalam, ze nabijasz sie z niej (czesto to robisz, wiec.. Przepraszam).rnJesli chodzi o polnoc polecam Camino de Santiago. Na podroz sie nie wydaje, bo idzie sie pieszo ;), albo skoro przyjedziecie z Holandii to rowerem. Spi sie w miejscach przygotowanych dla pielgrzymow, dosc skromnych ale co tam...

A za 9 euro mieszkalam np. w Toledo w 3-osobowym pokoju.
ja zgadzam sie z icaro że północ i że wlaśnie np kraj basków jest wybornym miejscem do uprawiania turystyki namiotowej. Teren górzysty, lesisty, zielony, warto też pozaliczać wiele miejscowości nadmorskich z przepięknymi plażami.
Jeszcze jedna sprawa: każdy może rozumieć coś innego przez turystykę namiotową. Ja rozumiem przez nią jak największy kontakt z naturą. No i oczywiście oszczędność.
o galicji hiszpańskiej możesz trochę poczytać na stronie www.galicia.plrntam też możesz skontaktować sie z osobami które odwiedzają ten piekny kraj bardzo często.rnpozdrawiam marvin
Mało znana wśród Polaków Galicja jest przepiękna. Brak słów, żeby ją całą opisać. Wybrzeże, plaże, widoki, natura, kaniony i góry niesamowite. Kto raz tam pojedzie nigdy nie będzie tego żałował. W tym roku dodatkowo Xacobeo - czyli rok święty, czas szczególny dla całej Hiszpanii. Następne takie wydarzenie dopiero za 11 lat.
Jeśli by ktoś zdecydował się przyjechać, oferuję swoją pomoc przy organizacji zwiedzania. Zostanę tutaj do końca lipca lub sierpnia 2010. Na prawdę Galicja urzeka.
Mój kontakt: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa