prosze o pomoc....

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Mam pytanko. Wybieram sie ze znajomymi na Majorke na poczatku lipca, mamy zamiar wynajac mieszkanko na 4, lub 5 osób.Ktoś może sie orientuje ile nas to wyniesie? Kolejne pytanie, to takie:-)Moi znajomi juz kilkakrotnie byli na Majorce w poszukiwaniu pracy i powiedzieli mi ze znając język język rosyjski mozna tez znaleźć prace. Czesto w hotelach potrzebne takie osoby?Czy ktos o takim czyms slyszal?Bo mam znajomą, biegle wladająca tym jezykiem i chcialaby jechac z nami! Z góry dziekuje za odpowiedzi. Mam nadzieje, ze okaża sie pomocne...pozdrawiam wszystkich,milej zabawy na wyspie
Ona zna tylko język rosyjski? A angielski lub niemiecki? Jeśli tylko rosyjski, to będzie jej się ciężko dogadać choćby nawet z pracodawcą.

A po co wysłałaś dwa jednakowe posty, tylko pod różnymi tytułami i innymi nickami?
http://www.hiszpanski.ang.pl/Mozecie_cos_podpowiedzie_Please_5297.html
To tylko zaśmieca forum!
napisal ten drugi post, bo za pierwszym razem zawiesil mi sie komp i nie wiedzialam czy zdązylam sie zarejestrowac. Później juz nie moglam pod tym samym nickiem napisać:-/wiec musialam zmienic nicka a temat zmienilam tez, gdyz w tamtym był bład
wiesz co muj mąż i corka są na majorce i niestety z praca tam nie jest tak łatwo ,wynajmują stancję za którą płacą co miesiąc 400 euro ale ma tam naprawde konfort 3 pokoje i salon ,telewizor ,lodówka i wszystko co jest potrzeba do domku ,stancja byla tez fajnie umeblowana .mam zamiar do nich dołączyć więc dlatego takie mieszkanie wynajeli .Ale za pokoik zaplaciliby 250-300 euro więc wybrali lepsza ofertę .Coż życze ci powodzenia w szukaniu taniego lokum i pracy .Choć z tym bez znajomości języka naprawdę będzie ciężko.POWODZENIA .
A udało Wam się jakoś odzyskać pieniądze od tych osób, u których pracowałaś z mężem?
JEśLI JESTEś Aż TAK CIEKAWA TO MOżE TAK W SKRóCIE TAK Z-O-S-I-U CZęść ODZYSKALIśMY
A ICARO TO MOżE TWóJ DRUGI NIK BO MACIE BARDZO PODOBNY SPOSOB POMOCY .TAKI Z LEKKA NIECIEKAWY.
...koniec swiata...

Przesadzasz Kobieto!
Tak jak napisałam już w innym wątku chciałam Wam jakoś pomóc. Było mi Was żal, że zostaliście oszukani i chciałam się dowiedzieć, czy coś się poprawiło. I tyle!
>A icaro to może twój drugi nik bo macie bardzo podobny sposob pomocy
>.taki z lekka nieciekawy.

Nieciekawy? OK. Proszę bardzo, pomagać Ci już nawet nie będę próbowała!
mira nena...lo que me faltaba por oir.
lo siento,creo que te mereces lo que recibiste.
ahora ya te entiendo completamente,eres un ser deleznable.

las disquisiciones intelectualoides guardatelas para ti.

¡¡¡que te vaya bonito!!! no te olvides tomar prozac,niña...
sin saludo.
zobacz laska... to, co mi brakowało zeby uslyszec. przykro mi, mysle, ze zaslugujes na to, co dostalas. teraz juz rozumiem doskonale, jestes slabym isnieniem. dyskusje intelektualne zachowaj dla siebie. Niech Ci sie wiedzie! nie zapomnij zarzywac PROZAK, dziewczynko
no dzięki ci polaczku w hiszpanii..
do ... ja tylko prosze
witaj
tak szczerze Ci powiem ze w lipcu to bedzie ciezko o prace majorka to glownie turystyka a sezon zaczyna sie tutaj od maja juz teraz jest coraz mniej pracy wczorajwrocili moi znajomi do andaluzji (ja tutaj mieszkam i pracuje) bo na majorce nie ma juz pracy czyli jezeli nie macie nic nagranego to radze sie zastanowic a bez hiszpanskiego to juz bardzo trudno ale pocieszajace jest to ze hiszpanski jest w miare latwy i szybko sie go mozna anuczyc pod warunkiem ze bedziemy pracowac i ogolnie zyc z hiszpanami
pozdrawiam
Tienes razon, que pronto y de que manera la gente levanta la cabeza hahahahahahah
54.90.2

zanim wyjedziesz z polski,kup slownik ortograficzny:

nie zapomnij zarzywac :) zażywać
++++++++++++++++++++

no dzięki ci polaczku w hiszpanii..
++++++++++++++++++++
po twoim zdaniu nerwowo otworzylem portfel aby sprawdzic jaka posiadam narodowosc. ufff,jednak to nie do mnie :) mam napisane dosc wyraznie IDESP takze w twoim stwierdzeniu jest duzy blad.
serdecznie pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka