Bilbao- praca

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!Dopiero niedawno odkryłam te strone i widze, ze jest tu wiele osób mieszkajacych na stałe badz czasowo przebywających w Hiszpanii. Mam wiec pytanie: Jak wyglada kwestia pracy w Panstwie Basków? Mozna coz znalezc czy jest raczej ciezko? jakie macie wrazenie jesli chodzi o ludzi? Jesli cos wiecie na ten temat pomożcie prosze. DZIEKI:)

pozdrawiam
Cześć.
Własnie zauważylam ten watek o bilbao. Ja za kilka dni wybieram sie do "kraju basków" w poszukiwaniu pracy. Z tego co słyszalam to bilbao jest typowo przemyslowym i rozwinietym miastem, jednym z wiekszych i z praca nie jest az tak ciezko. Przegladalam kilka ofert pracy...i mysle, ze cos uda sie znaleźć:) Jesli chodzi o jezyk to nie musisz sie przejmowac...znaja tez typowy jezyk kastylijski no i dodatkowo ten ich belkot:) Wiec z porozumiewaniem nie bedzie problem.Mam tam znajomych wiec co nieco wiem na ten temat... Nie wiem czy ten temat jest jeszcze aktualny... jak bys miala jakies pytania to pisz.
Pozdrawiam
Magda - [email]
Hejka,

Zeby zaczac pozytywnie to powiem, ze kraj baskow to jedno z najpiekniejszych miejsc na swiecie i bez przesady oczywiscie ;-)))
co do pracy. niestety nie tak ladnie ale to tez zalezy czego szukasz. Praca w barach i resturacjach jest. jako kelnerka, pomocnik w kuchni etc. mniej wiecej caly rok aczkolwiek teraz mniej. Inna praca to juz zalezy od poziomu jezyka, od umiejetnosci etc. jak wszedzie przypuszczam. Generalnie to jest trudno nawet dla ludzi stad znalesc cos porzadnego. i nie chce nikogo zniechecic . wprost przeciwnie, goraco polecam

Ludzie dobrzy, przyjazni i czesto pomocni. co do wiekszych przyjazni to trzeba czaaaaasu. dosyc trudno wejsc gdzies w jakies grono. tak mi sie wydaje bynajmniej.
Generalnie miejsce jest godne polecenia.
no i jeszcze jedno, generalnie to w kraju baskow wszystko jest drozsze niz w innych czesciach hiszpani (bary, jedzenie, mieszkania etc.)
tak to wyglada mniej wiecej

mar.tin.txo
Hej MartinrnMam pytanko? Ty cały czas jesteś jeszcze w bilbao czy tylko byłes tam przejazdem? Pytam tak z ciekawości bo 1 listopada wybieram sie tam i byłoby miło spotkac jakiegos rodaka na obczyźnie:)rnPOzdrwaiam:)rnmagda

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka