Za rok do Hiszpanii!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
Witam!Piszę ponieważ za rok a dokładniej w okolicach maja mam zamiar wybrac się do Hiszpanii-Madryt.Może to jeszcze za wcześnie ale chciałbym zapytać czy jest ktoś kto planuje wyjazd w tym czasie!Chciałbym tam zostać na stałe, nie wiem jak to się potoczy.Języka zacząłem uczyć się teraz mam nadzieję że coś się tam do maja nauczę!Chciałbym pojechac w kilka osób bo wiadomo wychodzi taniej co do mieszkania!Jeżeli jest ktoś kto ma takie plany jak ja to piszcie do mnie na moje [gg] lub email [email] lub odpiszcie bod tym tematem!Pozdrawiam!
hej.ja chcialabym w przyszylm roku pojechac do hiszpanii na cale wakacje.w sumie obojetnie gdzie-chociaz najfajniej gdzies na wybrzeze bo wtedy przy okazji pracy mozna jeszcze ze sloneczka skorzystac;)
-chociaz najfajniej gdzies na wybrzeze
>bo wtedy przy okazji pracy mozna jeszcze ze sloneczka skorzystac;)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

fakt,polecam droge miedzy gerona y la junquera,znajdziesz sporo kolezanek na tej drodze :).
Korzystałeś z usług tych pań?
nie,pracuja dla mnie:)
a jak wiesz,praca i przyjemnosc to dwie rozne sprawy.

:)
ja rówież planuje wyjechac na całe wakje do hiszpanie moze warto byłoby sie zgrać i pojechac wiekszą grupą daje moje [gg] odezwijcie sie jak acie podobne plany
ja rówież planuje wyjechac na całe wakje do hiszpanie moze warto byłoby sie zgrać i pojechac wiekszą grupą daje moje [gg] odezwijcie sie jak acie podobne plany
witam, ja rowniez planuje wyjechac w wakacje do Hiszpani a konkretnie interesowałaby mnie Barcelona albo wybrzeze costa brava bo wiem ze prace tam mozna znalesc i to chyba bez wiekszych klopotow, znam angielski i niemiecki, hiszpanskiego zaczelam sie dopiero uczyc, ale jestem pelna motywacji bo zakochalam sie w tym kraju :D podaje maila: [email]
z takim e-mailem ...
znam angielski i niemiecki, hiszpanskiego zaczelam sie dopiero uczyc, ale jestem pelna motywacji

++++++++++++++++++++++++++++
pelan motywacji?? super!! :) dam ci 2000,bez zadnego problemu,podaj dane,wymiary etc.
http://www.dangeloalicante.com/

przyalby ci sie francuski :todos los servicios, francés completo, garganta , griego profundo etc.

szukaja do pracy

EN VALENCIA PRECISA DE SEÑORITAS.MUCHO TRABAJO.ALTOS INGRESOS.963773327
:)
Nie mozliwe jest podzielic sie swoimi marzeniami i odczuciami na tym forum bo oczywiscie (prawie) zawsze zostanie to skomentowane negatywnie, skrytykowane... badz wysmiane przez Ciebie. Nie rozumiem Twojego zachowania.
Nie przejmuj sie icaro zalozyl sam jakies forum i nikt tam nie bywa i zazdrosci a po za tym to wlasnie typ polaka na ktoego mozecie trafic w hiszpanii zazdrosny i zawistny bo sam do niczego nie doszedl stad jego zlosliwosci .....
Jak tylko macie odwage, znacie troszke hiszpanski , macie kase na poczatek to jezdzcie , na poludnie warto w styczniu zaczynaja sie zbiory ale tam moze byc ciezo rolniy maja swoich , w kwietniu polecam wybrzeza sporo pracy
powodzenia
Proponuje BOJKOT POSTOW ICARO! Jego slowa sa przepelnione zloscia, niechecia, nienawiscia, rozgoryczeniem! Wiekszosc jego wypowiedzi nie wnosi nic konstruktywnego do wiekszosci dyskusji toczacych sie na forum. Sa utrzymane w niezwykle negatywnym, negujacym wszystko i wszystkich tonie!!! Jesli zgadzasz sie z moja propozycja, napisz tutaj!
POPIERAM BOJKOT NA ICARO !!!!!!!!! widac chłopak ma jakies kompleksy :) a mail jak kazdy inny, zreszta nie o to chodzi na tej stronie zeby oceniac czyjes maile!
fresowka:
Wczoraj bylam na plantacji mojego szefa powiedzial mi ze bardzo wielu polakow pyta sie o prace ale on mezczyzn polakow nie zatrudni , kilkanascie lat temu mial ich i bardzo pili powiedzial ze woli 100 razy rumunow niz polakow
+++++++++++++++++++++++++++++++
a na wlasna reke dziewczyny nie radze jechac ciezko jest tutaj z praca , hiszpanscy rolnicy nie chca zatrudniac z "ulicy" pamietajmy o tym bo wczoraj spotkalam 8 osob mlodych ldzi ktorzy jezdzili z pola na pole i szukali pracy nikt ich nie przyjal twierdzac ze maja komplet
+++++++++++++++++++++++++++++++
dla pracodawcow hiszpanskich polski mezczyzna to alkoholik i awanturnik :
++++++++++++++++++++++++++++++

i jak to sie ma do twojej obecnej opinii:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Jak tylko macie odwage, znacie troszke hiszpanski , macie kase na poczatek to jezdzcie ???

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

vamos a ver,que no tengas mucha idea como es españa,te permite ser irrespetuosa con los demas??
anda... los comentarios inadecuados te situan como una persona un tanto ineficiente.
Rownierz popieram bojkot.czepia sie wszystkich i wszystkiego.zignorowac go moze sie odczepi du...
adelante :)

kto pracuje przy zbiorach truskawek:

La historia de esta jornalera rumana es muy parecida a la del resto de sus compatriotas en Huelva. Un buen día, esta campesina ve en la televisión que están pidiendo gente para trabajar en España, en una pequeña provincia fresera del Sur. Considera que es una buena oportunidad para ganar algo de dinero y decide acercarse al consulado. Allí, un grupo de representantes de Asaja, COAG y Freshuelva se encargan de la selección.

Ella encajaba en el perfil: mujer entre 20 y 40 años, no estaba "gorda o embarazada" .
z zycia fresowek:

Monika pracowała od marca do czerwca 2005 r. przy zbiorze truskawek w Hiszpanii.
Co robiła Pani po pracy?

M: Najczęściej jadłam i odpoczywałam. Do najbliższego miasteczka było 8 km. Na zakupy raz w tygodniu po pracy dowoził nas szef. Oprócz tego czasem jeździłyśmy w parę osób autostopem do Palos de la Frontera, Huelvy lub gdy było cieplej, to nad ocean. Uwaga: wszędzie się kręcą marokańscy mężczyźni, którzy zaczepiają Polki; nawet nauczyli się już kilku słów po polsku. Są bardzo natrętni - będąc w miasteczku, czasem nie można spokojnie przejść. Lepiej samotnie nie spacerować. Niestety, niektóre z naszych rodaczek wyrobiły nam złą opinię wśród tamtejszych Hiszpanów.
+++++++++++++++++++++++++++++++++
Carmelo Romero, burmistrz Palos de Frontera w prowincji Huelva, ostrzega przed możliwością wybuchu konfliktu społecznego. Do frustracji pozbawionych pracy i miejsca zamieszkania Marokańczyków dochodzą różnice kulturalne i obyczajowe. Polki pracujące w słońcu na plantacjach nie zakrywają swoich ciał tak szczelnie, jak Marokanki. Hiszpańskie media informowały w połowie marca o kilku próbach gwałtu na Polkach, atakach zamaskowanych mężczyzn oraz zastraszaniu kobiet w ich tymczasowych miejscach zamieszkania.

un saludo para fresowka :)
oj ojoj... juz tak nie filozufuj w jezyku hiszpanskim bo nie daj BOZE polskiego zapomnisz. Grzej te swoje stare kosci i idz grac w golfa ze swoimi przyjaciolmi (anglikami i niemcami) bo hiszpanie sa nie do zycia! Pozdrowienia z Malagi;-)
Icaro jesteś niesamowity.Bywam zarówno na tej stronie jak i na twojej.Fascynuje mnie język hiszpański oraz sama Hiszpania i marzę żeby tam kiedyś pojechać.Sama jestem cyniczną osobą ale tak zgryżliwej jak ty już dawno nie spotkałam.Odnoszę wrażenie że wiesz wszystko najlepiej.Chyba nie do końca tak jest? Cóż pozdrawiam ciebie i pamiętaj kto pyta nie błądzi (od zadawania pytań jest właśnie forum a jak ci sie coś nie podoba to po prostu nie odpowiadaj )
to nie zgryzliwosc,maly sarkazm :)

http://www.hiszpanski.ang.pl/prosze_o_tlumaczenie_sms_od_hiszpana_D_6903.html

przy okazji... poczytaj posty niejakiej fresowka,jedyna wiedza to praca na polu :)
ups... zna sie jescze na modzie:
+++++++++++++++
MINI
no wlasnie wszystko zalezy od figury dziewczynie na zdjeciu pasuje ladne ma
zgrabne nogi tak wiec ona wyglada ok
ale do takiej mini to rzeczywiscie trzeba byc odwaznym
+++++++++++++++
polityka firmy ZARA jes taka ze inne ciuszki sa szyte na zachod inne na wschod

+++++++++++++++

pozdrawiam serdecznie.
humor i zart nikomu jeszcze nie zaszkodzil :)
icaro zeby to jeszcze był sarkazm w dobrym tonie. Trochę autoironi nie zaskodzi.P)
no,aplicatelo tú.
¿¿hijo,que pinto yo aqui??
http://www.hiszpanski.ang.pl/Ktorzy_Latynosi_sa_najprzystojniejsi_1466.html

un saludo.
Och Icaro.Co do fresówki to akurat z częscia jej wypowiedzi zgadzam się.Nie znasz mnie ;) Złośliwość to moje drugie imię.Szczerze mówiąc gdybym miała możliwość pracy w Hiszpanii to zaczęłabym sie nad tym mocno zastanawiać.Dobra wracam do mojego hiszpańskiego bo mój latynoski kolega znów zacznie się ze mnie smiać jak mu powiem zamiast:jestem zmęczona przez ciebie-jestem męzatką przez ciebie ;)rnrnP.S.Icaro daj sobie na luz :)
do icaro ..... czytaj ze zrozumieniem moje wypowiedzi , a po drugie to widze ze jestes bezrobotnym polakiem w hiszpanii jak masz czas na czytanie wszystkich moich wypowiedzi :))))
Nie polecalam wyjazdu tutaj w okolice huelvy bo ciezko z praca ale napisalam ze jezeli ktos jest odwazny , zna troszke jezyk i ma kase na poczatek to niech jedzie spelniac swoje marzenia.
Kilka lat temu sama wyjechalam na zbior truskawek ,ze slownikiem w reku dogadywalysmy sie z naszym szefem i tak z roku na rok bylo lepiej. Dzis pracuje w duzej korporacji zajmuje sie sprzedaza owocow - cytrusow na europe srodkowa i wschodnia jestem szczesliwa bo mam super prace , pracuje tylko z hiszpanami . A w Polsce no coz mgr zarzadzania nie ma szans zwlaszcza samotna matka , tak wiec teraz wiem ze moje miejsce jest tutaj i kazdemu polece wyjazd jezeli tylko chce.Jedyny minus to to ze w Polsce mam rodzicow za ktorymi tesknie ale stac mnie zeby do nich poleciec na weekend raz w miesiacu,
Jak czytales moje posty to wiesz ze bylam w orgaznizacji zwiazkow zawodowych w hiszpanii na plantacjach , pomagalam bezinteesownie dziewczyna ktore trafily w zle miejsca i dumna jestem ze w zeszlym roku bardzo malo juz bylo tych miejsc.
Jestem szczera osoba , jak ktos mnie poprosi o pomoc i w miare moge pomoc to pomagam Ciebie icaro nie stac na taki gest bo jestes polakiem ktory wyjechal dawno temu i wiem ze bylo Ci o wiele trudniej zaczac ale teraz jest prosciej i dlatego kazdy kto ma taka chec niech wyjezdza , kazdy wie co chce w zyciu robic
pozdrawiam
z życia fresowki :)..... do icaro
Marzec 2006 na naszej plantacji jest zle, szef nam nie płaci, wyłaczyl wode chcemy wracac. W Moguer ktos nam mowi dzwoncie do fresowki ona Wam pomoze , pełne obaw dzwonimy bo co obchodza jakas fresowke nasze problemy. Fresowka mowi będa jutro rano. Rano pełne obaw idziemy szef krzyczy cos po hiszpansku nie rozumiemy. Podjechal samochod wychodzi z niego mlda drobna dziewczyna usmiecha sie do nas juz wiemy to fresowka z nia facet jak sie pozniej okazalo jej szef. Rozmawiaja z naszym , jestesmy troszke zle ze to zrobilysmy ze sie poskarzylysmy ale przyjechalysmy do pracy jak inne dziewczyny dlaczego mamy byc gorsze. Fresowka podchodzi do nas tlumaczy nam ze troszke za malo zbieramy truskawek (szef nam nie mowil ale teraz wiemy ze bez znajomosci jezyka i tak go nie rozumialysmy) podchodzi szef usmiechniety , mowi ze bedzie dobrze slyszymy od niego slowo przepraszam Was za duze dalem Wam tempo - tlumaczy fresowka. 3 miesiace pracy minely super dzieki fresowce bo chcialysmy wracac ona przekonala naszego szefa ze jestesmy pierwszy raz , ze pewnych rzeczy nie rozumiemy.

Inny dzien z zycia fresowki
mala plantacja 10 kobiet jedna z nich ciężko znosi towarzystwo innych jest o wiele starsza nie ma kontaktu z mlodszymi jest jej zle.
Dwa dni trwalo fresowka poprosila szefa i przeniosl ją na inna swoja plantacje gdzie znalazla porozumienie z innymi.

Inny dzien
Moja przyjaciolka zakonczyla prace wczesniej, chcialy wracac, nie bylo autobusu do Polski , postanowily leciec samolotem , szef nie chcial odac kasy za bilet na autobus telefon do fresowki rozmowa jej z szefem oodaje im kase leca samolotem, z pomoca fresowki dojezdzaja do Faro busem ktorego ona im zalatwila za marne euro .

Dlatego wkurza mnie ze ktos taki jak icaro , pisze takie glupoty , ktos kto nie wie jak jest na poludniu , ktos kto nie wie jak wyglada praca na polu , nie ma prawa pisac takich rzeczy zwlaszcza o tej dziewczynie , kazda osoba ktora miala z freska cos wspolnego wie ze to jedyna chyba polka ktora nie zostawi nikogo bez pomocy
Mi bardzo pomogla , ba w tych dniach co nam pomagala nie chodzila do pracy 33 euro przepadlo , nie byly dla niej wazne pieniadze , wazni byli ludzie
zycze wszystkim w hiszpanii zeby tacy ludzie jak fresowka im stawali na drodze a takich jak icaro omijajcie z daleka
hahahahhahaha
heja jak nie znasz hiszpanskiego to raczej nie masz sie co brac do pracy.tam mao kto umieangielski czy tez niemiecki takze nie wyobrazaj sbie nie wiadomo co.ja wiem z wlasnego dosw. mieszkajac w barcelonnie a pozniej w nnych rejonach cataloni musialam uczyc sie katalonskiego.takze jezeli tam sie wybierasz o acznij sie jz uczyc tego jzyka i to na powaznie.sa gdzies loinki do stron z jezykiem catala, takze poszukaj i powodzenia
Basia odezwij sie do mnie na [gg] bardzo pilne !! chodzi o prace w fabryce
heja. problem polega na tym ze wiekszosc polakow ktorzy wyjezdzaja do hiszani czy do innych krajow eupuropy typu do wielkiej brytni, jada tylko w celach zarobkowych sa to ludzie najczesciej nniewyksztalceni. a zazwyzaj tacy zrobia wszystko zeby zebrac dla siebie jak najwiecej i zeby czasami nikt inny zwlaszcza polak ktory jest w takiej sytuacji jak on kidys, nie osiagnal tle co on ma albo i wiecej.a najczesciej tak bywa ze sotyka sie takih ludzi jak icaro. dlatego to co robie resca jest super.tylko brac przyklad.wiecej takich ludzi :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |