Valencia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
Hej ludziska!Mieszkam w Valencii od miesiaca,szukam pracy i kontaktow z kochanymi rodakami i rodaczkami. Odezwijcie sie! [email] albo 651 414 022!A wogole to skonczylam AE w Krakowie i uwielbiam hiszpańskie słodkości!Jestem muuuuuuy golosa:)))
buenos dias.
byłem w valencji dwa lata. wróciłem z tamtąd cztery lata temu więc chyba się troche pozmieniało.myślę że na placa de la virgen spotkasz jakichś polaków.to jest ten plac z tą wielką fontanną i leżącym na niej bóg symbolizujący tą rzeke turie po której jest teraz taki długi park.fontanna lęży obok tej katedry trudno przeoczyć.ja jak tam byłem to przwie każdego dnia tam przesiadywaliśmy.to mogą być dredziaże grający na bębnach, no nie wiem, jak już wspominałem to było dawno.możesz też iść do dyskoteki la marcha jest niedaleko tego właśnie placu, tam chodzi wielu ekstranjero obcokrajowców, może tam kogoś znajdziesz. jeżeli coś sobie przypomnę to ci jeszcze napisze.
może też bedę miał do ciebie prośbę bo chce się z kimś skontaktować, to hiszpan ale to jeszcze zobaczymy . pozdrawiam.
Dzieki za odpowiedz!Skorzystam z wskazowek. A jesli chodzi o kontakt hiszpanem to nie ma problemu,Recuerdos de Valencia!
Witam!
Byłam w Walencji cały rok. Wróciłam miesiąc temu, teraz pojechała tam moja siostra. Podaję ci jej e-mail: [email] i nr tel. 692 409 021. Mieszka w okolicach Benimaclet i zna paru Polaków. Na pewno chętnie się spotka i służy pomoca w sprawie pracy, bo sama szukała i wie gdzie najlepiej się udać.
Pozdrawiam:-)
witaj ja jade do Valenci pod koniec tego miesiaca, gdzie mieszkasz ile kosztuje cie mieszkanie, jak je znalazlas. ja tez bede szukac roboty czekam na info
a gdzie mieszkasz? jak znalazlas mieszkanie???
Hej!!rnrnRazem z moim chlopakiem przyjechalismy do Valencii rowniez miesiac temu i tez chetnie spotkalibysmy sie z fajnymi krajanami. Dodam ze mieszkamy blisko dworca kolejowego (kolo plaza de toros)rnw razie czego podaje moj e mail gdyby ktos chcial sie spotkac lub potrzebowal pomocy sluze urzejmie [email] i czekam na propozycje
Ujjjj... nie wiedzialm, ze jest nas w Walencji tylu. Moze jakies spotkanie w weekend? Np. na Plaza de la Reina? albo przy Plaza de Toros?
Hej Polacy, pozdrawiam was wszystkich.
Do Zoleczka, szukałem na necie adresu tego Hiszpana i znalazłem do niego kontakt więc chyba wszystko będzie vale ale gdyby nie Ty to bym nie znalazł więc dzięki.
W jakimś czasie, w nieokreślonym, przyjadę do Valencia więc może będziemy mieli sposobność się spotkać. Na razie jeszcze siedzę w Polsce. Chciałbym więc podzielić się moimi wiadomościami o tym pięknym mieście może komuś pomogę i później może ktoś mi się odwdzięczy.
Kinguś jeżeli jedziesz tam i nie masz nikogo znajomego ani też pracy to będzie Ci ciężko no chyba że znasz perfecto espańol ale i tak możesz mieć problemy bo nie walencjanie nie chcą tak łatwo wynajmować mieszań obcokrajowcą a na hostal wydasz dużo ale ile to dokładnie nie wiem. A z pracą to też może być problem ja szukałem tam rok czasu ale to może tylko wyjątek i wtedy jeszcze nie znałem języka. Nie wiem co byś tam chciała robić .
Amena. Może mi pomożesz jeżeli tam byłaś tyle i mieszkałaś niedaleko benimaclet. Ja mieszkałem na calle poeta altet przy ulicy benicarlo zaraz przy stacji metra chyba właśnie nazywa się benimaclet ale już nie pamiętam, w każdym bądź razie mieszkałem tam z dwoma polakami Zbyszek i Grzegorz oni są charakterystyczni, oboje maja długie włosy na kucyka a jeden z nich to jak kropla w krople golec orkiestra, była tez siostra . może skojarzysz . chce się z nimi skontaktować .
Do wszystkich. Myślę że najlepiej się spotkać na plaza de la virgen przy tej głównej katedrze. Stojąc do fontanny bokiem i mieć ją po lewej stronie a katedrę przed sobą jest taki malutki skwerek, przy ulicy po lewej od głównego wejścia jej, z trzema betonowymi ławkami, jak byłem w Walencji to tam się spotykaliśmy, można zagadać po polsku coś bo to malutkie a wtedy każdy usłyszy i może się znajdziecie,
Fajne imprezy są w La marchy , tam też można po polsku usłyszeć.
Co niedziela przy estadio de mestaia jest targ a raczej taki czarny rynek, można tam wszystko kupić od guzika do komputera a przede wszystkim jak ktoś pali to papierosy.
Można też sprzedawać jak ktoś ma smykałkę do handlu albo będą problemy z kasą.
Jak coś sobie przypomnę to jeszcze napiszę. Jeszcze coś i to jest przestroga pod żadnym pozorem w nocy nie zapuszczajcie się na BARIO CHINO a jak już będzie mus to nie samemu ! jak to zobaczyłem to nie uwierzyłem, z kilkaset ludzi, murzynów marokańców białych, cała ulica jak długa i szeroka zapchana i wszyscy dają w żyłę ale to jeszcze nic bo wszyscy cię zaczepiają i chcą kasę. Mnie tam taki koleś zwabił i miałem nóż przed oczami i nie wiem ile upłynęło czasu a już z tej ulicy leciało kilku do pomocy- na mnie , nie polecam .
W dzień to normalna ulica i dlatego się tak dałem.
Jeżeli ktoś chce coś przeczytać to zapraszam do bibliteca casa kultura leżaca na calle guillem de castro łaczacza się z xativa .

Kaymanita ty to chyba radę sobie dasz . długo tam jesteś ? może Ty znasz tych polaków o których pisałem wcześniej ?

Wszystkich pozdrawiam .
Ja jestem każdej niedzieli na Plaza del Virgen wieczorem. Chodzę zwykle na ostatnią, czasem przedostatnią mszę do Bazyliki. Łatwo mnie rozpoznać, bo mam najpiękniejszego i najwyższego psa w Valencii (oczywiście przywieziony z Polski).
Śmiać mi się chce, bo często słyszę po polsku "jaki piękny pies", ale gdy chcę zagaić do rodaka lub rodaczki, to ten lub ta szybko przyspiesza kroku, bo pewnie obawia się zaczepiania Hiszpana z ogromnym psem - ludzie, ja jestem Polakiem - mój pies też!
hej hej, ja za tydzien dokladnie bede w Alzira chetnie poznam jakis paisianos bo bede saa jak palec:( mam nadzijeje ze uda mi sie nawiazac kontakty z ciekawymi ludzmi :) pozdrawiam
jedziesz kolego do Aliziry to nie jedz lepiej tam same mandarynki i mafia.my 2 dni temu ucieklismy z alziry.jak cos to pisz
witam jestesmy w walencji ja moj chlopak czy ktos tu z was moze pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek pracy mamy po 24 lata.
czesc ja jade za pare dni do Walencii mozesz napisac jakie sa ceny zywnosci i alkoholu i papierosów . i ile mozna przewiesc papierosów z polski do hiszpani
witaj zoleczko mieszkam w Cullera i troche czlowiekowi smutno,wiec jesli masz ochote na zwykla znajomosc milo by bylo,pozdrawiam)
Hej Kayamanito milo ze tak piszesz bo nie wszyscy tu maja ochote na jakikolwiek kontakt z rodakami,z drugiej strony to tez roznie pozniej bywa...Z przyjemnoscia poznal bym sie z Wami mieszkam z kumplem w Cullera a w poniedzialek wybieram sie do Valenci takze jak coc to mozna sie jeszcze skontaktowac,pozdrawiam jacek
rodacy uwazajcie tez na ormiancow z Cullera -konkretnie przewalaja Polakow pomaga im w tym jedna Polka miejcie sie na bacznosci!
niedawno wrocilem z pod Madrytu ze zbiorow winogron i to tez masakra stworzona przez ruska mafie,warunki mieszkaniowe tragiczne,wiec odradzam kazdemu ruskich,litewskich itp.posrednikoe,3mcie sie jak cos moj adres [email]
Valencianooo ja tez spotkalem sie juz z podobna sytuacja(z drugiej strony tez sie niektorym ludzikom nie dziwie)mieszkam z kumplem w Cullera,On pracuje,ja jeszcze nie jak cos mozna sie spotkac kiedys w Valenci i przygwarzyc.23wybieram sie po odbior NIE,takze bedziemy w kontakcie.3m aj sie)
Papierosów? Przecież jestesmy w UE ;-) Co do alkoholu to się wybitnie nie opłaca, bo w Hiszpanii jest znacznie tanszy niż w Polsce ze wzgledu na nizsza akcyze :-P No chyba, ze Zubrowke czyli Bisonte - chetnych zawsze duzo ;-)
czesc Jacku!! milo mi ze odpisales na mojego posta. Z przyjemnoscia bym sie spotkala z wami wszystkimi ale narazie czasu brak, pracuje od poniedzialku do soboty i mam wolna tylko niedziele i wtedy ewentualnie moglabym sie spotkac. Pozdrawiam i dalej sluze radami i pomoca tylko piszcie na maila prosze.
Hej wszystkim, zna ktoś z Was może firmę Personnel & Finances Ltd?? jechał ktoś z tą firmą??? pomóżcie!!
W Valencji firma nie ma dobrej opini ,radze poszukac innej.
witam cie agui mozesz mi cos wiecej powiedziec na temattej firmy personnal&finances ltd bo wlasnie wybieram sie na zbiory do walenci (alzira)z tej firmy dlaczego radzisz szukac innej firmy?prosze odpisz dzieki
Napisz do mnie [email]
Dzięki serdeczne, tak przeczuwałam, że to jakaś wkręta, bo napisali w mailu zwrotnym od razu o rezerwacji biletów, bez podania jakichś konkretnych informacji. Przeszperałam neta i ani widu ani słychu o tej firmie (Personnel & Finances Ltd) myślę, że gdyby to była jakaś "pewna" firma miałaby swoją stronę pozatym zajrzałam do rejestru agencji pośrednictwa pracy i firma taka nie istnieje... Podaję adres stronki dla wszystkich którzy chcieliby sprawdzić pośrednika www.kraz.praca.gov.pl Pozdrawiam wszystkich:)))
Hej Kaymanita zadna wiadomosc na maila do Ciebie nie dochodzi,w niedzielke wybieram sie do Valenci,takze jak byscie mieli chwilke bylo by milo,pozdrawiam)
witaj Jacku!! nie wiem dalczego nie dochodzi zadna wiadomosc podaje ci jeszcze raz mojego maila [email] albo [email] co do niedzieli to swietnie sie sklada bo mam ostatnio duuuuuuuuzo wolnego czasu. Daj znac a jak juz calkiem nie wypali to pisz eska 663 378 168 pozdrawaim z Valencii
wybieram sie do cullery na pomarancze z krakowskiego biura pracy personas czy wiesz cos na temat obozow pracy?
moj chlopak wybiera sie do walencji swietnie zna hiszpanski czy wiesz gdzie mozna znalezc prace np na budowie, albo na pomaranczach czy slyszalas cos o obozach pracy
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia