nauczycielka angielskiego w Hiszpanii?

Temat przeniesiony do archwium.
Hola a todos.Chciałabym bardzo wyjechać na wakacje do Hiszpanii przede wszystkim żeby szlifować język:)W związku z tym mam pytanie-czy ktoś pracował jako, lub zna kogoś kto pracował jako,nauczyciel/-ka angielskiego w Hiszpanii?Ja studiuję anglistykę i w tym roku uczyłam angielskiego w Dublinie w szkole językowej, co przekonało mnie że jednak jest możliwa praca za granicą w zawodzie:)Ale nie wiem jak to wygląda w Hiszpanii.I jak wygląda sprawa z pracą w okolicach Madrytu lub w Madrycie (mam znajomego w Madrycie więc nastawiam się na wyjazd tam właśnie).Napiszcie proszę o swoich ewentualnych doświadczeniach-tą prośbę kieruję przede wszystkim do osób dla których szlifowanie języka było priorytetem.Dzięki z góry.Salu2.
Wydaje mi sie ze nie bedzie z tym problemu.Moja kolezanka(Amerykanka) uczy wlasnie w ALicante angielskiego.Ona nie ma wyrobionych dokumentow wiec udziela lekcji prywatrych i uczy w szkole w ktorej nie wymagali dokumentow ale wydaje mi sie ze jak wyrobisz dokumenty to nie bedzie problemu.Wszedzie jest pelno szkol jezykowych wiec wystarczy sie przejsc i zostawic CV.Powodzenia:)
Dzięki za odpowiedź:)Mam jeszcze jedno pytanie-czy orientujesz się może w jaki sposób załatwia się pozwolenie na pracę w Hiszpanii?Właśnie się dowiedziałam że jest wymagane:(Pozdrawiam
w Barnie jest tylu ENG-speakers Ze moZe to wpLynac zasadniczo-negatywnie na Twoje poszukiwanie pracy :(
chyba Ze bedA kogos pilnie potrzebowali, pare lat temu byLem dobry jako 'nativo' (!!!) ale nie miaLem permiso.

o tym poczytaj na forach, jest duZo
N.I.E,
(empadronamiento),
numero Seguridad Social
no wlasnie,tu jest dosc duzy problem.zbyt duzo native-speakers :)
pomysl lepiej o jakiejs mniejszej miejscowosci,bo sami hiszpanie beda mieli wieksze zaufanie do osoby z GB niz z Polski(chocbys nawet byla lepsza)